سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

خواص جینسینگ؛ از تقویت سیستم ایمنی تا کاهش قند خون و التهاب

قرن هاست که از خواص جینسینگ در طب سنتی چین استفاده می شود.

به گزارش  باشگاه خبرنگاران جوان،جینسینگ تازه قبل از سال چهارم برداشت می‌شود درحالیکه جینسینگ سفید بین ۴ تا ۶ سال برداشت می‌شود و جینسینگ قرمز بعد از ۶ یا چند سال برداشت می‌شود. جینسینگ‌های امریکایی و آسیایی از لحاظ میزان ترکیبات فعال و تاثیر بر بدن متفاوت هستند. باور‌ها نشان می‌دهد که جینسینگ امریکایی همانند یک ماده آرامبخش عمل می‌کند ضمن اینکه جینسینگ آسیایی اثر تقویت کننده دارد. جینسینگ حاوی دو ترکیب است: جینسنوساید و جینتونین. این ترکیبات مکمل یکدیگر بوده و مزیت‌هایی برای سلامتی دارند.

۷ مورد از خواص جینسینگ برای سلامتی

۱. آنتی اکسیدان قوی که می‌تواند التهاب را کاهش دهد

جینسینگ خواص آنتی اکسیدان و ضدالتهاب دارد. برخی مطالعات آزمایشگاهی نشان دادند که عصاره جینسینگ و ترکیبات جینسنوساید می‌توانند از التهاب جلوگیری کنند و ظرفیت آنتی اکسیدان را در سلول‌ها افزایش دهند. عصاره جینسینگ قرمز کره ای، التهاب را کاهش داد و فعالیت آنتی اکسیدان را در سلول‌های پوست افراد مبتلا به اگزما بهبود بخشید. محققان به این نتیجه رسیدند که جینسینگ قرمز می‌تواند به کاهش استرس اکسیداتیو بواسطه افزایش فعالیت آنزیم آنتی اکسیدان کمک کند.

خلاصه: جینسینگ به کاهش نشانگر‌های التهابی کمک کرده و از استرس اکسیداتیو جلوگیری می‌کند.

۲. جینسینگ می‌تواند برای عملکرد مغز مفید باشد

جینسینگ می‌تواند به بهبود عملکرد مغز مثل حافظه، رفتار و خلق وخو کمک کند. برخی مطالعات حیوانی و آزمایشگاهی نشان می‌دهند که ترکیبات موجود در جینسینگ مثل جینسنوساید و پتاسیم می‌تواند از مغز در برابر آسیب ناشی از رادیکال‌های آزاد حفاظت کند.

یک مطالعه روی ۳۰ فرد سالم که هر روز ۲۰۰ میلی گرم panax ginseng به مدت ۴ هفته مصرف می‌کردند، انجام شد. در پایان مطالعه، این افراد با بهبود سلامت روان، وظایف و مسئولیت اجتماعی و خلق وخو مواجه شدند. دوز ۲۰۰ میلی گرمی بر خلاف دوز ۴۰۰ میلی گرمی در بهبود عملکرد ذهنی و خستگی بسیار موثر بود. جینسینگ به جذب قندخون بواسطه سلول‌ها کمک می‌کند که این می‌تواند عملکرد را تقویت کند و خستگی ذهنی را کاهش دهد. اما هنوز مشخص نیست که چرا دوز کمتر موثرتر از دوز بیشتر است.

خلاصه: جینسینگ برای عملکرد ذهنی، احساس آرامش و خلق وخو در افراد سالم و بیماران آلزایمری مفید است.

۳. جینسینگ می‌تواند اختلال نعوظ را بهبود بخشد

تحقیقات نشان دادند که جینسینگ می‌تواند یک گزینه مفید برای درمان اختلال نعوظ در مردان باشد. به نظر می‌رسد که ترکیبات موجود در جینسینگ می‌تواند از استرس اکسیداتیو در عروق و بافت‌های خونی در آلت مردان جلوگیری کند و به احیای عملکرد طبیعی آن کمک کند.

