سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

حرف آخر تیم اقتصادی دولت را چه کسی می‌زند؟

این روز‌ها صحبت‌های مختلفی در خصوص اینکه قرار است چه کسی تصمیمات دولت را ابلاغ کند مطرح می‌شود.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان؛ روز ۱۹ آبان ماه بود که دو شرکت خودروسازی ایران خودرو و سایپا با انتشار اطلاعیه‌ای در شبکه ناشران بورسی کدال از دریافت مجوز افزایش بیش از ۱۰ درصدی نرخ فروش محصولات یا ارائه خدمات خبر دادند. این موضوع بازار خودرو را با تلاطماتی همراه کرد و سبب شد تا در فاصله زمانی کمتر از یک روز یعنی در روز ۲۰ آبان ماه، با توجه به دستور رئیس جمهور مبنی بر خودداری از هرگونه افزایش قیمت و اینکه ستاد تنظیم بازار برای افزایش قیمت خودرو مصوبه‌ای نداشته، وزارت صمت به خودروسازان اعلام کند که هرگونه افزایش قیمت ممنوع است.

حدود یک ماه پس از این ماجرا، در روز ۱۷ آذرماه سیدرضا فاطمی امین وزیر صنعت، معدن و تجارت از صدور مجوز برای افزایش قیمت برخی خودرو‌ها خبر داد و گفت: صنعت خودرو در وضعیت مطلوبی به لحاظ بدهی‌ها و زیان انباشته قرار ندارد. ستاد تنظیم بازار با برخی افزایش قیمت‌های پیشنهادی خودروسازان مخالفت کرد و در نهایت تصمیم بر این شد که قیمت‌گذاری بر اساس ضوابط قبلی شورای رقابت، یعنی افزایش ۶ ماهه بر مبنای تورم اعمال شود.

او افزود: دستور ماه قبل رییس جمهور برای لغو افزایش قیمت خودرو به این دلیل بود که وی تاکید داشت قیمت‌گذاری‌ها باید اصولی باشد؛ بررسی‌های دقیقی انجام شد و حتی مواردی را که افزایش قیمت خارج از ضوابط بود رد کردیم. عدم اصلاح قیمت‌ها طی ۹ ماه گذشته باعث کاهش نقدینگی در صنعت خودرو سازی شده بود.

روز ۵ آذرماه، سید احسان خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی در جلسه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی گفت: دولت به این نتیجه رسید که با توجه به پیامد‌های منفی در بخش تولید، به سمت توزیع عادلانه ارز ترجیحی حرکت کند، موضوعی که در تبصره ۱۴ لایحه بودجه سال آینده نیز بر آن تاکید شده و ۱۰۰ هزار میلیارد تومان برای آن در نظر گرفته شده است.

روز ۲۸ آذرماه وزیر اقتصاد با حضور در یک برنامه تلویزیونی گفت: حذف ارز ترجیحی به صورت تدریجی صورت خواهد گرفت و تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی برای دارو و گندم ادامه پیدا می‌کند زیرا قرار است تا تغییر روش توزیع این ارز در اقتصاد، بدون ایجاد شوک و در شرایط باثبات اقتصادی رخ دهد که تاثیرات منفی این امر به حداقل برسد.

۲۹ آذرماه نیز محسن رضایی معاون اقتصادی رئیس جمهور از دو برابر شدن رقم یارانه‌ها از ابتدای دی ماه در ازای تغییر روش توزیع ارز ترجیحی خبر داد و گفت: قرار بود از آذرماه ماه رقم یارانه‌ها دو برابر شود، اما به علت مشکلاتی که در تهیه بن کارت ایجاد شد این روند به دی ماه منتقل شد. طبق پیش بینی‌ها و برآورد‌ها به طور مثال یک خانوار چهار نفره رقمی معادل ۸۰۰ هزار تومان نقد و کالا یارانه دریافت خواهند کرد. این موضوع در لایحه بودجه سال آتی عنوان شده بود که با دستور رئیس جمهور آن را در سه ماهه پایان امسال نیز اجرایی کردیم.

روز بعد یعنی ۳۰ آذرماه اما خاندوزی وزیر اقتصاد گفت: در خصوص زمان تغییر یارانه‌ها و افزایش میزان پرداخت یارانه‌ها، هیچ تاریخ دقیقی تعیین نشده است!

