سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

از قاپ‌زنی پشت چراغ‌قرمز تا زورگیری با اسپری و قمه/ گوشی به‌دست‌ها طعمه موبایل‌قاپ‌ها!

تنها راهی که می‌توان در مقابل دزدیده شدن گوشی توسط موبایل قاپ‌ها از آن استفاده کرد این است که حتی الامکان از گوشی خود در کوچه و خیابان استفاده نکرد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، «موبایل قاپی» واژه غریب و نا آشنایی نیست، همه ما در این خصوص، بار‌ها شنیده یا خوانده ایم یا حداقل خود ما یا نه یکی از اعضای خانواده یا یکی از دوستان و آشنایان مان این پدیده تلخ را تجربه کرده ایم.

همه آن‌ها که تجربه اش کرده‌اند از «یک لحظه» حمله سهمگین می‌گویند؛ در حال مکالمه در خیابان، پشت فرمان ماشین یا در جمع دوستان! یا حتی هنگام گذاشتن گوشی در جیب‌شلوار یا کت و پالتو؛ در یک آن گوشی را از دست شان قاپیده اند.

تازه افرادی که با این روش گوشی تلفن همراه شان دزدیده شده، شانس آورده اند چرا که برخی مالباختگان با تهدید قمه و چاقو و تیزی یا با درگیری و ضرب و شتم، تلفن شان را به سرقت برده اند؛ تازه حساب موبایل قاپ‌های بی سر و صدای مترو، بی آرتی، بازار و پاساژ‌ها هم به کنار که وقتی می‌فهمی که دیگر دیر شده و گوشی‌ات به یغما رفته است!

پرونده اول: سرقت پشت چراغ قرمز! / رانندگان و موتورسواران گوشی به دست طعمه گوشی قاپان!

راننده خودروی سواری است، در شکایتش به پلیس می‌گوید پشت چراغ قرمز ایستاده بودم از فرصت پیش آمده استفاده کرده و تماسی گرفتم؛ در حال مکالمه تلفنی بودم که به ناگاه گوشی همراهم را موتورسواران قاپیدند؛ ۴ نفر بودند با ۲ موتورسیکلت!

با پیگیری شکایت راننده و مشابهت این شکایت به پرونده‌های دیگر موضوع به پایگاه دوم پلیس آگاهی پایتخت ارجاع و در نهایت با شناسایی مالک یکی از موتورسیکلت ها، متهم با دستور قضائی دستگیر شد و در تحقیقات پلیسی به بزه انتسابی با همکاری سایر همدستانش اعتراف کرد.

در ادامه نیز ۵ سارق و یک مالخر شناسایی و دستگیر شده و متهمان به ۹۰ فقره موبایل قاپی با همکاری یکدیگر اعتراف کرده و اظهار داشتند که سوژه‌های خود را از بین رانندگان و موتورسوارانی که پشت چراغ قرمز در حال مکالمه تلفنی بودند، انتخاب می‌کردند.

گفتنی است بیش از ۶۰ نفر از مالباختگان شناسایی و هر ۶ متهم با دستور قضائی روانه زندان شده اند.

پرونده دوم: دستبرد به تلفن همراه یک خانم هنگام مکالمه/ کشف ۳۵ فقره موبایل قاپی

چندی پیش خانمی به پایگاه سوم پلیس آگاهی تهران بزرگ مراجعه و از قاپ زنی تلفن همراهش شکایت کرد و درنهایت پرونده برای پی‌جویی و کشف جرم در اختیار دایره مبارزه با سرقت‌های خاص پایگاه قرار گرفت.

شاکی در اظهاراتش به پلیس گفت: دهم اردیبهشت ماه در خیابان مطهری در حال صحبت کردن با تلفن همراهم بودم که مورد دستبرد دو نفر سارق که سوار بر یک دستگاه موتورسیکلت طرح هوندا مشکی رنگ بودند قرار گرفته که با توجه به اعلام مشخصات از سوی شاکی کارآگاهان موفق شده و هویت یکی از سارقان به نام بهرام را مورد شناسایی قرار دهند که در ادامه با استفاده از شگرد‌های پلیسی مخفیگاه متهم شناسایی شد که پس از هماهنگی قضائی اکیپی از کارآگاهان این یگان به مخفیگاه متهم اعزام شده و در یک عملیات پلیسی وی را دستگیر و به این پایگاه انتقال دادند.

