به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، شاهین شیرانی سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه موضوع احتمال شیوع سویه اُمیکرون بسیار جدی است، گفت: همه مردم باید چند کار را برای جلوگیری از این موضوع انجام دهند که نخستین آن، تزریق دُز سوم واکسن کروناست که اثربخشی آن از نظر آماری نیز ثابت شده است.
شیرانی گفت: افرادی که دُز اول و دوم واکسن را دریافت کردند شرایطشان برای مقابله با سویه دلتای ویروس کرونا خوب است، اما اگر بخواهند آنتی بادی در بدن آنها قادر به مقابله با سویه امیکرون باشد، تزریق دز سوم تا ۲۵ برابر برای این موضوع موثر است.
وی با اشاره به اینکه شدت انتقال سویه اُمیکرون حدودا ۱۰ برابر نمونههای قبلی است، گفت: برای پیشگیری از آن رعایت شیوه نامههای بهداشتی ضروری است که در راس آنها استفاده از ماسک و جلوگیری از تجمعات بی مورد قرار دارد.
وی گفت: قدرت انتقال این ویروس به اندازهای زیاد است که اگر در جمعی بدون ماسک حضور داشته باشید و حتی یک نفر به این ویروس مبتلا باشد احتمال درگیری با آن بسیار بالاست و بلافاصله نیز علائم آن ظاهر میشود.
شیرانی با بیان اینکه رنگ آبی همه گیری بیماری کووید-۱۹ در استان نباید باعث سهل انگاری شود، گفت: در حال حاضر میزان رعایت شیوه نامههای بهداشتی بویژه استفاده از ماسک در کشور به کمتر از ۵۰ درصد رسیده درحالیکه اگر افزایش یابد و به ۸۰ درصد برسد آنوقت خیال ما از این بابت آسوده است.
وی با اشاره به فعال بودن مراکز تجمیعی واکسیناسیون در همه نقاط استان اصفهان، گفت: نوبت کاری بعدازظهر نیز در برخی از مراکز بهداشتی استان برای واکسیناسیون فعال شده و واحدهای سیار نیز همچنان به کار خود ادامه میدهند.
تا کنون حدود ۸۵ درصد جمعیت بالای ۱۲ سال استان اصفهان یک نوبت، ۷۲ درصد ۲ نوبت و ۱۲ درصد سه نوبت واکسن کرونا را دریافت کرده اند.
مراکز تجمیعی واکسیناسیون فعال در کلانشهر اصفهان شامل کوثر خیابان امام خمینی، ارتش خیابان شهدای صفِه، نمایشگاه بینالمللی سابق در پل شهرستان، مصلای طوقچی میدان قدس و اخت الرضا حرم زینبیِه است.
علاوه بر مراکز تجمیعی، کار واکسیناسیون در تعدادی از مراکز جامع سلامت منتخب انجام میشود که در شهرستان اصفهان ۱۰ مرکز در این زمینه در ۲ نوبت صبح و عصر فعال است.
نشانی اینترنتی مرکز بهداشت اصفهان جهت مشاهده برنامه واکسیناسیون روزانه phc.mui.ac.ir/fa است.
منبع:ایرنا
انتهای پیام