سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

فولاد چابهار چه زمانی وارد فاز تولید می‌شود؟

درحالی که تاکنون دوبار وعده بهره برداری از فولاد مکران داده شده، اما هنوز این مجتمع تکمیل نشده است.

به گزارش  باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان ،  بر اساس طرح جامع فولاد کشور و سیاست توسعه صنایع فولادی در نزدیکی آب، تولید ده میلیون تن فولاد در سواحل مکران پیش‌بینی‌شده است.

صنایع فولاد به سبب اینکه آب بسیار زیادی مصرف می‌کنند باید درجایی مناسب واقع باشند؛ در حال حاضر اکثر فولادسازی‌های کشور در مرکز واقع‌شده و مشکل تأمین آب برای آن‌ها تبدیل به یک معضل بزرگ شده است.

از اواسط ۹۴ استقرار صنایع فولادی در چابهار عملیاتی شده است و شرکت فولاد مکران با سرمایه‌گذارانی دولتی و خصوصی برای احداث مجتمعی فولادی با ظرفیت ۳.۲ میلیون تن آهن اسفنجی در دو فاز تشکیل شده است.

همچنین  سه غول فولادسازی ایران چادرملو، گلهر و فولاد مبارکه احداث یک مجتمع فولادسازی در چابهار با ظرفیت ۱۰ میلیون تن را برعهده گرفتند البته عملیات اجرایی این مجتمع هنوز آغاز نشده است.

درحال حاضر تنها مجتمع فولاد مکران با ظرفیت نهایی ۳.۲ میلیون تن آهن اسفنجی در حال ساخت است که تاکنون دوبار نیز وعده تکمیل آن در سال‌های ۹۸ و ۹۹ داده شده است.

مدیرعامل منطقه آزاد چابهار خرداد ۹۷  گفته بود: اخیراً با مجوزی که صندوق توسعه ملی داد معادل ۱۱۲ میلیون یورو از این صندوق به فولادسازی مکران تزریق شد و پیش‌بینی می‌شود با همین روند کار اواسط سال آینده به‌بهره‌برداری برسد.

همچنین  وعده تکمیل آن تا اواخر سال ۹۹ نیز داده شد. در همین رابطه مدیرعامل مجتمع فولاد مکران می‌گوید: در افق ۱۴۰۴ تولید ۵۵ میلیون تن فولاد افزایش ظرفیت در کشور پیش‌بینی شده که از ظرفیت ۱۰ میلیون تن به سواحل مکران اختصاص یافته است.

محمد پارسا گفت: بقیه نقاط کشور که قرار بوده در ۵۵ میلیون تن سهم داشته باشند ظرفیت خوبی ایجاد کردند و آماده شدند، اما  در حوزه سواحل مکران به خاطر ضعف‌هایی که وجود دارد این اتفاق نیافتاده و از ۱۰ میلیون تن برنامه‌ریزی فولاد، تنها ۳.۲ میلیون تن مجموعه ما محقق شده و باقی آن منتظر حضور سرمایه‌گذاران است.

مدیرعامل فولاد مکران گفت: مجموعه فولاد مکران که مجموعا در قالب دو فاز و ۳.۲ میلیون تن تولید سالیانه درحال ساخت است، در فاز اول با ظرفیت تولید ۱.۶ میلیون تن آهن اسفنجی با روش احیاء مستقیم تا پایان سال آینده مشروط به اینکه بانک مرکزی و صندوق توسعه ملی به تعهدات خود عمل کنند به بهره‌برداری می‌رسد.

پارسا گفت: یک خط اعتباری از صندوق توسعه ملی برای فولاد مکران اختصاص یافته است که بعد از گذشت بیش‌از دوسال هنوز نتوانستیم بخش مهمی از این خط وارد پروژه کنیم و انتظار همراهی بیشتری از سوی مسولان داریم.

وی گفت: در مجموعه فولاد مکران واحد‌های تولیدی روش گندله سازی، احیامستقیم، فولادسازی و نور مقاطع ساخته می‌شود که همانطور که گفتم در فاز اول در صورت همراهی‌ها ما واحد احیا مستقیم را وارد مدار می‌کنیم. 

درحال حاضر کل مجموع پیشرفت فیزیکی حدود ۴۴ درصدی دارد و بعد از افتتاح فاز اول در طرح‌های توسعه بقیه واحد‌ها هم مشغول فعالیت می‌شوند.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/گ

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.