ماجرای افزایش نرخ سوخت صنایع بورسی

روز ۲۱ آذرماه پس از انتشار لایحه بودجه سال ۱۴۰۱، در جدول تبصره ۱۴ آن، موضوع اصلاح نرخ گاز صنایع مطرح شد. موضوعی که واکنش منفی بازار سرمایه و اُفت ارزش سهام صنایع بورسی را به همراه داشت.

روز ۲۲ آذرماه سیدحمید پورمحمدی معاون سازمان برنامه و بودجه و رئیس شورای راهبری و تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۱ در این زمینه گفت: نرخ سوخت صنایع در لایحه بودجه ۱۴۰۱ برای صنایع سیمانی، فلزی، ریخته گری، فولادی‌های کوچک و نیز سایر صنایع کوچک همچنان معادل ۱۰ درصد نرخ خوراک است.

نرخ سوخت صنایع و مجتمع‌های بزرگ فولادی، پالایشی و پتروشیمی‌ها نیز اگرچه در لایحه بودجه ۱۴۰۱ معادل ۱۰۰ درصد نرخ خوراک تعیین شده، اما افزایش آن با سقف مشخصی مواجه است. اگر نرخ خوراک را هم اکنون معادل حدود ۵۵۰۰ تومان در نظر بگیریم، نرخ سوخت برای صنایع بزرگ در سال آینده سقف خواهد داشت و حداکثر ۳۲۰۰ تومان محاسبه می‌شود.

ذخیره سوخت نیروگاه‌ها وضع خوبی دارد اما شاید برق قطع شود!

روز ۲۳ آذرماه، علی اکبر محرابیان وزیر نیرو درباره ورود موج سرما و احتمال قطعی برق در اثر افزایش مصرف گاز در بخش خانگی گفت: بخشی از سرما را پشت سر گذاشته ایم و تاکنون کوچکترین قطعی برق ناشی از خاموشی اجباری را نداشته ایم و محدودیتی نیز به صنایع داده نشده است. کل صنعت از نظر توسعه و تعمیرات اساسی نیروگاه‌ها که بعضاً چند سال به تعویق افتاده بود، در حال آماده باش است.

او افزود: از وزارت نفت نیز تشکر می‌کنیم که عملیات سوخت رسانی یعنی هم تامین سوخت گاز و هم سوخت مایع را به خوبی انجام دادند. در حال حاضر نیز مخازن ذخیره سازی وضعیت خوبی دارند و تلاشمان را می‌کنیم که زمستان را با حداقل مشکلات پشت سر بگذاریم.

چند روز بعد یعنی روز ۲۷ آذرماه، شرکت توزیع نیروی برق استان تهران اعلام کرد: با توجه به کاهش دمای هوا در روز‌های پیش رو و به تبع آن افزایش مصرف گاز برای سیستم‌های گرمایشی؛ احتمال محدودیت‌های تولید برق ناشی از محدویت در سوخت نیروگاه‌ها وجود خواهد داشت.

گاز کم است اما کمبود گاز نداریم!

از سوی دیگر، در همین روز مسعود کاظمی معاون عملیات دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران، از پیشی گرفتن مصرف گاز نسبت به تولید آن خبر داد و گفت: در حال حاضر، با تولید حدود ۸۵۰ میلیون متر مکعب گاز در روز، میزان مصرف در بخش‌های خانگی، تجاری، صنایع و نیروگاه‌ها و مصارف عملیاتی، حداقل بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلیون متر مکعب از رقم تولیدمان بیشتر است.

موضوعی که مجید چگنی مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران روز بعد یعنی ۲۸ آذرماه در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان آن را رد کرد و گفت: روز گذشته بالغ بر ۵۷۰ میلیون مترمکعب گاز در شبکه خانگی و تجاری مصرف شده است. در حال حاضر کمبود گاز نداریم و گاز مورد نیاز کشور در بخش خانگی و تجاری و نیروگاهی و صنایع تامین شده به طوری که طی شبانه روز گذشته، حدود ۱۱۵ میلیون مترمکعب گاز نیز در بخش صنایع مصرف داشته ایم.

تکذیب یک گفت‌وگوی واقعی

آخرین موضوع به اظهارات رضایی، معاون اقتصادی رئیس جمهور باز می‌گردد که در مصاحبه‌ای به حمایت دولت از بورس در ۱۰ بند و تصمیمات اتخاد شده توسط دولت برای بهبود بازار بورس باز می‌گردد. او در این گفت‌وگو به برنامه ریزی دولت برای رشد شاخص کل تا یک میلیون و ۷۰۰ هزار واحدی خبر می‌دهد.

