سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

انجام مستندنگاری سه بعدی و فتوگرامتری از معبد آناهیتا

مدیر پایگاه ملی معبد آناهیتای کنگاور گفت: گروه باستان شناسی دانشگاه ساپینزا رم طی یک تا دو ماه آینده دوباره به کرمانشاه خواهند آمد تا کار مستندنگاری سه بعدی و فتوگرامتری از معبد آناهیتا را انجام دهند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه، مرتضی گراوند مدیر پایگاه ملی معبد آناهیتای کنگاور با اشاره به سفر کاری کارلو چرتی باستان شناس ایتالیایی به کرمانشاه گفت: پارسال گروه هفت نفره باستان شناسی از دانشگاه ساپینزا رم به سرپرستی کارلو چرتی مطالعات باستان شناسی را در معبد آناهیتا آغاز کردند و قرار بود که این مطالعات طی چند سال ادامه پیدا کند.

او گفت: طبق آخرین رایزنی‌های صورت گرفته قرار شد این تیم باستان شناسی در هفته‌های اخیر به کرمانشاه سفری داشته باشند و فعالیت‌های باستان شناسی خود را در معبد آناهیتا ادامه دهند، اما متاسفانه تنها برای کارلو چرتی سرپرست گروه ویزا صادر شد.

مدیر پایگاه ملی معبد آناهیتا ادامه داد: در نهایت این باستان شناس ایتالیایی چند روز قبل به کرمانشاه سفر کرد و بازدید‌هایی را از مجموعه جهانی بیستون، تاق بستان، معدن تاریخی چل مران و ... داشت.

او افزود: طبق تفاهم نامه‌ای که با دانشگاه ساپینزا رم منعقد شده، فعالیت‌های این گروه باستان شناسی طی چندسال علاوه بر معبد آناهیتا در تعداد دیگری از آثار تاریخی استان بویژه آثاری که در محور ساسانی قرار گرفته اند، انجام خواهد گرفت.

گراوند گفت: براین اساس در این سفر طی رایزنی‌هایی که با آقای چرتی داشتیم، طرح و برنامه‌ای تدوین کردیم که طبق آن حدود یک ماه دیگر گروه باستان شناسی ایتالیایی مجددا در معبد آناهیتا مستقر خواهند شد و در برنامه خود مستندنگاری سه بعدی و فتوگرامتری از تمام زوایای معبد را انجام خواهد داد.

او افزود: این اقدام کمک خواهد کرد تا اگر در آینده در حادثه‌ای مانند بلایای طبیعی این معبد تاریخی تخریب شود، مستند آن موجود باشد و بتوان برای مرمت و بازسازی آن اقدام کرد و از طرفی در انجام مطالعات باستان شناسی نیز کمک کننده خواهد بود.

مدیر پایگاه ملی معبد آناهیتا در ادامه به دیگر برنامه‌های این تیم باستان شناسی در کرمانشاه اشاره کرد و گفت: به دنبال این هستیم تا با کمک تیم باستان شناسی ایتالیایی کرمانشاه را جهانی کنیم و در این راستا، این تیم پس از انجام مطالعات باستان شناسی در معبد آناهیتا به سراغ دیگر آثار تاریخی استان در محور ساسانی خواهند رفت که در این برنامه بررسی مجدد آنها، تدوین نقشه‌های جدید و جمع آوری اطلاعات به روزی از آن‌ها در دستور کار قرار می‌گیرد.

او معبد آناهیتا، کاخ ناتمام خسرو، تاق بستان، فرهاد تراش، تاق گرا، زیج منیژه، قلعه یزدگرد، عمارت خسرو، چارقاپی و سراب مورت را از جمله آثاری برشمرد که در محور ساسانی مورد مطالعه گروه باستان شناسی قرار می‌گیرند تا پرونده آن‌ها برای ثبت جهانی شدن آماده شود.

گراوند ادامه داد: اگر بتوانیم پرونده بنا‌های شاخص محور ساسانی کرمانشاه را با کمک این تیم تهیه کنیم، کرمانشاه را به یک مکان جهانی تبدیل خواهیم کرد که گردشگران خارجی زیادی به آن خواهند آمد.

او با بیان اینکه این برنامه در شهریور یا مهر سال آینده انجام می‌گیرد، افزود: البته برای تحقق این هدف به حمایت و همکاری سایر دستگاه‌های ذیربط همچون استانداری، نمایندگان مجلس و ... نیاز داریم، چراکه کار بزرگی است و اعتبارات زیادی را هم می‌خواهد .

انتهای پیام/د

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.