به علاوه مطالعات نشان دادند که جینسینگ می‌تواند تولید اکسید نیتریک را تقویت کند. اکسید نیتریک یک ترکیب است که باعث شل شدن عضله در آلت مردان شده و گردش خون را افزایش می‌دهد. یک مطالعه نشان داد مردانی که با جینسینگ قرمز کره‌ای درمان شدند، بهبود ۶۰ درصدی در علایم اختلال نعوظ را تجربه کردند درحالیکه میزان بهبودی با استفاده از دارو برای درمان اختلال نعوظ ۳۰ درصد بود. به هرحال مطالعه دیگر نشان داد ۸۶ مرد دچار اختلال نعوظ، بهبود قابل توجهی را در عملکرد نعوظ و رضایت از مصرف ۱۰۰۰ میلی گرم عصاره جینسینگ به مدت ۸ هفته تجربه کردند. با این حال مطالعات بیشتری نیاز است تا اثرات جینسینگ بر اختلال نعوظ مورد بررسی قرار گیرد.

خلاصه: جینسینگ ممکن است علایم اختلال نعوظ را بواسطه کاهش استرس اکسیداتیو در بافت‌ها و تقویت جریان خون در عضلات جنسی مردان بهبود بخشد.

۴. جینسینگ می‌تواند سیستم ایمنی را تقویت کند

جینسینگ می‌تواند سیستم ایمنی را قوی کند. برخی مطالعات با کشف اثرات جینسینگ بر سیستم ایمنی بر بیماران سرطانی که تحت عمل جراحی یا شیمی درمانی قرار گرفتند، متمرکز شدند. نکته جالب اینجاست که این افراد با بهبود عملکرد سیستم ایمنی و کمتر شدن دفعات بروز علایم مواجه شدند. مطالعه دیگر، اثر عصاره جینسینگ قرمز را بر نشانگر‌های سیستم ایمنی در بیماران مبتلا به سرطان معده از نوع پیشرفته که تحت جراحی و شیمی درمانی قرار گرفته بودند، مورد بررسی قرار داد.

بعد از سه ماه، نشانگر‌های سیستم ایمنی در افرادی که عصاره جینسینگ قرمز را مصرف کرده بودند، در مقایسه با گروه کنترل یا دارونما بهتر شد. به علاوه یک مطالعه نشان داد افرادی که جینسینگ مصرف می‌کردند، تا ۳۵ درصد شانس زنده ماندن به مدت ۵ سال را بعد از جراحی و تا ۳۸ درصد شانس زنده ماندن را در مقایسه با افرادی که جینسینگ مصرف نکرده بودند، تجربه کردند. به نظر می‌رسد که عصاره جینسینگ می‌تواند اثر واکسیناسیون را بر بیماری‌هایی مثل آنفلوآنزا تقویت کند. حتی اگر این مطالعات، بهبود نشانگر‌های سیستم ایمنی را در بیماران سرطانی نشان دهند، اما تحقیقات  بیشتری نیاز است تا اثربخشی جینسینگ در مقابله با عفونت‌ها در افراد سالم نشان داده شود.

خلاصه: جینسینگ می‌تواند سیستم ایمنی را در بیماران سرطانی قوی کند و اثرات واکسن‌های خاص را تقویت کند.

۵. جینسینگ می‌تواند مزیت‌های بالقوه‌ای برای سرطان داشته باشد

جینسینگ می‌تواند در کاهش خطر ابتلا به برخی سرطان‌ها مفید باشد. جینسنوساید در این گیاه به کاهش التهاب کمک کرده و خاصیت آنتی اکسیدانی دارد. چرخه سلول، فرایندی است که بواسطه آن، سلول‌ها رشد می‌کنند و تقسیم می‌شوند. جینسنوساید می‌تواند برای این چرخه بواسطه جلوگیری از تولید و رشد غیرطبیعی سلول مفید و مطلوب باشد. جینسینگ می‌تواند به بهبود سلامت بیمارانی که تحت شیمی درمانی هستند، کمک کند و عوارض جانبی شیمی درمانی را کاهش دهد و اثر برخی دارو‌ها را تقویت کند.