این خبر در سایت باشگاه خبرنگاران جوان به صورت مکتوب منتشر شده و مورد بحث و بررسی کارشناسان قرار می‌گیرد اما فردای این روز خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران این گفته‌ها را تکذیب کرده و آن را خبرسازی و جعلی عنوان می‌کند. در حالی که ویدئوی این گفت‌وگو در باشگاه خبرنگاران جوان موجود بوده و این گفت‌وگو در حاشیه بازدید وی از مرکز نوآوری بن‌ دا انجام شده است.

هماهنگی میان اعضای گروه اقتصادی دولت، موضوعی است که اغلب سیاستمداران و اقتصاددان‌ها بر لزوم آن تاکید دارند. محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی پیش از این بر هماهنگی کامل برای رفع گرانی و قوی شدن اقتصاد تاکید کرده و گفته بود: علت اصلی مشکلات، ناهماهنگی دستگاه‌ها و تکیه نکردن به توان داخلی است.

سید احسان خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی نیز روز نهم تیرماه امسال یعنی زمانی که نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس بود، در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری گفت: در شرایط فعلی انبوهی از ناهماهنگی‌ها را می‌بینیم. اگر هماهنگی‌ها اتفاق بیفتد، ظرفیت‌ها قابل استفاده خواهد بود. وزرا نمی‌توانستند در اتاق هماهنگی دولت مسائل را حل کنند، سال‌ها فعالان و کارشناسان اقتصادی بر روی حذف رانت ارز تاکید می‌کردند، اما همچنان دولت به این موضوع اصرار داشت. حل ناهماهنگی‌ها درون قوه و بین دو قوه یکی از مهمترین دستور کار‌های دولت آینده خواهد بود.

چهاردهم شهریورماه بود که سیدابراهیم رئیسی، رئیس جمهور کشورمان در گفت‌وگوی زنده تلویزیونی با مردم گفت: معاون اول رئیس جمهور، مسئول هماهنگی تیم اقتصادی دولت است و همه بخش‌ها، هماهنگ با معاون اول کار خواهند کرد تا آهنگ واحدی [از دولت] شنیده شود.

وی چهارشنبه گذشته (یکم دی ماه) نیز در جلسه هیئت دولت، مجددا بر این موضوع تاکید کرد و گفت: هماهنگی کامل در دولت در زمینه اطلاع رسانی ضروری است. اعلام مواضع و اطلاع رسانی از مسائل مرتبط با دولت باید کاملا با هماهنگی سخنگوی دولت انجام شود. از سوی دیگر، مدیر و محور اقدامات و برنامه‌های اقتصادی دولت، شخص معاون اول رئیس جمهور است و هر گونه اطلاع رسانی در خصوص مباحث اقتصادی نیز باید با هماهنگی او باشد.