متهم در تحقیقات اولیه منکر هرگونه سرقت بود لیکن در تحقیقات تکمیلی و در بازجوئی‌های پلیسی و با مواجهه با شواهد و مستندات به بزه انتسابی اعتراف کرد و در ادامه تحقیقات به حدود ۳۵ فقره سرقت گوشی قاپی با همکاری همدستش اعتراف کرد.

در ادامه، گزارش پرونده به همراه متهم به دادسرا ارسال شد که با قرار صادره برای تکمیل تحقیقات و شناسایی مالباختگان مجددا متهم در اختیار پلیس آگاهی قرار گرفت که با دعوت از شاکیان تا کنون ۱۸ نفر از مالباختگان بهرام را به عنوان سارق خود شناسایی کردند.

گفتنی است تحقیقات پلیسی برای دستگیری متهم متواری ادامه دارد.

پرونده سوم: دستگیری سارقان ۱۰۰ فقره تلفن همراه

در پی تداوم افزایش موبایل قاپی در محدوده شمال غرب تهران در بررسی‌های پلیسی مشخص شد که سه تبعه از کشور‌های همسایه با سرکردگی یکی از مجرمان حرفه ای، باند سرقت تشکیل داده و پس از سرقت اموال مسروقه را به مالخری مشخص می‌فروشند که در ادامه با انجام چند عملیات منسجم و هماهنگ اعضای این باند که شامل ۴ سارق و یک مالخر دستگیر و به بیش از ۱۰۰ فقره موبایل قاپی اعتراف کردند.

لازم بذکر است که همه مالباختگان شناسایی و هر ۵ متهم برای سیر مراحل قانونی به مرجع قضائی معرفی شدند.

پرونده چهارم: اسپری اشک‌آور، ضرب و شتم و توسل به سلاح، روش سرقت باند ۴ نفره موبایل قاپی!

کارآگاهان دایره مبارزه با سرقت‌های خاص پایگاه یازدهم حین بررسی پرونده‌های سرقت به شیوه قاپ زنی متوجه می‌شوند یکی از متهمان سابقه دار به نام فرزاد پس از آزادی از زندان به چرخه ارتکاب جرم بازگشته و با تشکیل باند ۴ نفره در مناطق مختلف پایتخت اقدام به قاپ زنی می‌کند.

بررسی کارآگاهان حاکی از آن بود فرزاد به همراه همدستان خود با استفاده از موتورسیکلت‌های تند رو به صورت تیم‌های ۲ نفره و ۴ نفره از غفلت شهروندان سوء استفاده کرده و اقدام به قاپیدن تلفن همراه آن‌ها کرده و در برخی موارد در صورت مقاومت سوژه ها، با توسل به زور و سلاح سرد-اسپری اشک آور و بعضاً ضرب و شتم اعمال مجرمانه خود را به سرانجام می‌رسانند؛ لذا تیمی متشکل از افسران مجرب، به صورت ویژه پرونده را پی‌جویی و ضمن بررسی فیلم‌های موجود از صحنه سرقت با بهره گیری از شیوه‌های نوین و علمی کشف جرم هویت تمامی اعضای باند را شناسایی کرده و مخفیگاه آنان را شناسایی کردند.

در ادامه طی هماهنگی‌های قضائی اعضای این باند در عملیات‌های منسجم و هماهنگ دستگیر و موتورسیکلت‌هایی که با آن سرقت می‌کردند در مخفیگاهشان کشف شد.

گفتنی است متهمان به ۵۰ فقره سرقت با همکاری یکدیگر معترف شده و تاکنون ۳۰ نفر از مالباختگان شناسایی و تحقیقات پلیسی برای شناسایی سایر مال باختگان ادامه دارد.

پرونده پنجم: زاغ زنی، انتخاب سوژه و بعد زورگیری از مردان جوان!

در پی گزارش چندین فقره زورگیری در نقاط مختلف شهرستان ری توسط ۲ موتورسوار رسیدگی به موضوع به صورت ویژه در دستورکار پلیس قرار گرفت.

