به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، یدالله موحد نماینده عالی قوه قضاییه در استان کرمان در آئین افتتاحیه پنجمین دوره کارآموزی قضایی استان کرمان افزود: دورههای کارموزی کرمان در سال ۹۵ آغاز شده است و در دوره اول ۳۰ نفر، دوره دوم ۲۲ نفر، دوره سوم ۲۳ نفر و دوره چهارم نیز ۵۰ نفر ابلاغ قضایی دریافت کرده اند.
او تصریح کرد: بنا بر اعلام معاونت منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضایه، کیفیت دورههای کارآموزی قضایی استان کرمان در سطح بسیار بالایی بوده است.
نماینده عالی قوه قضاییه در استان کرمان با اشاره به این مطلب که دورههای کارآموزی قضایی در استان کرمان بر مبنای تدابیر ملی و استانی برنامه ریزی و اجرا شده است، عنوان کرد: تعداد کارآموزان پنجمین دوره کارآموزی قضایی استان کرمان ۲۰ نفر است.
موحد در ادامه سخنان خود با اشاره به وجود ۳۲ حوزه قضایی در سطح استان کرمان، تصریح کرد: از این تعداد ۱۶ دادگستری شهرستان و ۹ حوزه دادگاه بخش است و ۷ شهرستان نیز به صورت دادگاه عمومی شهرستان اداره میشوند.
او تاکید کرد: در مرکز استان کرمان مجتمعهای قضایی ۲۲ بهمن، تصادفات، رسیدگی به جرایم امنیتی و مواد مخدر، رسیدگی به جرایم اقتصادی، محاکم خانواده و محاکم تجدید نظر و دادگاههای عمومی و حقوقی شهرستان کرمان فعال هستند.
رییس کل دادگستری استان کرمان ضمن اشاره به این مطلب که ۳۱۷ شورای حل اختلاف فعال در استان کرمان وجود دارد، ادامه داد: در حال حاضر ۳۹۰ قاضی در استان کرمان فعالیت دارند و شاخص استان در این حوزه به نسبت جمعیت ۱۲.۳ نفر در ازای هر ۱۰۰ هزار نفر است.
موحد گفت: سرانه قضات در استان کرمان به نسبت جمعیت از میانگین کشوری پایینتر است و این امر اقتضا میکند که معاونت منابع انسانی توجه ویژهای به استان کرمان داشته باشد.
او ضمن بیان این مطلب که در حال حاضر ۷۵۵ پست مصوب قضایی در استان کرمان وجود دارد که ۳۹۰ پست فعال است، تصریح کرد: در مجموع ۵۲ درصد پستهای قضایی استان کرمان فعال و ۴۸ درصد بلاتصدی هستند.
رییس کل دادگستری استان کرمان ادامه داد: در حال حاضر تنها ۱۲ درصد قضات استان کرمان غیر بومی هستند و ضمن برگزاری دورههای کارآموزی قضایی ضمن رفع مشکلات استان در تامین قضات بومی، به حوزههای قضایی استانهای مجاور نیز کمک شده است.
موحد بیان کرد: در ۹ ماهه سال جاری ۵۴۹ هزار پرونده وارد مراجع قضایی استان کرمان شده است که به نسبت هر قاضی یک هزار و ۴۰۹ پرونده است و این تعداد بیانگر لزوم افزایش قضات استان کرمان است.
او با اشاره به این مطلب که دادگستری کل استان کرمان در حوزه اداری دو هزار و ۱۹ پست اداری دارد که از این تعداد یک هزار و ۳۱۱ پست مشغول است، تاکید کرد: ۶۰.۶ درصد پستهای اداری دادگستری کل استان کرمان بلاتصدی و ۳۹.۴ درصد فعال هستند.
رییس کل دادگستری استان کرمان بر لزوم افزایش همکاران اداری دادگستری استان کرمان تاکید کرد و ادامه داد: تصویب طرح تعیین فوق العاده ویژه کارکنان قضایی در مجلس شورای اسلامی خبر خوشی برای دستگاه قضایی خواهد بود.
موحد خطاب به کارآموزان قضایی توصیه کرد: این دوره یک فرصت طلایی برای شماست آن را مغتنم شمرده و قدر آن را بدانید، زیرا این فرصت به سرعت به اتمام میرسد و باید از آن برای افزایش اندوختههای علمی دوران تحصیل خود با تجربه استفاده نمایید.
او ادامه داد: ممارست کنید که رشتههای علمی را با تجربه آمیخته سازید و مهارت لازم را برای کاربردی کردن دانش قضایی خود فرا بگیرید.
او گفت: بخش مهمتر کار کارآموزان قضایی این است که برای تصدی منصب قضا که بدون شک از شئونات انبیاء عظام الهی و ائمه معصومین (ع) و خطیرترین و حساسترین شان از شئونات حکومت اسلامی است، خود را آماده کنند و ویژگیهای شخصیتی خود را که برای منصب قضا لازم است، تقویت نمایند.
رییس کل دادگستری استان کرمان با تاکید بر این مطلب که اندیشه ها، تصمیمات و اقدامات قضات و کارآموزان قضایی باید عدالت محور باشد، اظهارداشت: صبر و بردباری در مقابل سختیها و صلابت در کار احتیاج به اراده راسخ و قوی دارد.
موحد با اشاره به این مطلب که کارآموزان قضایی باید از استقلال، اقتدار و سرعت در تصمیم برخوردار باشند، ادامه داد: کارآموزان قضایی باید قاطعیت و جسارت را در خود پرورش دهند تا بتوانند بر مبنای عدالت محوری مسائل را درک کرده و حکم قانونی متناسب را صادر نمایند.
او استقلال از فشارهای درونی و بیرونی را از دیگر ویژگیهای قضات برشمرد و ادامه داد: کارآموزان قضایی باید باید آنقدر قوی و مقتدر باشند که بتوانند مستقل و مقتدر بوده و با جرات و جسارت تصمیم گیری کنند.
نماینده عالی قوه قضاییه در استان کرمان با اشاره به این مطلب که قضات باید در برابر طیفهای مختلف جامعه حکیمانه، مقتدرانه و عزتمندانه حرکت کنند، گفت: صبر و توکل به قدرت لایزال الهی و استمداد از فضل حضرت حق تعالی لازمه تصدی امر قضاست.
موحد توجه به حیثیت و کرامت مراجعان و ارائه خدمت عادلانه به طیفهای مختلف اجتماعی را مورد تاکید قرار داد و گفت: باید با عمق وجود خود شرایط مردم را درک کنید.
او رعایت شئونات قضایی و نظم و انضباط اداری را ازدیگر اصول مورد تاکید دستگاه قضایی برشمرد و افزود: کارآموزان قضایی باید الزامات منصب قضا و این دستگاه را به درستی بشناسند و برای پایبندی به آنها پافشاری کنند و همچنین فرمان امیرالمومنین (ع) خطاب به مالک اشتر بویژه شرایط انتخاب قاضی را پی در پی مطالعه کنند و در عمل به این شرایط مقید باشند.
انتهای پیام/س