به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، دستگاههای الکترونیکی این روزها نقش بسیار مهم و پررنگی در زندگی روزمره ما دارند. روزی نیست که از لپ تاپ، گوشی هوشمند و یا حتی تبلتهایمان استفاده نکنیم. این دستگاهها به همان اندازه که زندگی و ارتباطات را به طور کلی برایمان راحتتر میکنند، باید به خوبی تحت مراقبت و نگهداری قرار بگیرند.
برای خیلی از ما پیش آمده که بعد از گذشت یک سال از خرید گوشی هوشمند و یا لپ تاپ شاهد این هستیم که دیگر مثل روز اول کارایی ندارند. در چنین موقعیتی، ما به عنوان مصرفکننده بیشتر از هر کس دیگری مسئول هستیم چراکه اغلب موارد از این دستگاهها خیلی خوب مراقبت نمیکنیم و در نتیجه به طرز قابلتوجهی عمرشان کوتاه خواهد شد. در ادامه با ما همراه باشید تا با اجتناب از چند مورد ساده، به عمر و کیفیت دستگاههای الکترونیکی منزلتان بیافزایید.
۱- استفاده از اجسام فلزی برای تمیز کردن پورت شارژ
هرچقدر بیشتر از لوازم الکترونیکی خود استفاده کنیم، بیشتر در معرض گرد و غبار و آلودگی قرار میگیرند. یکی از حساسترین قسمتهای گوشی یا تبلت، درگاه شارژ آن است که بعضاً بسیار گرد و خاک گرفته و یا حتی تار عنکبوت میزند!
در این شرایط احتمالاًً اولین کاری که انجام میدهید استفاده از اجسام تیز فلزی مثل، سنجاق سر یا گیره کاغذ برای تمیز کردن آن است. ما اینجاییم تا به شما بگوییم دیگر این کار را انجام ندهید! فلزات تیز مانند سنجاق سر، چاقو و یا گیره کاغذ میتواند باعث آسیب همیشگی درگاه تلفن شما شود. به جای این کار از یک خلال دندان کمک گرفته و تمام لبههای پورت شارژ را با آن تمیز کنید. یکی دیگر از روشهای موجود این است که از کمپرسور هوا استفاده کرده و به طور کلی تمامی گرد و غبارهای این ناحیه را از بین ببرید.
۲- جدا نکردن وسایل الکترونیکی از برق در هنگام طوفانی شدن هوا
احتمالاً شما هم شنیدهاید که میگویند هنگام طوفانی شدن آب و هوا باید تمامی دستگاههای الکترونیکی را خاموش کرده و آنها را از برق جدا کنید. متاسفانه بیشتر ما به این توصیه بیتوجهیم. این قضیه را جدی بگیرید و آن را به عنوان یک اقدام حیاتی و ضروری بدانید. طبق گفته کارشناسان، هنگام بروز رعد و برق و طوفان باید تمامی وسایل الکترونیکی خود را از برق بکشید؛ چراکه حتی اگر یک رعد و برق خفیف از نزدیکی تیر برق محلی شما عبور کند، منجر به انفجار برق از طریق خطوط برقی میشود. با وجود اینکه فیلترهای شبکه از دستگاههای الکترونیکی ما در برابر ولتاژ اضافی محافظت میکنند، اما باید بدانید این فیلترها توانایی مقابله با رعد و برق که قدرت آن بعضاً به هزاران گیگاولت میرسد را ندارند و در نتیجه سوختگی وسایل را به همراه خواهد داشت.
همچنین مرکز کنترل و پیشگیری از حوادث نسبت به استفاده از هر دستگاهی که در طول طوفان به پریز برق متصل است هشدار میدهد؛ چراکه رعد و برق میتواند به راحتی از طریق سیمهای الکتریکی عبور کند. توصیه نهایی این است که در زمان وقوع رعد و برق و طوفان بلافاصله کامپیوتر و لپ تاپ خود را خاموش کرده و تمامی دستگاههای الکترونیکی خود را از شارژر جدا نمایید.
۳- قرار گرفتن گوشی و لپ تاپ به صورت مستقیم در مقابل نور خورشید
اگر صفحه نمایش گوشی هوشمند و یا لپ تاپ شما برای مدت طولانی در معرض نور خورشید قرار بگیرد، محو شدن رنگ نمایشگر را در پی خواهد داشت. نمایشگر دستگاههای شما یکی از حساسترین و آسیبپذیرترین قسمتهای این دستگاهها هستند و ممکن است بعد از قرار گرفتن در مقابل نور خورشید به صورت ناگهانی دچار مشکل شوند.
اگر با لپ تاپ خود به فضای باز میروید، از نشستن زیر نور مستقیم آفتاب به شدت پرهیز کنید و به دنبال یک سایه بگردید. علاوهبر این در منزل نیز از قرار دادن سیستم کامپیوتری خود در مکانی که در معرض نور مستقیم خورشید است جداً خودداری کنید. قرار دادن گوشی و یا کامپیوتر در کنار پنجره راحت بوده و ممکن است حس خوبی به شما دهد، اما اگر محافظت از صفحه نمایش و خراب نشدن دستگاه برایتان اهمیت دارد، به هیچ عنوان انجام این کار به شما توصیه نمیشود.