تحقیقات اولیه حاکی از آن بود که متهمان با استفاده از یک دستگاه موتورسیکلت هوندا پس از زاغ زنی و سوژه‌یابی، با تهدید سلاح سرد (چاقو و قمه و تیزی)، تلفن همراه مال‌باختگان را که اغلب مردان جوان بودند سرقت می‌کردند.

در ادامه پس از دریافت مشخصات ظاهری متهمان، گشت‌زنی‌های هدفمند آغاز شد و در نهایت ماموران موفق به شناسایی، توقیف موتورسیکلت و دستگیری متهمان می‌شوند.

گفتنی است هر ۲ متهم در تحقیقات تکمیلی به ۶۰ فقره سرقت با همکاری یکدیگر در سطح شهرستان ری، غرب و مرکز تهران اعتراف کردند.

پرونده ششم: سرقت ۵ موبایل در یک‌روز!

در پی افزایش موبایل قاپی توسط ۲ موتور سوار در سطح شمال تهران، بررسی موضوع در اختیار تیم‌های مختلف عملیات کلانتری‌ها قرار گرفت و در نهایت ماموران عملیات کلانتری باغ فیض حین گشت زنی به دو موتورسوار که پلاک انتظامی موتورسیکلت را مخدوش کرده و در حال پرسه زنی بودند مشکوک شده و آنان را تحت مراقبت‌های ویژه قرار دادند.

در حین مراقبت موتورسواران موبایل یکی از عابران پیاده را قاپیده و به سرعت از محل متواری شدند که با مهار سارقان، هر ۲ متهم در یک عملیات تعقیب و گریز کوتاه دستگیر و در بررسی از متهمان ۵ دستگاه تلفن کشف و متهمان اعتراف کردند که تلفن‌های همراه را در همان روز سرقت کرده اند.

در ادامه بررسی‌های پلیسی مشخص شد که متهمان سابقه دار بوده و تا کنون ۴ مرتبه تحمل کیفر داشته که درنهایت متهمان با ۲۶ شاکی به مرجع قضائی معرفی شدند.

رئیس پلیس تهران: مقابله با سرقت گوشی تلفن همراه در دستور ویژه پلیس

سردار حسین رحیمی رئیس پلیس پایتخت در حاشیه کمیسیون مقابله با سرقت_ با حضور استاندار و فرمانداران و مسئولان قضایی پایتخت_ در خصوص اجرای طرح‌های مختلف مقابله با سرقت، اظهار داشت: با جدیت طرح مقابله با سرقت را در پایتخت دنبال می‌کنیم.

سردار رحیمی با اشاره به این مطلب که براساس مصوبه شورای امنیت کشور مقرراست کمیسیون مقابله با سرقت هر فصل یک بار به ریاست استاندار محترم ومسئولان مرتبط با این موضوع برگزار شود، بیان داشت: هر چند سرقت در تهران بزرگ نسبت به کل کشور وضعیت قابل قبول تری را دارد و ما از ابتدای سال تاکنون سرجمع حدود ۲ درصد افزایش وقوع و ۲ درصد افزایش کشف داشته ایم و ضمن اینکه در وقوع جزو آخرین استان بوده و در حقیقت در حوزه کشف جزو استان‌های برتر هستیم، اما این ما را قانع نمی‌کند.

رئیس پلیس پایتخت با بیان اینکه در این جلسه دستگاه قضایی پذیرفت همکاری‌های خوبی در بحث تشدید مجازات سارقان و مجرمان داشته باشند اعلام کرد: بحث مقابله با سرقت گوشی همراه با تشکیل قرارگاهی در پلیس آگاهی تهران بزرگ به طور ویژه در دستور کار قرار گرفت.

رئیس پلیس آگاهی: اجرای طرح ضربتی برخورد با سارقان کیف و موبایل/پلیس با مجرمان مماشات ندارد

سردار محمد قنبری رئیس پلیس آگاهی ناجا از اجرای طرح ضربتی برخورد با سارقان کیف قاپ و موبایل قاپ خبر داد و گفت: پلیس در برخورد با مجرمانی که امنیت مردم را به خطر می‌اندازند، مماشات نخواهد کرد.

