سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا:

هر علامتی از سرما خوردگی امیکرون است

بیگلری گفت: نشانه‌های سرماخوردگی می‌تواند علامت امیکرون باشد و فرد باید بلافاصله خود را قرنطینه کند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان،  علیرضا بیگلری عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به آخرین آمار مبتلایان به سویه امیکرون در کشور گفت: آخرین تعداد نمونه‌های مثبت تایید شده امیکرون در کشور ۳۴ نفر است که با در نظر گرفتن خانواده فرد مبتلا، تعداد افراد بالاتر از تعداد ذکر شده می‌شود.

بیگلری با اشاره به اینکه دلتا ۱۰۰ روز طول کشید تا واریانت‌های دیگر را کنار بزند و در کشور قالب شود افزود: در مورد امیکرون در آفریقای جنوبی تجربه کردیم که حدود ۱۰ روز طول کشید تا به سویه غالب این کشور تبدیل شود.

او با اشاره به اینکه تغییراتی در ساختار ژنتیکی ویروس رخ داده است افزود: سرایت پذیری و انتقال پذیری امیکرون بسیار زیاد است لذا سرایت پذیری امیکرون نسبت به واریانت‌های پیشین خود بیشتر است.

عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به اینکه باید دقت کنیم که انتقال پذیری یعنی تعداد بیماران در یک زمان کوتاه بسیار زیاد می‌شود گفت: این مسئله بار زیادی را برای جامعه ایجاد می‌کند و تاب آوری سیستم درمان کشور را به شدت می‌تواند مورد تهدید قرار دهد.

بیگلری گفت: قبلا هم این جمله تکراری می‌شد که اگر در یک اپیدمی قرار دارید علائمی که می‌بینید اگر مرتبط با آن بیماری که در جامعه شایع شده باشد، حتماً فرض کنید که دچار همان بیماری هستید، وقتی علائمی مانند سرفه، آبریزش بینی، سردرد، درد بدن و کوفتگی دارید باید بدانید علائم عمومی کروناست، وقتی فرد این علائم را در خود دید حتما باید از حضور در اجتماع خودداری کند تا از انتقال ویروس به دیگران جلوگیری کرد.

وی با اشاره به اینکه هر علامتی از سرماخوردگی را امیکرون فرض کنید عنوان کرد: نشانه‌های سرماخوردگی می‌تواند علامت امیکرون باشد و وقتی فردی این علائم را دارد فرض کند امیکرون است و خود را قرنطینه کند.

بیگلری با اشاره به اینکه سویه غالب در کشور ما فعلا دلتا است اظهار کرد: افراد مبتلا به کرونا به سویه آن حساس نشوند، زیرا درمان‌ها یکسان است.

عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا تصریح کرد: باید کمک کرد تا زنجیره انتقال ویروس قطع شود، بیش از ۹۰ درصد واریانت قالب کشور دلتاست زیرا درمان دلتا و امیکرون یکسان است به همین دلیل در آزمایشگاه ها هنوز از کیت های قبلی استفاده می‌کنیم و این کیت ها جوابگو است.

وی با اشاره به اینکه تجربه کشورهای دیگر کاملاً نشانگر این نکته است که بعد از مدتی که از واکسیناسیون می گذرد ایمنی بدن افراد کاهش پیدا می‌کند گفت: حدود چند هفته پیش در ایران میزبان دانشمندانی از موسسه آلمان بودیم که در خصوص استراتژی ها و راهکارهای مبارزه با کرونا اطلاعات می دادند ، یکی از اشتباهاتی که ما کردیم این است که دزهای بوستر را به موقع تزریق نکرده‌ایم .

بیگلری ادامه داد: مدت‌ها از دز واکسن برخی افراد گذشته و به همین دلیل وزارت بهداشت از افراد بالای ۱۸ سال دعوت کرده است که اگر سه ماه از دز دوم واکسن آنها گذشته دز سوم را دریافت کنند زیرا این مسئله تأثیر سرنوشت‌سازی برای همه مردم دارد.

وی عنوان کرد: این بیماری درد مشترک جوامع بشری است و درمان مشترک هم می‌خواند، از همه هموطنان درخواست می‌کنم تا در این روزهای طلایی و در این روزهای که هنوز امیکرون جای پای خود را در کشورمان محکم نکرده اقدام به واکسیناسیون کامل کنند و منجر به تکمیل واکسیناسیون شوند.

ماسک بزرگترین اسلحه در پیشگیری و مبارزه با امیکرون

عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا افزود: وقتی می‌گوییم تزریق دز سوم مهم است باید بگویم در کنار آن استفاده صحیح از ماسک باید صورت بگیرد، ماسک بزرگترین اسلحه در پیشگیری و مبارزه با امیکرون است.

حمید سوری اپیدمیولوژیست در ادامه برنامه با اشاره به احتمال فوران آتشفشان سویه جدید در کشور افزود: آتشفشان ابتلا به سویه جدید در بسیاری از کشورها رخ داده است و رنگ بندی و یا تعداد مرگ و میرها نمی تواند نشان دهنده بزرگی مسئله باشد.

وی با اشاره به اینکه در آمریکا در طول یک روز ۱۱ درصد به تعداد مبتلایان افزوده شد، افزود: طول درمان اُمیکرون نسبت به دلتا کمتر است.

