سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفت و گوی ویژه خبری مطرح شد؛

جزئیات انحراف ارز ترجیحی از اهداف تعیین شده

جزئیات انحراف ارز ۴۲۰۰ تومانی از اهداف تعیین شده و راهکار توزیع عادلانه این ارز در برنامه گفت و گوی ویژه خبری امشب مطرح و بررسی شد.

به گزارش   باشگاه خبرنگاران جوان، صادقی شاهدانی رئیس دانشکده اقتصاد دانشگاه امام صادق و برخورداری عضو هیئت علمی دانشگاه تهران امشب ۲۸ آذر ماه با حضور در برنامه گفت و گوی ویژه خبری به بررسی جزئیات انحراف ارز ۴۲۰۰ تومانی پرداختند.

صادقی شاهدانی رئیس دانشکده اقتصاد دانشگاه امام صادق با اشاره به اینکه در رابطه با ارز ترجیحی معمولاً این نگرانی همیشه وجود داشته و در آینده هم وجود خواهد داشت گفت: همیشه شاهد بودیم که منابع را صرف کردیم و نتوانستیم به اهداف تعریف شده برسیم.

وی با اشاره به اینکه سال‌های گذشته این مباحث مطرح بوده، ولی تصمیم‌گیری جدی اتخاذ نشده است افزود: راهکاری که بتواند جایگزین مناسبی برای این سیاست باشد هیچ وقت بر روی آن فکر نشده است و همیشه این نگرانی وجود داشت که اگر ارز ترجیحی را حذف کنیم چه می‌شود.

رئیس دانشکده اقتصاد دانشگاه امام صادق ادامه داد: متاسفانه در رابطه با بازار ارز و اینکه چگونه باید تقاضا را برآورده کنیم هیچ وقت الگوی تامین نیاز طراحی نکردیم بنابراین هر کسی به عنوان تقاضا کننده وارد این بازار می‌شود.

صادقی شاهدانی با اشاره به اینکه در هر بازاری تقاضا باید مدیریت شود اظهار کرد: همیشه بحث تقاضا موضوع بسیار اساسی در بازار‌های مختلف است، متاسفانه در رابطه با بازار ارز نتوانستیم مدیریت خوبی به عمل آوریم و هنوز هم نمی‌خواهیم زیر بار برویم، بازار ارز را باید مدیریت دقیق کرد. ارزی که به صورت جیره‌بندی باشد اگر توزیع شود، چون قیمت کالای وارداتی معلوم نیست رانت ایجاد می‌شود.

وی با اشاره به اینکه هم در شرایط عادی و هم در شرایط غیر عادی منابعی را دولت از دست می‌دهد تصریح کرد: انتظار این است که ارزی که دولت در سر سفره‌های مردم می‌گذارد به هدف بنشیند.

رئیس دانشکده اقتصاد دانشگاه امام صادق ادامه داد: مبنای علمی می‌گوید تا جایی که ممکن است شرایط مناسب را که شرایط رقابتی است، باید فراهم کنیم و اجازه دهیم مکانیزم‌های مربوطه کار خود را کنند و عمده کسانی که در فضای تولید کار می‌کنند می‌گویند که ما را دچار بی ثباتی سیاستی نکنید.

صادقی شاهدانی اظهار کرد: افراد زیادی ارز ۴۲۰۰ تومانی را دریافت کردند و ثبت سفارش کردند و پس از ثبت سفارش های متعدد دیدیم که وضع آنها به چه صورت شد . آنها مشاهده کردند که نیاز نیست که پاسخ دهند.

وی تصریح کرد: تولیدکننده از این وضعیت ناخرسند بود. تولیدکنندگان زیادی را می‌شناختیم که می گفتند ۵۰ درصد نهاده مورد نیازشان تخصیص داده شده و ۵۰ درصد دیگر را نتوانستند نهاده تامین کنند و لذا جریان تولید آنها دچار خدشه شده است.

در ادامه سجاد برخورداری عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با اشاره به اینکه هر کاری که در مورد قیمت انجام شود بازار واکنش خود را نشان می‌دهد گفت: قبل و بعد از انقلاب چندین بار چنین وضعیتی را تجربه کردیم و آنچه را که از کنترل قیمت‌ها مدنظر داشتیم ، نتوانستیم به اهدافمان برسیم. سیاست‌های اشتباه بارها تکرار شده و در سال ۹۷ بارها این موضوع تکرار شده است و ادامه آن خطای فاحش است.

وی با اشاره به اینکه صف‌های طولانی درخصوص ارز شکل گرفت و عده‌ای در صرافی ها صف کشیدند و منابع را گرفتند گفت: دولت می‌خواهد فضای عمومی را کنترل کند اما ادامه دادن آن بدون برنامه ریزی و هدف مشخص، خطا است. این مسئله هرچه به جلوتر رفت آثارش به اشکال مختلف نشان داده شد که خود این موضوع دوگانگی قیمت ایجاد کرد.

برخورداری خاطرنشان کرد: زمانی که دولت این تخصیص را انجام داد طبیعی است که قیمت ها پایین تر احساس شود، در بخش تقاضاهایی که برای ارز انجام می‌دهیم نتوانستیم یکسری از مسائل را از هم جدا کنیم، یک سری از تقاضاها سوداگرانه بود و لذا برای حفظ قدرت خرید افراد انتظارات منفی شکل گرفت.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.