سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رونمایی از کتاب راننده رئیس جمهور و چند داستان دیگر

از کتاب راننده رئیس جمهور و چند داستان دیگر با حضور رئیس حوزه هنری فارس، مدیر کل فرهنگ و ارشاد و نویسندگان استان فارسی رونمایی شد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، بیژن کیا نویسنده شیرازی در مراسم رونمایی از کتاب  با اشاره به اینکه آشنایی ما با سلمان کدیور به زمان دانشجویی سلمان برمی گردد گفت: عدالت کلید واژه شخصیت کاری سلمان کدیور است.

او انعکاس هنرمندانه مسائل اجتماعی را ویژگی بارز این کتاب دانست و بیان کرد: در این کتاب کلیدواژه مقاومت و جامعه پررنگ است.

نویسنده شیرازی چیزی که سلمان را متمایز می‌کند این است که قواعد بازی را می‌شناسد و مطالعه خوبی دارد.

او تفاوت ادبیات برپایه تخیل و ادبیات مستند گرا و ادبیات برپایه یک اتفاق واقعی را خوب می‌داند و آن ها را باهم خلط نمی‌کند.

باعث خوشحالی است که یک نویسنده جوان زمین بازی را خوب می‌شناسد.

جای خالی انجمن داستان آئینی زیبنده فارس نیست

 نویسنده شیرازی با اشاره به داستان آخر این مجموعه که اشک مخاطب را در می‌آورد، داستان سپاه وحشت را یک تعزیه ادبی خواند و تصریح کرد: نویسندگان استان فارس آمادگی خوبی در حوزه ادبیات آئینی دارند، جای تأسف است که ما هنوز درفارس انجمن داستان آئینی نداریم.

کیا ادامه داد: این کتاب دوکار فوق العاده و نمادین دارد.

داستان گرگ‌های اهلی موضوع استحاله درجامعه را بیان می‌کند.

 نویسنده شیرازی افزود: کدیور نویسنده نکته سنجی است که باید قدر دانست واین کتاب را دقیق‌تر خواند زیرا به عنوان مخاطب با داستان های عمیق وچند لایه ای در این اثر مواجه هستیم.

او  گفت: دربطن داستان گرگ‌های اهلی و همای سعادت یک دید جامعه شناسی وجود دارد و به اعتبار اجتماعی اشاره می‌کند.

کیا بیان کرد: شکنندگی اجتماعی و تعارض منافع در برخی داستان‌های این کتاب به خوبی به تصویر کشیده شده و رگه‌های طنز تلخ و تکان دهنده‌ای دارد اما لودگی ندارد.

 نویسنده شیرازی تصریح کرد: سلمان کدیور را از نویسندگان تجربه گرا برشمرد که رمان می‌نویسد، شعر می گوید و یک حریتی دارد که زیر بار این سم‌ها نمی‌رود.

او ادامه داد: اکسیر ادبیات داستانی را خودش پیدا کرده است و ژانرهای مختلفی را تجربه می‌کند.

کیا افزود: نثر این کتاب هنوز شاخصه فردی ندارد که بدون اسمش داستانش قابل تشخیص باشد زیرا ابتدای مسیر است و اما آینده درخشانی دارد.

اکبر صحرایی نویسنده فارسی نیز دراین نشست به تشریح جزئیات اثر پرداخت و گفت: این کتاب شامل ۱۳ داستان کوتاه تاریخی سیاسی و اجتماعی است و اولین کار نویسنده در قالب داستان کوتاه بود که مثل اولین رمان او اثر موفقی از آب درآمده است.

او با اشاره به کمبود نویسنده قوی درحوزه داستان کوتاه  بیان کرد: نویسنده در این اثر نشان داده که ظرفیت طنزنویسی خوبی هم دارد. 

آثار کدیور هم به درد اشاره می‌کند هم به درمان

صحرایی تصریح کرد: کتاب راننده رئیس جمهور به صورت کلی از چهار بخش تاریخ معاصر ایران و تاریخ اسلام، دواثر افسانه‌ای و شش اثر درخصوص نقد جامعه امروز ایران تشکیل شده است و یک داستان هم غیرمستقیم به جنگ می‌پردازد.