خلاصه: به نظر می‌رسد که جینسنوساید در جینسینگ می‌تواند التهاب را تنظیم کند، خاصیت آنتی اکسیدانی را حفظ کند و سلامت سلول‌ها را حفظ نماید که این می‌تواند خطر ابتلا به انواع سرطان‌ها را کاهش دهد. با این وجود تحقیقات بیشتری در این زمینه نیاز است.

۶. جینسینگ می‌تواند با خستگی مقابله کند و سطح انرژی را افزایش دهد

جینسینگ به مقابله با خستگی کمک کرده و انرژی را افزایش می‌دهد. مطالعات حیوانی به رابطه برخی ترکیبات در جینسینگ مثل پلی ساکارید‌ها و الیگوپپتید‌ها با کمتر شدن استرس اکسیداتیو و افزایش تولید انرژی در سلول‌ها اشاره کردند که این می‌تواند به مقابله با خستگی کمک کند.

خلاصه: جینسینگ می‌تواند به مقابله با خستگی و تقویت فعالیت جسمی بواسطه کم کردن آسیب ناشی از استرس اکسیداتیو و افزایش تولید انرژی در سلول‌ها کمک کند.

۷. جینسینگ می‌تواند قندخون را پایین بیاورد

به نظر می‌رسد که جینسینگ در کنترل گلوکزخون در افراد سالم و دیابتی مفید است. جینسینگ امریکایی و آسیایی، عملکرد سلول پانکراس را بهبود می‌بخشد، تولید انسولین را تقویت می‌کند و جذب قندخون در بافت‌ها را بهتر می‌کند. به نظر می‌رسد که جینسینگ قرمز تخمیرشده می‌تواند در کنترل قندخون موثرتر باشد. جینسینگ تخمیرشده با کمک باکتری زنده تولید می‌شود که این باکتری، جینسنوساید را به یک شکل قوی و قابل جذب تبدیل می‌کند. در واقع یک مطالعه نشان داد که مصرف ۷/۲ گرم جینسینگ قرمز تخمیرشده در پایین آوردن سطح قندخون و افزایش سطح انسولین بعد از مصرف یک وعده غذایی در مقایسه با دارونما موثر است.

خلاصه: جینسینگ بخصوص جینسینگ قرمز تخمیرشده می‌تواند به افزایش تولید انسولین، تقویت جذب قندخون در سلول‌ها و حفاظت از خاصیت آنتی اکسیدان کمک کند.

عوارض جانبی

طبق تحقیقات، جینسینگ یک گیاه ایمن بوده که عوارض جانبی جدی را بوجود نمی‌آورد. با این حال بیماران دیابتی که دارو مصرف می‌کنند، هنگام استفاده از جینسینگ باید سطح قندخونشان را به طور منظم کنترل و چک نمایند تا از تعادل سطح قندخونشان اطمینان حاصل کنند. به علاوه جینسینگ می‌تواند اثربخشی دارو‌های ضدانعقاد را کمتر کند. به همین دلیل قبل از مصرف جینسینگ با پزشکتان صحبت کنید. توجه کنید که بدلیل نبود مطالعات مربوط به ایمنی این گیاه دارویی، توصیه می‌شود که از دادن جینسینگ به کودکان یا زنان باردار یا شیرده خودداری کنید.

شواهد نشان می‌دهد که استفاده زیاد و طولانی از جینسینگ می‌تواند اثربخشی آن را در بدن کمتر کند. برای به حداکثر رساندن مزیت‌های جینسینگ برای سلامتی، باید جینسینگ را ۲ تا ۳ هفته مصرف کرد و سپس یک یا دو هفته بین آن استراحت کرد.

خلاصه: درحالیکه جینسینگ یه گیاه ایمن و بی خطر است، اما افرادی که دارو‌های خاص مصرف می‌کنند، باید به تداخلات دارویی توجه نمایند.

منبع:بهداشت نیوز

انتهای پیام/

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.