گزارش از رقیه هویدا

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴۷
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۶:۳۹ ۰۵ دی ۱۴۰۰
حرف آخر خودروسازها می زنند دولت هم تمکین می کند
ناشناس
۱۲:۴۶ ۰۵ دی ۱۴۰۰
راسته که حقوق بازنشستگان قراره کم بشه؟
جک سال میشه
محمد
۱۱:۳۳ ۰۵ دی ۱۴۰۰
با سلام، خیلی عجیبه !!! وقتی همه مردم عادی هم متوجه هستن افزایش سن بازنشستگی کاملا غلط،ناپخته ، ضد ارزش و ... است چگونه می شود که طراح این طرح در لایحه متوجه نشده و چنین طرحی را نوشته است؟؟!!! خیلی عجیبه ... فکر کردم چه چیزی در کله این طراح بوده برای این طرح؟ تنها پاسخ منطقی اینکه هستند افرادی در مدیریتهای بسیار بالا با حقوقهای نجومی و الان به سی سال سابقه نزدیک هستند و هر آن بالادستی می تواند او را اجبار به بازنشستگی کند و حیف میشه این حقوق نجومی که از آن محروم شود.نقشه ایی کشیدن و با دستان طراح این طرح را نوشتند.. آقای رئیس جمهور خواهشا با دقت به موضوع نگاه کنید و دستور بررسی بدهید دستهای پنهانی در طرح این لایحه وجود دارد.... الله اعلم
ناشناس
۱۰:۳۳ ۰۵ دی ۱۴۰۰
حرف آخر را دولت دارد اما مثل همیشه بعدا تاوان هزینه ها و تبعاتش دامنگیر جیب مردم است حتی یکبار هم جمع بندی نظرات مردم را ندارند پس نه این مورد در موارد دیگر هم جواب نخواهد داد!
ناشناس
۲۳:۵۵ ۰۴ دی ۱۴۰۰
من.....
ناشناس
۲۱:۱۲ ۰۴ دی ۱۴۰۰
اگر راهکارهای اقتصادی درست بود الان وضع تورم و دلار و مملکت این نبود. راهکار های اقتصادی فعلی شبیه دوران احمدی نژاد هست که یارانه ها شروع شد. بعد از ۸سال دوباره یه اصلاح طلب میاد و راهکار های روحانی را تکرار میکنه. و این سیکل معیوب تکرار میشه و مردم زیر بار تورم له میشن و کشور نابود
ناشناس
۲۰:۴۳ ۰۴ دی ۱۴۰۰
این خبر شما در جهت منافع نظام و ملت نیست چرا که باعث تفرقه و دوگانگی که خواست دشمن است میشود ؛ بحمدا... نفرات کابینه این دولت اولویت برایشان خدمت به مردم است و این جزئیاتی که شما برایشان تیتر میکنید نیست
ناشناس
۱۹:۵۸ ۰۴ دی ۱۴۰۰
به شایعات دامن نزنید .حرف اول آخر نداره فقط کار کار کار وخدمت به مردم همه در یک کشتی هستیم سوراخ بشه همه غرق می شویم. کمک کنید ایران را بیازیم .منم منم فقط کار تفرقه افکنان است.
ناشناس
۱۹:۴۳ ۰۴ دی ۱۴۰۰
دلالها می زنند
ناشناس
۱۹:۳۳ ۰۴ دی ۱۴۰۰
سلام از مجلس شورای اسلامی،دولت،بیت رهبری میخواهیم فکری به حال اشتغال حدود یک میلیون فارغ التحصیل دانشگاهی بیکار لیسانس و فوق لیسانس،سربازی رفته،عضو خانواده ایثارگر،بسیجی و شورای پایگاه می‌کرد که هر چه دارند از امنیتی هست که این عزیزان فی سبیل الله براشون درست کردند،اینها نه کاری دارند،نه خانه ای،نه خودرویی،حداقل دولت دومیلیارد تومن وام بانکی بدون سود و بدون ضامن به این عزیزان بدند،چون هیشکی ضامن یک بیکار نمیشود.علم بهتر است یا ثروت،عدالت برای همه مردم ایران.نصیروندگرمی.با تشکر
محمد
۱۱:۳۵ ۰۵ دی ۱۴۰۰
با لایحه طرح افزایش سن بازنشستگی به فکر اشتغال جوانان بیکار و جویای کار هستند!!!!!؟؟؟؟؟؟ زهی فکر باطل جوان من.
ناشناس
۱۸:۵۹ ۰۴ دی ۱۴۰۰
بهترین روش برای پیشرفت و توسعه افزایش امکانات آموزش دروس است که در این صورت چندین شرکت در چندین رشته مهم خواهد بود. اکنون چون نخبگان سیاسی و علمی مثلاً 500 نفر است و آن را از آزمون های سنجش که در کتب درسی نیستند سوالاتش.
آیا میدانستید چندین نفر می‌بایست رتبه اول سنجش میشد.
همین نتايج سنجش نشان می دهد.