سردار قنبری تصریح کرد: در راستای تشدید مبارزه با هرگونه سرقت، طرح مقابله‌ای با استفاده از امکانات و رصد اطلاعاتی مجرمان سابقه دار در سطح استان‌های هدف به مرحله اجرا درآمد و ۲۹۳ فقره سرقت به روش قاپ زنی کشف و تعداد ۱۴۷ سارق کیف قاپ و موبایل قاپ که بیشتر آنان حرفه‌ای بودند نیز دستگیر و برای طی مراحل قانونی، تحویل مراجع قضائی شدند.

وی با بیان اینکه ان شاءالله با مجازات سریع و قاطع این مجرمان بازدارندگی عمومی ایجاد خواهد شد، خاطرنشان کرد: کارآگاهان پلیس آگاهی با تسلط و انجام اقدامات تخصصی، حرکات مجرمان به ویژه افراد سابقه دار را زیر نظر داشته و با سارقینی که به جان و مال مردم تعدی می‌کنند، به شدت برخورد خواهد کرد.

منبع: فارس

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۰
در انتظار بررسی: ۰
esi
۰۸:۰۳ ۰۷ دی ۱۴۰۰
تو حوالی کوچه آزاده 2 قرچک و خیابان رفسنجانی دقیقا پشت پاسگاه قرچک حداقل 30مورد اتفاق افتاد
من رفتم تشکیل پرونده بدم گفتن به 110 زنگ زدی ، اول باید به 110 زنگ بزنی برات تشکیل پرونده بده
شما قضاوت کنید
گوشیم رو با تهدید چاقو گرفتن
با چی باید به 110 زنگ بزنیم بابا گوشیم رو دزد برد................
...
فقط به خط اول توجه کنید.
کوچه پشتی پاسگاه قرچک حداقل 30 مورد
....
این موضوع رو وقتی فهمیدم که رفته بودم از دوربین های کاسبهای محل فیلم زورگیری رو بگیرم.
واقعا جای تاسف داره...
ناشناس
۲۳:۰۹ ۰۶ دی ۱۴۰۰
اختلاس گرا هم مردم رو دچار مرگ تدریجی کردن
ناشناس
۰۷:۴۷ ۰۷ دی ۱۴۰۰
باز خوبه از قیمت مرغ نگفتی !!!
ناشناس
۲۲:۰۲ ۰۶ دی ۱۴۰۰
پلیس و دادگستری ما چه جوری دارن کار میکنن که مجرما به خودشون اجازه میدن از این کارا بکنن واقعا خسته نباشن
ناشناس
۲۱:۱۹ ۰۶ دی ۱۴۰۰
خبرنگار محترم اینجا کشور اسلامی ایران هست هزاران شهید تقدیم انقلاب کردیم تا کشور دست دشمن نیافته....
به جای این طرز فکر باید در همه ی شهر ها در ملع عام حدود الهی و قرانی بر این سارقان اجرا بشه اگه تو هر شهری از ایران جلوی چشم مردم دست چند تا شونو قطع کنن مثل کشور چین و ژاپن و کره.... دیگه دزد غلط میکنه به بهانه فقر و گرانی و تورم مزاحم ناموس و اموال مردم بشه و امنیت کشور رو زیر سوال ببره.... اجرای حد و اعدام
ناشناس
۲۱:۱۱ ۰۶ دی ۱۴۰۰
فکر کنم قطع یا بریدن دست دزد، همش تو داستان های فضایی ها هستش، اگه این اجرا می شد اینطور دزد ها بعد دستگیری دیگر بار اول و آخرشان بود که دزدی می کردن، اگر هم می خواستن بکنن دیگر دستی برای دزدی نداشتم متاسفانه اگر هم دزدی گرفتار شود یا زندانی نشده یا اگر هم شود با یه زندان کم و پروار و پرو تر شدن و درست کردن تبم و گروه باز می گردد، کو مجازات قطع دست، اینقدر مجازات ناکافی و غیر قابل بازدارندگی هستش که شخص دزد بعد چندین سال فعالیت تو تمام رشته ای دزدی،و بعد اینکه چندین جنایت انجام دادن تازه قانون تصمیم می گیرد که مجازات اگر اولیای دم ریختن به حساب، قصاص رو انجام بده اونم که فوری از خارج ایران رو تحریم می کنن
ناشناس
۱۹:۵۸ ۰۶ دی ۱۴۰۰
دست سمت راست و چای سمت چپ این افراد باید قطع شود.
ناشناس
۱۹:۳۸ ۰۶ دی ۱۴۰۰
دست دزد و مال خر را قطع کنید تا امنیت حاکم شود
بهنام
۱۹:۳۳ ۰۶ دی ۱۴۰۰
باخواندن این متن متوجه میشویم که زندان های ما برای اوباش مانند هتل است کسیکه ۱۰۰بار دزدی کرده وزندان رفته وپس از ازادی دوباره دزدی راشروع میکند یعنی اینکه حکمهای قضات محترم!جنبه بازدارنگی ندارد
ناشناس
۱۹:۲۴ ۰۶ دی ۱۴۰۰
چرا اینهمه حس بی امنیتی میکنیم هر لحظه امکان داره خفت بشی
ناشناس
۱۶:۱۰ ۰۶ دی ۱۴۰۰
من دوتا گوشی دارم یکی دکمه ای کهنه یکی اپل،وقتی بیرون میام فقط گوشی کهنه با خودم میارم هر جا میرم خیالم راحته
ناشناس
۱۵:۱۴ ۰۶ دی ۱۴۰۰
یه روش خوب اینه که از هندزفری بلوتوث برای گوشی استفاده کرد که مجبور نباشی که گوشی رو در بیاری
ناشناس
۱۴:۲۰ ۰۶ دی ۱۴۰۰
دوستان با دقت بخونید....

