سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

طوفان ارس، سپهر و سفیر در رزمایش پیامبر اعظم سپاه

لجستیک و ترابری نظامی نقش مهمی در نیرو‌های مسلح به ویژه در رزمایش‌ها ایفا می‌کند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، رزمایش پیامبر اعظم (ص) ۱۷ سپاه پاسداران از دوشنبه ۲۹ آذرماه در سواحل خلیج فارس، تنگه هرمز و منطقه عمومی استان‌های هرمزگان، بوشهر و خوزستان با حضور یگان‌هایی از نیرو‌های زمینی، دریایی و هوافضای سپاه و همچنین برخی از یگان‌های مردم پایه بسیج مستضعفین آغاز شد.

سردار عباس نیلفروشان معاون عملیات سپاه و سخنگوی رزمایش مشترک پیامبر اعظم (ص) ۱۷ گفت: این رزمایش از صبح دوشنبه ۲۹ آذرماه به مدت پنج روز در سواحل خلیج فارس، تنگه هرمز و منطقه عمومی استان‌های هرمزگان، بوشهر و خوزستان با حضور نیرو‌های زمینی، دریایی و هوافضای سپاه و یگان‌های مردم‌پایه بسیج برگزار می‌شود.

دومین روز این رزمایش روز گذشته (سه‌شنبه ٣٠ آذرماه) برگزار شد. در این روز تمریناتی از جمله عملیات موشکی بالستیک علیه اهداف ثابت و متحرک دشمن، اصابت همزمان ۵ فروند موشک کروز به شناور دشمن، انهدام اهداف متحرک با بمب قائم و موشک الماس در رزمایش سپاه، بمباران اهداف ثابت و متحرک زمینی توسط جنگنده‌های سوخو ٢٢ و انهدام شناور‌های تندرو متخاصم با سلاح‌های ضدزره هدایت‌شونده انجام شد.

سومین روز از این رزمایش (چهارشنبه اول دی‌ماه) نیز همچون روز دوم با اجرای تمرینات مختلفی همراه بود. انهدام اهداف تعیین شده توسط پهپاد‌های رزمی «نزسا»، تاخت آب‌خاکی تیپ نیرو‌های مخصوص صابرین، ایجاد دیواره انفجاری توسط یگان‌های تخریب، اجرای عملیات بالگرد‌های تهاجمی هوانیروز، ایجاد چتر امن پدافندی توسط نیرو‌های پدافند ارتفاع پست، انهدام اهداف زمینی و دریایی توسط توپخانه، اجرای آتش تانک‌های مدرنیزه شده و بکارگیری مهمات مجاورتی توپخانه برای اولین بار جزو تمرینات روز سوم بودند.


بیشتر بخوانید


در چهارمین روز رزمایش (پنجشنبه دوم دی‌ماه) مشترک پیامبر اعظم ۱۷ سپاه در خلیج فارس، عملیات شلیک موشک‌های نقطه‌زن کروز دریایی با برد متوسط و عملیات پهپادی اجرا شد.

نقش خودروهای تاکتیکی در لجستیک و ترابری نیروهای مسلح

ترابری و لجستیک در نیرو‌های مسلح هر کشوری یکی از مهم‌ترین بخش‌ها هستند. به همین دلیل است که صنایع دفاعی آن‌ها نیز همواره سعی دارند تا بهترین طراحی و تولید‌ها را برای نیرو‌های مسلح تولید کنند. در سراسر جهان نمونه‌های معروفی همچون هامر، انواع جیپ، لندروور، خودرو‌های مختلف تویوتا و بسیاری دیگر بهترین خودرو‌های تاکتیکی نظامی هستند. البته در نخستین روز‌های انقلاب اسلامی و آغاز جنگ تحمیلی علیه ایران اسلامی نیز نیرو‌های مسلح از خودروی جیپ استفاده می‌کردند.