و دنبال فرعی ها هستند.
کاری که انتظار است ارزان ماشین و ارزان خانه و ارزان امکانات مهم.
سازمان سنجش باید از خدمات انصراف دهد.
آموزش باید گسترش یابد.
شرکت سازی باید طبق استاندارد ها و آسان شود.
اصلاح کارهای فرعی بعد از اصلاح کارهای اصلی است.
و مشورت و خوش اخلاقی.
شما بلد هستید و خوش اخلاق هستید.
ناشناس
۱۸:۴۶ ۰۴ دی ۱۴۰۰
بازار از دست دولت خارج شده و قیمتها سر به فلک کشیده توان اداره بازار را ندارند باید فکری کرد وگرنه کمر مردم به معنی واقعی از بار این گرانی خواهد شکست از دری که فقر بیایید از در دیگر دین بیرون می رود اعتقاد مردم به خیلی از باورهای ملی مذهبی به خاطر تورم بی سابقه و گرانی افسار گسیخته کم شده است هنوز باید آماده گرانی بر داشتن ارز ۴۲۰۰ هم بود خدا به خیر کند
ناشناس
۱۸:۴۴ ۰۴ دی ۱۴۰۰
حرف اول اخر نتیجه میشه بدبخت کردن بیشتر مردم
ناشناس
۱۸:۴۳ ۰۴ دی ۱۴۰۰
پراید !!
ناشناس
۱۸:۳۸ ۰۴ دی ۱۴۰۰
خخخخخ مگه ما اقتصادی هم داریم قرار شد پول مردم تو بازار سرمایه مولد حرکت اقتصادی باشه متاسفانه پول مردم رو به فنا دادن
ناشناس
۱۷:۳۸ ۰۴ دی ۱۴۰۰
جک میگید؟
ناشناس
۱۶:۲۴ ۰۴ دی ۱۴۰۰
حقوق بین ۳۰ الی ۴۰ میلیون به بالا رو مالیاتشونو دوبر بر کنید که افزایش حقوق نکنید
حقوق ۲۰ الی ۳۰ میلیون ثابت نگهدارید
حقوق ۱۵ الی ۲۰ رو ۵۰۰ تومن اضاف کنید
حقوق ۱۰ الی ۱۵ رو یک تومن اضاف کنید
حقوق ۵ تومن الی ۹ تومن رو ۲ میلیون اضاف کنید به بالای ۱۰ میلیونم کلا یارانه ندید چون ۱ تومن اضاف میشه بهشون
کسایی ک حقوق ندارن یارانه بدین کل یارانه قبلی رم حذف کنید از ماشینا لوکس و خونه های لوکس مالیات زیاد بگیرید
وسلام نامه تمام
ناشناس
۱۹:۳۵ ۰۴ دی ۱۴۰۰
سلام.خوب گفتید فقط حقوق بالای پانزده میلیون رو حذف کنند و مالیات نود درصدی براشون در نظر بگیرند.با تشکر
ناشناس
۲۲:۰۳ ۰۴ دی ۱۴۰۰
15 به بالا رو نباید افزایش بدهند که میدهند
به فکر دهک های پایین باشید
بیشتر
له شدیم بمولا
ناشناس
۱۵:۱۱ ۰۴ دی ۱۴۰۰
از اقای محسن رضایی با دانش تر تو ایران و جهان نداریم.
ناشناس
۱۴:۴۳ ۰۴ دی ۱۴۰۰
محاکمه ستاد شبه علمی کرونا
ناشناس
۱۴:۱۸ ۰۴ دی ۱۴۰۰
بورس حدود ۲۵ هزار واحد رشد داشته ولی بازار اول فرابورس حدود ۱۲۰ واحد کاهشی و منفی. این چطوری امکان داره؟!!!!!!!!!!!!!!!!! باید در بورس و فرابورس را با تاپه گِل گرفت.
ناشناس
۲۰:۳۴ ۰۴ دی ۱۴۰۰
باشه ؛ شمازیاد به خودت فشار نیار
ناشناس
۱۳:۳۴ ۰۴ دی ۱۴۰۰
مگه از اقتصادم سر درمیارن
ناشناس
۱۹:۵۴ ۰۴ دی ۱۴۰۰
نه فقط تو میدونی
ناشناس
۱۳:۳۰ ۰۴ دی ۱۴۰۰
اقتصاد علم هستش و تخصص میخواد کار شماها نیست اگه بود که الان دلار بیشتر از ۵ هزار تومان نبود بهتره همتون استعفا بدین
ناشناس
۲۰:۳۶ ۰۴ دی ۱۴۰۰
اینکه شما میگید علم نیست اسمش جادوگریه ؛ این دولت هم جادوگر نیست
محسن
۱۳:۲۳ ۰۴ دی ۱۴۰۰
حرف آخرهرچی باشه مهم نیست تهش کالاهای دست دوم فروخته میشن ونقدینگی خلق میشه حالامیخوادهرچیزی که هست باشه چندروزپیش درموبایل فروشی دیدم فردی اصرارداشت موبایل هوشمندخودرابفروشدتادوعددلاستیک خودروبخرد.وسرقیمت فروش باموبایل فروش چانه میزد.بازاربه حال خودرهاشده ازبخش تولیدداخل حمایت نشده ووضع فاجعه هست.
جانباز دفاع مقدس
۱۲:۵۳ ۰۴ دی ۱۴۰۰
روز ۱۹ آبان ماه بود که دو شرکت خودروسازی ایران خودرو و سایپا با انتشار اطلاعیه‌ای در شبکه ناشران بورسی کدال از دریافت مجوز افزایش بیش از ۱۰ درصدی نرخ فروش محصولات یا ارائه خدمات خبر دادند. این موضوع بازار خودرو را با تلاطماتی همراه کرد