نویسنده فارسی ادامه داد: نویسنده‌ها به سیاه نویسی عادت کردند که جذابیت دارد اما درمان در آثار نویسندگان ماکمتر بوده، سلمان در کتاب راننده رئیس جمهور راهکار هم می‌دهد و از این جهت کار او منحصر به فرد است.

او افزود: ویژگی داستان نویس متعهد این است که هم از درد بگوید هم از درمان. ما داور یکی از جشنواره‌ها بودیم یک هزار کتاب خواندیم که بیشتر نبود درمان بودند.

صحرایی در خصوص نقاط ضعف کتاب گفت: طرح جلد من را راضی نکرد و مسئولیتش با نویسنده نیست زیرا ویراستاری کار قابل قبول بود اما ناشر باید به صفحه آرایی و طراحی جلد بیشتر توجه کند.

این نویسنده فارسی بیان کرد: اسامی داستان‌ها هم اگر خاص و جذاب باشد بیشتر در ذهن می‌ماند و اسامی داستان‌ها مقداری عام وکلی است و داستان را لو می‌دهد.

او  تصریح کرد:کسی جرات نمی‌کند به داستان نویسی در حوزه تاریخ اسلام وارد شود چون هم تسلط کافی ندارند و دنبال دردسر نیستند اما سلمان دنبال دردسرهای خوب است و شجاعانه در این حوزه ورود می‌کند و در داستان رجعت عبیدالله حتی شخصیت تاریخی را به دنیای معاصر می‌آورد. این نوع نگاه خیلی تحسین برانگیز است.

صحرایی ادامه داد: داستان اینجا ایران دیگر هم قصه‌ای است که روانشناسی جامعه ایران را به تصویر می‌کشد و قصه به روز  در حوزه داستان کوتاه که بسیار زیبا و عمیق و چند لایه درد ایران را می‌گوید و این ویژگی‌ها این کتاب را بسیار خواندنی کرده است.

سلمان کدیور نویسنده کتاب راننده رئیس جمهور و چند داستان دیگر نیز ضمن تشکر از تحسین نویسندگان و استقبال مخاطبین از مراسم درباره کتاب جدیدش افزود: نویسنده‌ها  معترض جهان امروز هستند و جهان خود را در دنیای داستان خلق می‌کنند که امیدوارم با این جهان‌هایی که خلق کردم لذت ببرید.

او گفت: من بسیار کند می‌نویسم. بی اغراق شاید بگویم یک صفحه گاهی یک ماه طول می‌کشد و بعضی داستان کوتاه‌ها در طی چندماه نوشتم.

کدیور بیان کرد: وقتی خلق یک داستان زیاد طول بکشد نویسنده اذیت می‌شود و ذهنش درگیر است و پیشینه برخی داستان‌های این مجموعه به یک دهه پیش برمی‌گردد و کندنویسی نقطه قوت نیست اما اعتقاد دارم باید کارباکیفیت به مخاطب عرضه شود.

نویسنده کتاب راننده رئیس جمهور و چند داستان دیگر تصریح کرد: ازسال ۹۰ فرشته‌های قلعه گلاب که از اولین داستان‌های این مجموعه بود را نوشتم.

او با اشاره به اهمیت رضایتمندی مخاطب ادامه داد: وقتی داستان می‌نویسم روی آن تأمل می‌کنم آیا کسی که می‌خواهد این را بخواند وقتش تلف نمی‌شود؟ با این رویکرد بین بیش از ۶۰ داستان این ۱۳ داستان را انتخاب کردم که دراین مجموعه چاپ شد و امیدوارم مخاطبان بهره ببرند.

از حاشیه‌های ویژه این مراسم حضور وحید نمازی رئیس جدید حوزه هنری فارس و حمیدرضا قانعی مدیرکل جدید اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس بدون تشریفات اداری دراین برنامه مردمی بود که فصل جدیدی از مدیریت فرهنگی در فارس را نوید می‌دهد.

انتهای پیام/ت

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.