بعد‌ها و در سال‌های بعدی دفاع مقدس پای خودرو‌های ژاپنی همچون تویوتا، پاترول، لندروور و جیپ‌های هندی نیز به جبهه‌ها باز شد. اما بدلیل کمبود منابع مالی و تحریم‌های سنگین دیگر امکان خرید خودرو‌های خارجی وجود نداشت.

نیرو‌های مسلح در طول جنگ تحمیلی خودکفایی را در حوزه‌های تسلیحاتی آغاز کرده بودند. تجربه این کار موفق بود و آن‌ها  تصمیم گرفتند تا این کار را در حوزه خودرو‌های ترابری نیز اجرا کنند. البته باید علت اصلی آغاز این کار را باید ایجاد توان داخلی در هنگام وقوع جنگ‌های احتمالی است. اوایل دهه ۸۰ بود که ایده ساخت خودروی بومی نظامی رنگ و بوی جدی شدن به خود گرفت. سال ۸۷ خودرویی با نام سفیر با شباهت بسیار به جیپ آمریکایی تولید و رونمایی شد. در سال‌های بعد، اما نیرو‌های مسلح خودرو‌های جدیدی را طراحی، تولید و معرفی کردند.

 برخی از همین خودرو‌های تولیدی در سال‌های بعد امروزه بعنوان بدنه اصلی ترابری نظامی نیرو‌های مسلح فعالیت می‌کنند. در ادامه برخی از این خودرو‌ها که در رزمایش پیامبر اعظم (ص) ۱۷ سپاه پاسداران حضور دارند را معرفی می‌کنیم.

کدام خودروها در رزمایش پیامبر اعظم (ص) ۱۷ حضور دارند؟

هنگامی که به تصاویر منتشر شده از رزمایش نگاه می‌کنیم، تعدادی از خودرو‌های بومی نظامی به چشم می‌خورند. طوفان، ارس ۲، سپهر و سفیر خودروهای برتر نظامی ایرانی هستند که در این رزمایش حضور دارند.

خودروی سفیر

محل تولید: صنایع شهید شاهمرادی وزارت دفاع.

وزن: بدون تجهیزات، ۱/۶۲ تن؛ با تجهیزات، ۲/۳۵ تن.

ابعاد: طول ۳/۷۲۶ متر، عرض ۱/۶۹ متر و ارتفاع: ۱/۸۸ متر.

قابلیت حمل نفرات: ۱ نفر خدمه و ۵ نفر مسافر.

تسلیحات: راکت انداز فجر، یک عراده توپ ام۴۰ و یا یک عراده پرتابگر ضد تانک طوفان.

موتور: زد ۲۴ با توان تولید ۱۰۵ اسب‌بخار.

سیستم تعلیق: Coil spring (با کمک فنر‌های بسیار قوی و با قابلیت ارتجاع بالا).

سرعت: ۱۳۰ کیلومتر بر ساعت با برد عملیاتی ۵۰۰ کیلومتر.

مزایا: استهلاک کم قطعات، مصرف کم سوخت، توان بالای موتور، تطبیق با شرایط مختلف جغرافیایی ایران، سیستم تعلیق عالی متناسب با ماموریت نظامی و داشتن اکسل‌های پرقدرت.

خودروی ارس

محل تولید: صنایع شهید شاهمرادی وزارت دفاع.

وزن: ۳/۴ تن.

نوع موتور: موتور گازوئیلی زد ۲۴ با توان ۱۳۳ اسب بخار.

شاسی: F۴.۵.

کاربری: خودروی حامل فرماندهان، خودرویی هجومی و پشت خاکریز است با قابلیت استفاده در تمام مناطق عملیاتی صعب العبور و شهری.

ویژگی خاص: قابلیت تبدیل به خودروی زرهی، ایجاد پوشش تلفیقی، گرم کن گازوئیلی و محافظ پشت سر ارتوپدیک.

انواع: کویران و سپهر.