این اپیدمیولوژیست با اشاره به پی سی آر گریز بودن امیکرون اظهار کرد: تحقیقات اخیر نشان می دهد که تا حدودی امیکرون پی سی آر گریز است و آن را فریب می دهد و آزمایش پی سی آر افراد مبتلا به امیکرون منفی است، لذا هر گونه علامتی مانند سردرد و آبریزش بینی امیکرون تصور کنید.

سوری با اشاره به اینکه وضعیت موجود را نباید ساده تلقی کنیم افزود: این آتشفشان هر لحظه ممکن است فوران کند ، تعداد تست های سریع را برای شناختن واریانت افزایش داده‌ایم ، برآورد ما این است که در سراسر کشور موارد امیکرون را باید داشته باشیم ،ممکن است شدت و ضعف داشته باشد و رنگ بندی جدیدی که ایجاد شده بیشتر گمراه کننده است.

وی گفت: ممکن است ما نتوانیم وضعیت را درست ارزیابی کنیم، همراه با افزایش موارد ابتلا افزایش موارد مرگ ومیر و بستری را هم خواهیم داشت.

این اپیدمیولوژیست با تاکید بر اینکه باید الگوهای پیشگیری را متناسب با نوع واریانت اصلاح کنیم خاطرنشان کرد: هر علائم شبیه به سرماخوردگی را باید امیکرون تصور کنیم ،در مورد مدیریت اپیدمی قبل از رخداد در سطح جامعه پوشش واکسیناسیون را باید بالا ببریم.

سوری افزود: باید به درستی تحلیل کنیم که چه کسانی واکسن دریافت نکردند، اگر لازم است واکسن را به درب خانه‌های آنها ببریم، در زمان ابتلا آمادگی سیستم خیلی مهم است و باید جلوی گسترش بیماری را بگیریم ،باید الان به صورت جدی به محدودیت‌های دیگری که باید صورت بگیرد فکر کنیم.

وی گفت: در مناطق مرزی آذربایجان غربی مرزها عملاً بسیاری از نکات بهداشتی مربوطه را رعایت نمی کنند، امیدواریم که اصلاحات صورت بگیرد تا مانع از انتشار بیماری شویم، انعطاف پذیری در مدیریت اپیدمی بسیار اهمیت دارد.

این اپیدمیولوژیست با تاکید بر اینکه پیشگیری از تجمعات، مهمترین راه پیشگیری از امیکرون است عنوان کرد: بالا بردن پوشش واکسن از اقدامات قبل از رخداد است ،با توجه به سرعت انتقال بالا و گسترش سریع امیکرون باید به محدود کردن محل تجمعات توجه شود.

وی با اشاره به اینکه فعلاً هیچ نشانه‌ای از پایان اپیدمی و یا پاندمی در کل جهان دیده نمی‌شود اظهار کرد: تغییراتی که ما می بینیم تغییراتی نیست که ما را به سمت پایان بردن اپیدمی پیش ببرد، باید یاد بگیریم که اپیدمی فعلاً همراهمان است، برخی از برآوردها ۲ سال یا بیشتر و یا کمتر، مدت اپیدمی را پیش‌بینی کردند.

سوری ادامه داد: مدیریت اپیدمی باید به صورت پویا باشد، از آلمان دوستان نیز برای کمک به کشور ما آمدند و امیدواریم دانشمندان کشورمان مورد بی‌مهری قرار نگیرند، الگوهای اپیدمی بسیار تابع شرایط بومی است.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۰
عمار
۱۲:۵۴ ۰۹ دی ۱۴۰۰
هر علامتی از سرما خوردگی امیکرون است !!!!! یبارگی می گفتید نام جدید سرما خوردگی اومیکرون است و خلاص افتاااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااد .
ناشناس
۰۰:۳۸ ۰۸ دی ۱۴۰۰
می خواهند تعداد بیماران را زیاد نشان بدهند .
ترفندشان این بار نمی گیرد .
اگر اجازه کالبدشکافی بدهند ، متوجه خواهیم شد که مردم از واکسن می میرند .
ناشناس
۱۴:۲۸ ۰۷ دی ۱۴۰۰
من بیمار خاص هستم اتفاق تو شب یلدا کلی جمعیت بودیم شب ان روز احساس گلو درد داشتم تا اینکه صبحش سرما خوردم نه دکتر نرفتم با بخور و قرقر کردن اب نمک و شربت کالیک دو روز خوب شدم انقدر مردم رو نترسونید
مردم گناه دارند
ناشناس
۱۰:۵۴ ۰۷ دی ۱۴۰۰
جناب آقای محترم تجمع تر از مدرسه داریم!! تو رو خدا یکی جواب منو بده تجمع تر از مدرسه داریم چرا اینهمه بی قدرت شدید که دیگه هیچکی برای دستوراتتون تره خورد نمیکنه چرا چرا چرا آموزش پرورش براتون تصمیم میگیره
کامران
۲۳:۴۹ ۰۶ دی ۱۴۰۰
من آمریکا هستم ای جان امیکرون‌آمد به ایران
ناشناس
۱۰:۲۵ ۰۷ دی ۱۴۰۰
الان تو خوشحالی !!!!!!!!!!!
ناشناس
۱۴:۲۹ ۰۷ دی ۱۴۰۰
دمت گرم مارو هم ببر