سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

دیدار امام جمعه اصفهان با قائم‌مقام وزارت میراث فرهنگی

نماینده ولی فقیه در استان اصفهان گفت: رسیدگی به میراث رها شده اصفهان، فکری نو و تصمیمی سازنده نیاز دارد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،  آیت‌الله سید یوسف طباطبایی نژاد نماینده ولی فقیه در استان اصفهان در دیدار با علی دارابی، قائم‌مقام وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و علیرضا ایزدی، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اصفهان گفت: میراث ما بازگوکننده این است که پدران ما در گذشته چگونه زندگی می‌کردند و با امکانات کم، چگونه آثاری ساختند تا بتوانند زندگی خوبی را داشته باشند و در آن عبادت خدای متعال را انجام دهند.

وی گفت: شهر‌ها و روستا‌های مختلف در سراسر استان اصفهان دارای آثار تاریخی مختلفی هستند که متأسفانه اداره میراث فرهنگی، آن را به عنوان میراث فرهنگی تلقّی می‌کند و نه اجازه می‌دهد که خریدوفروش شود و نه اجازه می‌دهد که این مکان‌ها اجاره داده شوند تا آن را آباد کنند.

نماینده ولی فقیه در استان اصفهان گفت: رسیدگی به میراث کهن این استان در شهر‌ها و روستا‌های مختلف نیازمند فکری نو و تصمیمی سازنده است تا به عنوان مثال خانه‌های تاریخی از مخروبه به مکانی برای گردشگری و جذب بازدیدکننده تبدیل شود.

وی با بیان اینکه میراث فرهنگی و آثار تاریخی در استان اصفهان به نوعی رها شده است گفت: برای مثال شهر زواره در اردستان به صورت کلی میراث فرهنگی است؛ مردم خانه‌ها را رها کردند و رسیدگی به آن نمی‌شود؛ بنابراین لازم است شرایط و استاندارد‌هایی تدوین شود تا این خانه‌ها به مکانی برای گردشگری تبدیل شود و تکلیف مردم مشخص شود.

آیت‌الله طباطبایی نژاد با بیان اینکه شکل‌ها و هندسه‌هایی که در آثار تاریخی به کار رفته است، بلندنظری گذشتگان را برای ما مشخص می‌کند گفت: نباید اجازه داد نداشتن بودجه بهانه‌ای برای تخریب این خانه‌ها شود، می‌توان شرایطی را مشخص کرد تا مردم بدانند چه خانه‌هایی میراثی است و چه خانه‌هایی میراثی نیستند و با جذب سرمایه بخش خصوصی و یا سرمایه‌گذاری خود مردم، شرایط این مکان‌ها بهبود یابد.

قائم‌مقام وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در این دیدار گفت: در تهران ۲ هزار خانه تاریخی وجود دارد که از این تعداد ۵۰۰ خانه دارای شناسنامه است و میراث فرهنگی وظیفه رسیدگی به آن را دارد و مابقی در حال تخریب است و به مکانی نامناسب تبدیل شده است بنابراین لازم است تا تصمیم صحیحی برای این خانه‌ها گرفته شود تا وضعیت آن بهبود یابد.

دارابی با اشاره به ضرورت رسیدگی به ابنیه تاریخی در استان اصفهان گفت: به زودی مبلغ یک میلیارد تومان به اداره کل میراث فرهنگی استان اصفهان برای جبران بخشی از عقب افتادگی‌ها تخصیص می‌یابد.

انتهای پیام/ی

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.