سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

چرا به برنامه‌ریزی‌های خود عمل نمی‌کنیم؟/ راهکار‌های داشتن یک برنامه ریزی موفق

یک روانشناس اجتماعی گفت: یک برنامه ریزی موفق، می‌تواند شما را در مسیر رسیدن به اهداف یاری کرده تا احساس بهتری از زندگی خود داشته باشید.

به گزارش  باشگاه خبرنگاران جوان، برنامه ریزی و تدوین فهرست کار‌ها یکی از ساده‌ترین وظایف روزانه‌ای است که مورد استفاده همه قرار می‌گیرد. با این حال، گاهی در مسیر رسیدن به اهداف ناامید و دلسرد می‌شویم و برنامه‌ریزی خود را رها می‌کنیم. بنابر اهمیت این موضوع، با یک روانشناس اجتماعی در مورد دلایل عملی نشدن برنامه ریزی و راهکار‌های یک برنامه ریزی موفق، گفتگو کردیم.

محسن منصوبی فر روانشناس اجتماعی در مورد اهمیت برنامه ریزی در رسیدن به اهداف گفت: یکی از موضوعات حائز اهمیت در زندگی روزمره افراد، داشتن هدف است. منظور از هدف گذاری، موضوعات دور از دسترس و آرزو‌های دست نیافتنی نیست بلکه گاهی هدف، افزایش مهارت و ارتقا اجتماعی، فرهنگی و ... است. برنامه ریزی می‌تواند برای امور روزمره و ساده‌ای باشد تا کیفیت محیط زندگی افزایش یابد.

منصوبی فر در ادامه به دلایل عمل نکردن به برنامه ریزی اشاره کرد و گفت: اولین عامل، ترس از شکست است. اضطراب ناشی از شکست خوردن و سرزنش خانواده و اطرافیان، مانع از اجرای برنامه ریزی می‌شود.

وی در ادامه به عواملی از جمله، کمال نگری و احساس ناتوانی اشاره کرد و گفت: اهداف را باید در قالب برنامه‌های کوچکتر درنظر گرفت تا بهترین نتیجه را نسبت به توانایی خود دریافت کنیم.

منصوبی فر در مورد راهکار‌های برنامه ریزی موفق بیان کرد: هدف باید قابل دسترس در بُعد زمان و توانمندی هر فرد تدوین شود و حداکثر توانایی خود را در رسیدن به هدف، درنظر بگیرید. مرحله بعد تبدیل هدف به گام‌های کوچک‌تر است تا بتوان در زمان کمتری به اهداف رسید.

وی به اهمیت تعهد و احساس مسئولیت اشاره کرد و گفت: اگر خانواده و دوستان حمایتگری دارید، هدف گذاری خود و برداشتن گام اول را به آنان اطلاع دهید، زیرا حمایت و تشویق آنان، شما را به ادامه راه امیدوار می‌کند و نکته بسیار مهم در یک برنامه ریزی، توکل به خداوند است. استعانت از پروردگار سبب می‌شود تا مسیر صحیح را انتخاب کنیم. توکل و طلب کمک از خداوند که مافوق همه‌ی قدرت هاست به ما امیدواری و انگیزه‌ی حرکت در مسیر اهداف را می‌دهد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
محمدصالح
۰۸:۱۵ ۰۶ دی ۱۴۰۰
من برنامه ریزی های درسی ام را روی کاغذ می نویسم خیلی خوب میشه هم به آن عمل می کنم و هم به اهداف تحصیلی ام می رسم
ناشناس
۱۹:۵۰ ۰۴ دی ۱۴۰۰
ببخشید چطور میشه با کارگری یه برنامه ریزی کرد که ما صاحب خونه بشیم خدا خیرت بده یه کمک فکری به ما کن
ناشناس
۱۹:۴۶ ۰۴ دی ۱۴۰۰
سلام از مجلس شورای اسلامی،دولت،بیت رهبری میخواهیم فکری به حال اشتغال حدود یک میلیون فارغ التحصیل دانشگاهی بیکار لیسانس و فوق لیسانس،سربازی رفته،عضو خانواده ایثارگر،بسیجی و شورای پایگاه می‌کرد که هر چه دارند از امنیتی هست که این عزیزان فی سبیل الله براشون درست کردند،اینها نه کاری دارند،نه خانه ای،نه خودرویی،حداقل دولت دومیلیارد تومن وام بانکی بدون سود و بدون ضامن به این عزیزان بدند،چون هیشکی ضامن یک بیکار نمیشود.علم بهتر است یا ثروت،عدالت برای همه مردم ایران.نصیروندگرمی.با تشکر
ناشناس
۱۸:۵۵ ۰۴ دی ۱۴۰۰
کریمی قدوسی افغانیه آیا؟
ناشناس
۱۸:۴۹ ۰۴ دی ۱۴۰۰
توی این مملکت نمیشه برنامه ریزی کرد اگه هم بشه درست ازآب درنمیاد
ناشناس
۱۵:۴۳ ۰۴ دی ۱۴۰۰
بهترین روش برای عمل کردن به برنامه، اینه که کارهایی که انجام دادی و تموم شد رو ثبت کنی فقط. روز به روز برنامه ریزی ات بهتر میشه