۴- قرار دادن اجسام روی کیبورد لپ تاپ قبل از بستن آن
قبل از اینکه لپ تاپ خود را ببندید، از نبودن اجسام روی کیبورد آن حتماً اطمینان حاصل کنید؛ چراکه وجود یک شیء کوچک مثل خودکار یا خردههای نان هم میتواند باعث آسیب دیدن صفحه نمایش لپ تاپ شما شود. اکثر ما با عجله صفحه لپتاپ خودمان را میبندیم و یا هنگام خستگی حتی روی کیبورد را نگاه هم نمیکنیم! به خاطر داشته باشید که دفعه بعدی ممکن است این دستگاه الکترونیکی با مشکل مواجه شود پس به این مورد توجه کافی داشته باشید.
۵- قرار دادن مستقیم لپتاپ روی زانو یا روی تخت خواب
از قرار دادن مستقیم لپ تاپ روی زانو و یا روی تخت جدا خودداری کنید. زیرا در قسمت زیرین لپ تاپ شما شبکههای تهویه هوا برای جلوگیری از گرم شدن بیش از حد لپ تاپ وجود دارد و این کار باعث میشود تا راه این تهویهها با مانع مواجه شده و مسدود شود. اگر لپ تاپ خود را به صورت مستقیم روی پا و یا تخت خوابتان قرار دهید، منافذ هوای این دستگاه مسدود شده و در نهایت داغ شدن و آسیب رسیدن به این دستگاه را در پی خواهد داشت.
در حالت استاندارد و درست باید از پایههای مخصوص لپتاپ استفاده کنید که آن را بالاتر از سطح نگه داشته و به خنک ماندنش کمک میکنند. اگر استفاده از این پایهها در حال حاضر برایتان امکانپذیر نیست، آن را روی سطحی صاف و سخت قرار دهید که مانعی برای تهویه آن ایجاد نشود.
۶- استفاده از شیشه پاک کن برای تمیزکردن صفحه نمایش لپ تاپ یا موبایل
بسیاری از افراد برای تمیز کردن صفحه نمایش گوشیهای هوشمند، تلویزیون و یا لپ تاپ از شیشه پاکن استفاده میکنند. توجه داشته باشید که با وجود اینکه این پاککنندهها چند منظوره هستند، اما اکثر آنها دارای آمونیاک بوده و برای سطوح ظریف دستگاههای الکترونیکی نظیر تلویزیون، لپ تاپ و یا گوشیهای هوشمند اصلاً مناسب نیستند.
ممکن است بعد از استفاده از اسپری شیشه پاک کن، تمیزی حاصل شده نظر شما را جلب کند، اما در دراز مدت برای همیشه نمایشگر شما را خراش خواهند داد. اگر قصد تمیز کردن این سطوح حساس را دارید پیشنهاد میکنیم از یک پارچه میکروفایبر با کمی سرکه رقیق شده کمک بگیرید. ابتدا پارچه را با محلول ذکر شده مرطوب کنید و سپس به آرامی روی سطح حساس دستگاه الکترونیکی مورد نظر بزنید.
۷- باز نکردن سیمهای دستگاههای الکترونیکی
اگر کابل دستگاههای الکترونیکی شما در منزل سازمان نیافته و گره خورده هستند، نه تنها ظاهر خوبی ایجاد نمیکنند بلکه یک خطر جدی نیز به حساب میآیند. سیمهای درهم، جدای از اینکه ممکن است باعث زمین خوردن افراد شوند، میتواند در هنگام فرسودگی کابلها باعث بروز شوک الکتریکی نیز میشوند. یک اتصال الکتریکی کوتاه کافیست تا زمینه آتش سوزی فراهم شود. پس این خطر را جدی بگیرید.
کابلهای گره خورد را به کمک گیرههای مخصوص میتوانید مدیریت و مرتب کنید. همچنین پوششهای سیم کابل نیز وجود دارند که میتوانید انواع و اقسام آن را به صورت آنلاین پیدا کنید تا با پوشاندن سیم دستگاههای شما آنها را ایمن نگه دارند. ترکیب زیبایی و ایمنی در کنار هم!
۸- جابهجا کردن و یا بلند کردن لپ تاپ با گرفتن صفحه نمایش آن
اگر لپ تاپ خود را با گرفتن نمایشگر آن جابهجا میکنید باید بدانید که این عادت بسیار بد است! همانطور که گفتیم صفحه نمایش لپ تاپ بسیار ظریف و حساس است و گرفتن آن با دست میتواند باعث خرد کردن قسمتهایی از آن شود. همچنین از تبعات انجام این حرکت میتوان به ظاهر شدن خطوط پیکسلی بد در سرتاسر صفحه اشاره داشت. در مواردی دیده شده که لولاها و یا بخشهای اطراف آن نیز شکستهاند. سعی کنید همیشه لپ تاپتان را با هر دو دست از کنارههای بدنه بگیرید و به آرامی آن را روی یک سطح صاف قرار دهید.
منبع: دیجی رو
انتهای پیام/