سپهر، خودروی مشخص شده با رنگ قرمز است.

خودروی سپهر

محل تولید: صنایع شهید شاهمرادی وزارت دفاع.

وزن: ۳/۵ تن.

نوع موتور: موتور گازوئیلی زد ۲۴ با توان ۱۳۳ اسب بخار.

شاسی: F۴.۵.

کاربری: قابلیت حمل ۱۰ نیروی نظامی، جابجایی ۱/۵ تن بار و مهمات و توان حمل سلاح‌ها و موشک‌های نیمه سنگین.

قابلیت ویژه: عبور از شیب‌های تند و موقعیت‌های کوهستانی و صعب العبور و برخورداری از یک سیستم تعلیق پیشرفته با قابلیت تنظیم زاویه به منظور جلوگیری از واژگونی.

خودروی طوفان

محل تولید: صنایع شهید شاهمرادی وزارت دفاع.

نوع خودرو: MRAP.

جنس بدنه: آلیاژ فولاد.

وزن: ۱۴ تن.

ظرفیت: ۱۰ نفر سرباز + ۲ نفر هدایت کننده.

نوع حفاظت: مقاومت در برابر انفجار ۸ کیلو T.N.T. در زیر بدنه، انفجار یک گلوله ۱۵۵ میلی متری در فاصله ۶۰ متری، طراحی V شکل زیر بدنه مقاوم در برابر راکت‌های RPG.

نوع پیشران: یک موتور ۳۶۰ اسب بخار.

سرعت: ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت.

برد عملیاتی: ۱۱۰۰ کیلومتر

ظرفیت مخزن سوخت: ۳۶۰ لیتر سوخت دیزل.

توانایی خاص: قابلیت عبور از کانال آب با عمق ۱/۵ متر، عبور از موانع عمودی ۵۰ سانتی متر، مقاومت در برابر انفجار مین و تله‌های انفجاری با قدرت چندین کیلوگرم TNT و سطح حفاظت در برابر گلوله‌های مختلفِ هسته فولادی، سلاح‌های نیمه سنگین، تهدید گلوله‌ها تا کالیبر ۵۱*۷/۶۲، بهره مندی از دریچه‌های تیراندازی از کابین عقب، حفاظت بالستیکی برای حفاظت از نفرات کابین، ترک محل درگیری در حالت پنچری چرخ‌ها تا شعاع ۵۰ کیلومتری و چرخ‌های پنچر رو.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۷
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۳:۵۹ ۰۳ دی ۱۴۰۰
همه اینها درست و‌ خوب ، اما کافی نیست ، توسعه اقتصادی همه جانبه پایه و اساس توسعه نظامی کشور است

باید نیروی های مسلح به استقرار دائمی در اقیانوس آرام ، اقیانوس اطلس اقیانوس منجمد جنوبی و اقیانوس منجمد شمالی و استقرار در همه نقاط جهان و استقرار دائمی نیروهای مسلح در فضا و کره ماه بیندیشند ،

