سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گزارش باشگاه خبرنگاران جوان بخوانید:

پرونده گود‌های رهاشده پایتخت چه زمانی بسته می‌شود؟

در گود‌های رهاشده تهران احتمال خطر رانش و فرونشست زمین وجود دارد و لازم است شهرداری نسبت به ساماندهی آن‌ها اقدام کند.

باشگاه خبرنگاران جوان_ تعدادی از پروژه‌های عمرانی به دلیل رکود و مشکلات اقتصادی در مرحله گودبرداری متوقف مانده اند و اقدامی برای ساماندهی آن‌ها انجام نشده است به همین دلیل سال ها است از خاکبرداری این پروژه ها می گذرد اما هیچ ساخت و سازی در آنها انجام نمی شود.

خاکبرداری ها و گودهای موجود در پایتخت نه تنها باعث زیست محیطی می شود بلکه احتمال ریزش و فرونشست زمین نیز در آنها وجود دارد.

هفته گذشته بود که برخی از اعضا نسبت به معضلی بزرگ و قدیمی در صحن شورا واکنش و تذکر دادند، وجود گودهای پُرخطر یکی از این موضوعات است.

ساز و کار درستی برای گودهای پُرخطر وجود ندارد

 سیدمحمد آقامیری عضو شورای شهر تهران در این باره گفت: قبلا همکارانم تذکراتی در دوره قبل به صورت مقطعی داده بودند، شورای شهر در دوره قبل مصوبه‌ای در این زمینه داده ارائه کرده بود، اما افزایش قیمت زمین در تهران باعث شده بسیاری از مالکان از فضای زیرزمینی استفاده کنند. نبود قانون مشخص موجب شده تعداد گود‌های عمیق و پرخطر افزایش پیدا کند، عمق ۷۰ متری یکی از گود‌ها در شمال تهران گویای همه چیز است وآن طور که باید به این موضوع نشده است همچنین اتفاقات ناگواری می‌افتد و تلنگری ایجاد می‌شود، اما باز فراموش می‌شوند.

به گفته وی این گود‌ها به یکی از مخاطرات جدی تهران تبدیل شده و تعریف جامعی هم از آن نشده است، ساز و کار درستی هم برای ان تدوین نشده، ارتقا ایمنی گود‌ها یکی از دغدغه‌های ما است. حال با توجه به وضعیت گودبرداری‌های تهران علی الخصوص گود‌های رهاشده در سطح شهر ضروری است در اسرع وقت ضمن ارائه لیست کلیه گود‌های با خطر زیاد و بسیار زیاد (بر اساس تعاریف مبحث هفتم مقررات ملی ساختمان) در سطح شهر تهران به همراه مشخصات کامل آنها، گزارشی از اقدامات انجام شده توسط شهرداری و سازمان‌های زیرمجموعه آن در خصوص عملیاتی کردن شرح وظایف تصریح شده در مصوبه فوق با عنایت به زمان‌های مقرر در آن و همچنین اقدامات انجام شده در خصوص افزایش ایمنی و رفع خطر از گود‌های مذکور ارائه شود.

خسارات جانی و مالی گودهای رهاشده پایتخت

 مهدی عباسی رییس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران هم درباره رسیدگی به گودهای پرخطر و رهاشده در پایتخت گفت:یکی از گود‌های مهم گود برج میلاد است که عاجزانه تمنا دارم، شهرداری در بحث گود برج میلاد اقدام کند که مطالعات انجام شده ما را نگران می‌کند و اکنون به اندازه کافی زمان را از دست داده‌ایم. حادثه در گود برج میلاد، خسارات جانی و مالی زیادی خواهد داشت و لازم است شهردار تهران هرچه زودتر در این خصوص اقدام کند.

عباسی گفت: گودی را در تقاطع آیت‌الله سعیدی در منطقه ۹ دیدم، که وحشت آفرین بود در این خصوص لازم است هرچه سریع‌تر شهرداران مناطق با سازندگان آن‌ها جلسه بگذارند تا اگر قصدی بر ادامه ساخت‌وساز نداشته باشند نسبت به پر کردن و ایمن سازی آن اقدام شود.