برای اینکه صحبت مسئولان تو کشور ما حکایت باد را دارد ومردم مانند گندمزار را و با کوچکترین حرکت باد گندمها خم میشن در جهت حرکت باد بهتر است این مسئولان مدتی خاموش باشند تا مردم کمی آرام بگیرند
ناشناس
۱۲:۴۷ ۰۴ دی ۱۴۰۰
اهنگ واحد را نمیخواهیم بشنویم همینکه عمل کنید نمایان میشود شعار بیخیال بشوید
همراز
۱۲:۴۴ ۰۴ دی ۱۴۰۰
اصلا هر گونه افزایش قیمتی نا بخشودنیست.
ناشناس
۱۱:۵۰ ۰۴ دی ۱۴۰۰
یماهه مدارک بردم تکمیل میگند وامها بستند تیم اقتصادی زیادی داناست لابد میخاد اینجوری جلو تزریق پول وتورم رو بگسره دردزدیها بازه دری وام دوریالی که طرف روش حساب کرده بسته شده هر کارهم بکنه این ددلت منتقدی وجود ندارد تا دولت اصلاحات بعدی و فعال شدن منبریان ومنتقدان
ناشناس
۱۲:۳۹ ۰۴ دی ۱۴۰۰
جوک نگو :)))))
کارشناس اقتصاد
۲۰:۴۱ ۰۴ دی ۱۴۰۰
یکی از بزرگترین راه کاهش تورم جلوگیری از پرداخت وام در بخش خدمات است.
حسین
۱۰:۵۵ ۰۴ دی ۱۴۰۰
با این کابینه مگه با دلارپاشی بتونن جلوی افزایش نرخ تورم و قیمت دلارو بگیرن والا منتظر دلار 200 تومانی بعد چهارسال باشید. حقوقا رو افزایش نمیدن که باعث تورم نشه، از طرف دیگه میخوان یارانه رو زیاد کنن، در صورتی که اول جلوی افزایش نرخ تورم و تثبیت و حتی کاهش اون میشن، بعد میرن سراغ مولفه های دیگه. خلاصه این که سرنا رو از سر گشادش دارن میزنن و باید منتظر عواقب بدش هم باشن. حتی بدتر از آبان 98.
ناشناس
۲۰:۴۵ ۰۴ دی ۱۴۰۰
راه افزایش تورم همینه که از دلالان دلار مالیات بگیرند
ناشناس
۱۰:۴۱ ۰۴ دی ۱۴۰۰
این خبر دیگه چه سمی بود خخخخخخ مهم فعالیت و حرکت دولت است مه داره انجام میشه دیگه کی بگه کی انجام بده اونن با حدس و گمان زنی چه ارزشی داره!!
ناشناس
۱۰:۲۷ ۰۴ دی ۱۴۰۰
حرف آخر را مقام معظم رهبری میزنند
ناشناس
۱۰:۱۱ ۰۴ دی ۱۴۰۰
خب معلومه دکتر محسن رضایی. بابا این بنده خدا را توجیه کنید که اینطور نیاد ضایع بشه با قول یارانه دو برابر
حسین
۱۰:۵۰ ۰۴ دی ۱۴۰۰
رصائی تو برای این مملکت حیفی
ناشناس
۱۰:۰۰ ۰۴ دی ۱۴۰۰
چیزی ارزان نمی‌شود هرکس میخواهید حرف نهایی بزندگرانی را گزارش خواهدداد؟
ناشناس
۱۰:۰۰ ۰۴ دی ۱۴۰۰
چیزی ارزان نمی‌شود هرکس میخواهید حرف نهایی بزندگرانی را گزارش خواهدداد؟
ناشناس
۱۰:۰۰ ۰۴ دی ۱۴۰۰
چیزی ارزان نمی‌شود هرکس میخواهید حرف نهایی بزندگرانی را گزارش خواهدداد؟
ناشناس
۰۸:۵۱ ۰۴ دی ۱۴۰۰
آرد در رانت بزرگ از ارز دولت به کام سرمایه دارن بزرگ تولید کننده اردی شرینی سازی هس بهتره حذف یارانه مردم داده بشه
ناشناس
۰۹:۵۷ ۰۴ دی ۱۴۰۰
کاملا مفهوم بود!!!!
ناشناس
۱۳:۱۹ ۰۴ دی ۱۴۰۰
خسته نباشی دلاور با این متن خاطره انگیزت