البته خروجی این استقرار دائمی باید منجر به برقراری آرامش در مسیر توسعه صادرات ایران به اقصاء نقاط جهان گردد و همچنین این استقرار منجر به استفاده بیشتر و بهتر تر از منابع مادی و انسانی سایر ملل اقصاء نقاط جهان گردد البته خدای ناکرده افکار استعماری را به مسئولان توصیه نمی کنم یعنی نه تنها این استقرار باعث تحمیل هزینه به بودجه کشور نگردد بلکه باعث اوج گرفتن شتاب توسعه کشور گردد
جانباز
۱۲:۴۷ ۰۳ دی ۱۴۰۰
جانباز جنگ عیدی ندارد.
جانباز جنگ حقوق ندارد .
زیر ۲۵ % گفتند که از فقر بمیرد.
ولی برای خودشان ثروت و خودرو تصویب کردند؟!
می گویند :
جانباز ۷۰ % که یک روز شاید جبهه بوده و ظاهرش بسیار سالم است ماهیانه ۱۵ ملیون تومان حقوق می گیرد.
و جانبازان عزیز زیر ۲۵ % که شاید همه ۸ سال جبهه بوده باشند ماهیانه ۲ ملیون حقوق می گیرند که عیدی و پاداش و سهم دیگر هم ندارد.
مجلس ۱۰ سال طرح حذف درصد جانبازان را مسکوت گذاشت و بچه های جبهه و جنگ را بدبخت و فقیر کرد.
مگر جانباز ۷۰ % روزی ۷ بار صبحانه و ۷ بار ناهار و ۷ بار شام می خورد که ۷ برابر جانباز ۲۴ % حقوق می گیرد .
این رانت و ظلم و تبعیض را پایان دهید .
که خدا هم زلزله ۹ ریشتری برایتان نفرستد؟!
ناشناس
۱۶:۰۹ ۰۴ دی ۱۴۰۰
دوست عزیز جانباز 70درصد ظاهرش سالم هست ولی توجانباززیر25درصد ظاهرا درهم ریخته؟ واقعا درکت به این اندازه هست که فرق اینکه فردی70درصد نقص عضو دارد تا فردی باد ترکش بش خورده را یکی میدانی؟ حق تو 2میلیون تومن هم زیاد هست
ناشناس
۱۲:۰۸ ۰۳ دی ۱۴۰۰
قطب‌های خودروسازی در بسیاری از وزارتخانه ها میبایست رشد و توسعه یابند همچون نیرو و نفت و دفاع و نیروهای مسلح و هوافضا و....
بختیاری
۱۲:۰۶ ۰۳ دی ۱۴۰۰
نیروهای سه گانه ایران عزیز میبایست هر کدام قطب‌های مستقل تولید و خودکفایی شوند و به بی نیازی خود و کشورشان کمک کنند.
کلاه کج ،ظ،(بهمئی)
۱۱:۳۹ ۰۳ دی ۱۴۰۰
به به درود بر نیروی نظامی کشور نظام مقدس که خودکفا و تولید داخل با طراحی زیبا و پیشرفته تو دهنی به دشمن زدن به به خدا قوت دراوران لذت بردم از این پیشرفت لعنت بر دشمن و بدخواه نظام کشورم
ناشناس
۱۱:۳۰ ۰۳ دی ۱۴۰۰
آفرین،درود،خدا قوت به امید ساخت و رونماییهای بهتر و بیشتر‌
ناشناس
۱۱:۲۹ ۰۳ دی ۱۴۰۰
فقط طوفان ۱۶ تنی خودروی خوب و قدرتمندیه،داشتن این خودرو برای هر سه نیرو واقعا لازمه.
عبدالهی
۱۱:۲۷ ۰۳ دی ۱۴۰۰
خودروسازی در وزارت دفاع باید بسیار توسعه و گسترش یابد و زیر مجموعه ها همچون ارتش و سپاه و نیروی انتظامی هم دارای خودروسازی مستقل شوند اینگونه نیروهایی زبده و چالاک و خودکفا خواهیم داشت.
ناشناس
۱۰:۵۷ ۰۳ دی ۱۴۰۰
