سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در آستانه سالروز ترور حاج قاسم سلیمانی؛

اهانت چندباره اینستاگرام به مردم ایران

ترور‌های مجازی حاج قاسم نشان می‌دهد که غرب بعد از نزدیک به دو سال از شهادت سردار دلها، حتی از اشاره غیر مستقیم به شهید سلیمانی آن هم در فضای مجازی می‌ترسد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، این روز‌ها با نزدیک شدن به دومین سالگرد شهادت سپهبد حاج قاسم سلیمانی، گزارش‌های مکرر حاکی از این بود که شبکه اجتماعی اینستاگرام در ادامه ترور‌های مجازی خود، این بار همه ۱۳ میلیون محتوای ذیل هشتگ Hero# (قهرمان) را که به طور غیر مستقیم به شهید سلیمانی مربوط می‌شد، مسدود کرد. این چاقوکشی اولین بار نیست که اتفاق می‌افتد و بر اساس قرائن، همچنان ادامه خواهد داشت، اما چند نکته کوتاه در این زمینه قابل بیان است:

یک: این ترور‌های مجازی نشان می‌دهد که غرب بعد از نزدیک دو سال از شهادت سردار دلها، نه تنها از خود حاج قاسم بلکه از سایه او و حتی از اشاره غیر مستقیم به او، آن هم در فضای مجازی می‌ترسد.

دو: خیلی عجیب است که حتی در اتمسفر مجازی ایران نیز یک پلتفرم خارجی به خود جرأت می‌دهد که یک نفر ایرانی را از رساندن پیام به دیگر هموطن خود محروم کند! از طرفی مستهجن‌ترین و مبتذل‌ترین تصاویر و فیلم‌ها با اجازه اینستاگرام در داخل ایران گردش پیدا می‌کند، اما همچنان با اعمال محدودیت از سوی این پلتفرم روبرو نمی‌شوند.

سه: گاهی اوقات یک کاربر معمولی و گمنام در بستر مجازی به یک شخصیت توهین می‌کند، اما در اینجا یک پلتفرم مجازی صاحب نام، تمام قد می‌ایستد و به طور مستمر به یک قهرمان ملی و محبوب توهین می‌کند. چنین موضوعی یک اتفاق عادی نیست که بتوان به همین راحتی از کنار آن گذشت. توهین گسترده اینستاگرام به شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی در حقیقت توهین به مردم ایران است. این اتفاق به نوعی شبیه این است که یک رسانه‌ی بین المللی متعلق به ایرانی ها، در کشوری دیگر شعبه‌ای بزند و هر روز خون مردم آن کشور را به جوش آورد و به طور مکرر به قهرمان ملی و محبوب آن‌ها توهین کند.

چهار: جای تعجب است که چرا توهین‌های پیاپی اینستاگرام به ایرانی‌ها و به کسی که نه تنها متعلق به ایران و جهان اسلام است، بلکه همه دنیا به نوعی مدیون او هستند، همچنان در داخل کشور بدون جواب باقی می‌ماند؟! دلیل عادی شدن این اتفاق واقعاً چیست؟ اگر یک پلتفرم ایرانی در دل آمریکا و اروپا اینگونه به مردم آن‌ها توهین کند، با چه واکنشی روبرو می‌شود؟

پنج: بی طرف دانستن شبکه‌های اجتماعی و تکرار مثال چاقو برای آنها، افسانه‌ای بیش نیست. یک بار دیگر به وضوح مشاهده می‌کنیم که در شبکه‌های اجتماعی، چاقو در دست کاربر است و او می‌تواند هر محتوایی را تولید کند، اما انتشار نهایی و نشر گسترده آن و در حقیقت، دسته چاقو و هدایت محتوا دست مدیریت آن است؛ از همین رو، این مدیریت به خود اجازه می‌دهد که میلیون‌ها پست را در یک چشم به هم زدن از بین ببرد و یا حساب‌های کاربری را به دلیل انتشار محتوای مربوط به حاج قاسم، به طور کلی مسدود کند.

منبع: جهان نیوز

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.