به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، باربارا اف والتر یکی از اعضای هیئت مشورتی گروه ویژه سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا اخیرا کتابی منتشر کرده که در آن به مسئله زوال دموکراسی در آمریکا پرداخته است.
واشنگتن پست در خلاصهای که از این کتاب منتشر کرده چنین نوشته است:
آمریکا در آستانه یک جنگ داخلی قرار گرفته و تاکنون مراحل «پیش از شورش» و «درگیری اولیه» را پشت سر گذاشته است.
«ما بیش از آنچه دوست داریم باور کنیم به یک جنگ داخلی در آمریکا نزدیک هستیم. هیچ آمریکایی دوست ندارد باور کند دموکراسی مورد علاقهاش رو به زوال است یا به سمت جنگ میرود. اگر شما یک تحلیلگر خارجی بودید که وقایع آمریکا را از خارج دنبال میکردید، در نهایت به لیستی میرسیدید که تمام فاکتورهای لازم برای وقوع جنگ داخلی را داراست.»
به گفته والتر، آمریکا وارد «حوزه بسیار خطرناکی» شده است. مخصوصا بعد از شورشهای مرگبار کنگره که در ژانویه ۲۰۲۱ اتفاق افتاد.
این تحلیلگر اشاره کرد که رویداد مذکور میتواند مسیری را برای لغزش آمریکا به مرحله سوم یعنی «شورش آشکار» ایجاد کند.
والتر ادامه میدهد که دوره تصدی ترامپ در کاخ سفید منجر به این شده است که آمریکا دیگر از نظر فنی واجد شرایط دموکراسی نباشد. او با استناد به مجموعه دادههای مرکز سیاست صلح سیستماتیک بیان میکند که کشور آمریکا اکنون درگیر یک «آنوکراسی» است: چیزی بین یک دولت استبدادی و یک دموکراسی.
بر اساس شاخص «پولیتی» که میزان دموکراسی در یک کشور را با عدد نشان میدهد، دوره تصدی ترامپ پنج امتیاز برای آمریکا هزینه داشت و این کشور را از امتیاز ۱۰ به ۵ تنزل داده است.
این عضو سیا هشدار داده که این میزان کاهش امتیاز در طی سه سال زنگ خطری برای وقوع جنگ داخلی تلقی میشود.
جنگ داخلی پیشین آمریکا بین سالهای ۱۸۶۱ تا ۱۸۶۵ رخ داد و در آن دو طرف که به طور عمده در «شمال» و «جنوب» کشور بودند، بر سر قانون بردهداری با یکدیگر درگیر بودند.
چنین شاخص پولیتی پایینی به این معناست که آمریکا به آسانی میتواند به سمت درگیری سوق داده شود که حاصل ترکیب حکمرانی بد و اقدامات غیردموکراتیک فزایندهای است که نهادهای گوناگونی را در آینده تضعیف خواهد کرد.
به گفته این کارمند سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا موسوم به سیا، تقصیر را میتوان به گردن دونالد ترامپ و جمهوریخواهان انداخت که کشور را به سمت «پرتگاه» هدایت کرده اند.
هرچند اظهارات والتر در حالی مطرح میشود که جو بایدن دموکرات نیز در حال حاضر محبوبیت چندانی به عنوان یک رئیس جمهور ندارد. نظرسنجی اخیر «یو اسای تودی» و دانشگاه «سافولک» نشان میدهد میزان محبوبیت بایدن به ۳۸ درصد رسیده است که کمترین میزان از زمان شروع ریاست جمهوری وی است.
گفته میشود عواملی از جمله خروج نابسامان از افغانستان، عدم توانایی در کنترل همهگیری کرونا و تورم شدید از جمله دلایل افت شدید محبوبیت او بوده اند.
گفتنی است ماه گذشته نیز مؤسسه بینالمللی دموکراسی و کمکهای انتخاباتی مستقر در استکهلم، آمریکا را در زمره «دموکراسیهای عقبرونده» ارزیابی کرده و این اتاق فکر اشاره کرد که واشنگتن «قربانی گرایشهای استبدادی» شده است.
انتهای پیام/