طوفانو نمایشگاه امنیتی مصلا تهران آورده بودن از نزدیک دیدم واقعاً افتضاح به معنای واقعی کلمه همش ورق آهن بود دورتادور ماشین.هیچ امکانات امنیتی برای سرنشین نداشت یه سیبل کامل بود اگه این همون ماشین باشه فاتحه رزمندگان در میدان جنگ واقعی خوانده است
ناشناس
۲۰:۲۶ ۰۳ دی ۱۴۰۰
الحمدالله تا الان که به حول و قوه الهی دشمن شکست خودره میدان بوده.
ناشناس
۱۰:۵۵ ۰۳ دی ۱۴۰۰
اینا رو با پراید جفت بندازن ببینیم چی درمیاد!
ناشناس
۱۰:۰۷ ۰۳ دی ۱۴۰۰
این تجهیزات که دارین رزمایش اجرا میکنین دیگه کسی استفاده نمیکنه
حق طلب
۱۱:۱۳ ۰۳ دی ۱۴۰۰
هر چی می خواهید بنویسید. مهم این است که آمریکا و اسرائیل جرئت چپ نگاه کردن به ما را ندارند.
ضمنا ، اظهار نظر در موضوعی که تخصص ما نیست، شخصیتمان را پایین می آورد. لطفا کمی تحقیق کنید. نکند کشور های دیگر با فضا پیما می جنگند؟ یا سامانه های پدافندیی که پیشرفته ترین پهباد آمریکایی را سرنگون می کند هم قدیمی شده؟؟؟
ناشناس
۱۹:۴۶ ۰۳ دی ۱۴۰۰
پاسخ به حق طلب
الان تو تحقیق کردی که اظهار فضل کردی خخخخخخخخخخ اسرائیل باید چیکار میکرد که نکرد؟ دوبار نطنز تورو منفجر کرد درابسردماوند فخزی زاده را شهید کرد هنوز هم نفهمیدی کی وچجوری ترور کرد 5بار پایگاه تی فور سوریه که نیروهای ایرانی مستقر بودن بمباران کرد وکلی شهید ثمره بمباران بود و.... ولی تو نزیر پتو به به چهجه میکنی
محمدرضا
۲۳:۵۷ ۱۲ فروردين ۱۴۰۱
در پاسخ به ناشناس که میگی اسرائیل چیکارکنم ماهم پهپاد فوق پیشرفته آمریکا رو سرنگون کردیم عین الاسد رو زدیم طوریکه ۱۱۰ نفر ضربه مغزی شدن مرکز جاسوسی اسرائیل در اربیل عراق رو با موشک زدیم کم مزخرف بگو فهمیدم بیشرمی لازم نبود خودت رو نشون بدی
ناشناس
۰۹:۵۲ ۰۳ دی ۱۴۰۰
این چه طراحیه
الان اون باک بنزین رو بزنن که بنزین خالی میشه
یا مثلا اون لوله تو چرخ جلوی طوفان چیه تو دیده که .آتیش بگیره چی میشه
حمید
۱۲:۰۱ ۰۳ دی ۱۴۰۰
اون لوله بنزین نیست . بی سواد...
ناشناس
۰۹:۴۷ ۰۳ دی ۱۴۰۰
صد در صد خارجی فقط قیافشون رو عوض کردن. یه دوچرخه استاندارد نداریم بابا.
ناشناس
۱۱:۱۴ ۰۳ دی ۱۴۰۰
نمی دانم چرا برخی چشم دیدن پیشرفت کشور را ندارند؟؟
ناشناس
۱۴:۲۱ ۰۳ دی ۱۴۰۰
یک سری قطعات داخل کشور ساخته میشه، یک سری قطعات هم از خارج کشور میاد، همه ی شرکت های دنیا همینجورین
ناشناس
۰۹:۳۴ ۰۳ دی ۱۴۰۰
چه عجب بالاخره یه امرپ عملیاتی کردن.
فردین
۰۹:۱۹ ۰۳ دی ۱۴۰۰
ماشاالله نیروهای نظامی خدا قوت
ایران ایرانی
۱۱:۴۶ ۰۳ دی ۱۴۰۰
عزیزم سپاهه سپاه
ناشناس
۱۹:۴۷ ۰۳ دی ۱۴۰۰
پاسخ به ایرانی بیسواد
نادان مگر سپاه نظامی نیست؟
ناشناس
۰۸:۴۰ ۰۳ دی ۱۴۰۰
افرین برتوانمندی های وزارت دفاع
علی
۰۸:۳۵ ۰۳ دی ۱۴۰۰
ایول این طوفانه چیز جالبیه