برای خودم چند بار اتفاق افتاده
اکه دیدین موتور سوار دو ترک داره تعقیب میکنه مخصوصا تو خیابانهای ترافیکدار. بعد موتور جهتش و عوض کرد ترک عقبش پیاده شد. ۱۰۰۰ درصد دزد .. سریع شیشه تون بالا بدین در ارو قفل کنید گوشی ام بندازید زیر صندلیتون...کاش حداقل نیروی انتظامی یا قوه قضایه اجازه حمل گاز اشک اور و به مردم بده
م
۱۳:۵۸ ۰۶ دی ۱۴۰۰
از زحمات پلیس واقعاً باید تشکر شود. نکته اینجا که مجازات این مجرمین بازدارنده نیست و دوباره به دزدی ادامه می دهند و هم برای مردم احساس ناامنی ایجاد می کنند و هم برای پلیس زخمت. باید مجازات اسلامی در مورد آنها اجرا شود. اگر فردی بعد از یکبار دزدی کرد و این کار را ادامه داد دستش قطع شود. این یعنی مجازات اسلامی.
ناشناس
۱۳:۵۴ ۰۶ دی ۱۴۰۰
ممنون از پیشنهادتون. اگه تو خیابون از موبایل استفاده نکنیم پس کجا استفاده کنیم. حرف خنده داریه.
ناشناس
۱۸:۵۴ ۰۶ دی ۱۴۰۰
تو خونه
ناشناس
۰۷:۴۷ ۰۷ دی ۱۴۰۰
خوب هرکی خربزه بخوره پای لرزش هم می ایسته
محمد
۱۳:۲۷ ۰۶ دی ۱۴۰۰
پوستی ازشون باید بکنید که دیگه حتی در شرایط مرگ هم باشند به خودشون اصلاً اجازه این چنین رفتارهای بزه نشان ندهند
ناشناس
۱۳:۱۱ ۰۶ دی ۱۴۰۰
اینها رو باید مجازات جایگزین کنند نه حبس که به درد نمیخوره مثلا چند عدد گوشی برای نیازمندان بخرند اون وقت حالیشون میشه گوشی با چه بدبختی خرید میشه
ناشناس
۱۱:۳۵ ۰۶ دی ۱۴۰۰
دستتون درد نکنه مهم اینه که چه کارشو میکنند ...در زندان پروار می شوند و روشهای جدیدی یاد می گیرند