آذرماه امسال بود که حمیدرضا صارمی معاون شهرسازی و معماری و عباس شعبانی معاون فنی و عمرانی شهرداری از بخش‌های مختلف یکی از گودهای مهم و پرخطر پایتخت یعنی برج میلاد بازدید میدانی کردند که سوابق گود،  طرح جامع برج میلاد و نظرات و پیشنهادات مطرح شده مورد بررسی قرار گرفت  و همچنین مقرر شد برای جذب سرمایه گذاری و حصول اطمینان از پایداری کامل گود بر اساس طرح جامع مصوب، جلسات مدیریتی ویژه برگزار و تصمیم‌گیری نهایی به قید فوریت صورت پذیرد؛ اما سوال اینجاست آیا در این چندسال گذشته وقت برای برگزاری جلسه نبود؟آا زمان انجام چنین کارهایی آن هم در شرایط حاد منسوخ نشده است؟

سرنوشت گودهای پُرخطر چه می‌شود؟

افزایش بیش از پیش این گودهای پُرخطر و رها کردن آن، علاوه بر خسارات مالی می‌توان بر چهره پایتخت هم تاثیر منفی بگذارد و زیبایی تهران را خدشه دار کند، برخی از کارشناسان شهری معتقدند که گود کنار برج میلاد و پروژه‌های دیگری که به‌عنوان پروژه‌های محرک توسعه در مناطق جنوب تهران در کنار بافت فرسوده احداث شده‌‌اند، متعلق به شهرداری هستندو به دلایل متعددی رها شده‌اند همچنین برخی گودها به‌دلیل کسادی بازار و عدم چشم‌انداز رها شده و برخی دیگر مثل گودهایی که در شهرداری وجود دارد، به‌دلیل نبود منابع مالی یا تغییراتی که در برنامه وجود داشته بلاتکلیف مانده است. اما راهکار چیست؟ آیا تیم مدیریت شهری تهران می‌خواهد دست روی دست بگذارد و تماشا کند؟ بدون آنکه راهکاری ارائه کند؟ نکند سرنوشت این گودها همانند دوره های قبل بی سرانجام می ماند و روز به روز بر تعداد آنها افزوده می شود؟

تصمیم گرفتم این موضوع و آخرین وضعیتش را از رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران جویا شوم، مهدی عباسی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: از زمانی که بنده درباره گود‌های پرخطر تذکر داده ام، هیچ گونه اقدامی صورت نگرفته است، در داخل پایتخت حدود ۲۶۰ گود پرخطر وجود دارد، این گود‌ها با جان شهروندان و سرمایه‌های آن‌ها سر و کار دارد و عموما تمام آن‌ها سالیان سال است که رها شدند و مقاومت و پایداری آن‌ها از بین رفته است به همین دلیل شهرداری تهران باید تکالیف قانونی خود را انجام دهد و مالکان را الزام به تعیین تکلیف پروژه‌ها کند؛ اولویت گذاری برای گود‌های پرخطر هم مساله‌ای ضروری است.

/

با توجه به اهمیت جان و مال مردم، لازم است که سازوکاری برای زمان شروع و پایان یک پروژه ساختمانی درنظرگرفته شود و گودبرداری‌ها باید به درستی مطابق طرح جامع و تفصیلی مکان‌یابی شود زیرا خارج از این مسائل به نوعی خطای راهبردی است. همچنین  باید ضوابط دقیق و کافی ایمن‌سازی برای هر پروژه‌ای به ویژه گودهای رهاشده اعمال شود زیرا مسئله شوخی برداری نیست و نیازمند کمی تدبیر و دغدغه مندی است.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۹:۴۲ ۱۸ دی ۱۴۰۰
اطراف شهريار از اين گوي‌ها به وفور يافت ميشه و همچنان به سمت عمق خاك در حال پيشروي هستند و تا كجا ادامه دار خواهد بود ، خدا عالمه