سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بورس همچنان سوال نمایندگان مجلس از وزیر اقتصاد؛ چند مصوبه جدید دولت بورسی است؟

روز گذشته، خبر استیضاح وزیر اقتصاد در رسانه ها مطرح می شود که ساعاتی بعد از سوی مجلس رد می شود.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، روز گذشته خبری مبنی بر استیضاح وزیر اقتصاد با امضای ۵۰ نفر از نمایندگان مجلس توسط کاظم موسوی نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس مطرح شد اما ساعتی بعد، این استیضاح از سوی موسوی رد می‌شود.

غلامرضا مرحبا سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: حدود ۳۰ تا ۴۰ نفر از همکاران که برخی از اعضای کمیسیون اقتصادی نیز جزء سوال کنندگان هستند، سوالاتی را از وزیر اقتصاد مطرح کردند، اما بحث استیضاح را تائید نمی‌کنیم.

او افزود: این سوالات در خصوص عملکرد وزیر اقتصاد در این چهار ماه است. تصور من این است که گستره سوالات، به غیر از بورس و فرابورس را نیز شامل می‌شود. اگر اعلام وصول شود، باید آقای وزیر تشریف بیاورند و پاسخگو باشند.

اخبار استیضاح وزیر اقتصاد بیش از یک ماه است که به گوش می‌رسد. البته یک ماه پیش، خاندوزی به همراه جواد عشقی رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار به مجلس دعوت شدند و در خصوص وضعیت بورس پاسخگوی سوالات نمایندگان درباره وضعیت و مشکلات بازار سرمایه بودند.

بسته حمایتی بورس تصویب شد

از آغاز دولت سیزدهم شاخص کل از محدوده یک میلیون و ۵۰۰ به یک میلیون و ۳۰۰ هزار واحد رسیده و کف‌های زیادی را پشت سر گذاشته است. در همین راستا، ستاد هماهنگی اقتصادی دولت شب گذشته از تصمیم گیری در خصوص بسته حمایت از بازار سرمایه خبر داد. 

سخنگوی اقتصادی دولت در توضیح این بسته گفت: بر اساس این بسته حمایتی مالیات نقل و انتقال سهام به صندوق تثبیت برگردانده می‌شود. ۳۰ هزار میلیاردتومان هم به صندوق تثبیت بازار وارد می‌شود.

او ادامه داد: در سال ۱۴۰۱ سقف قیمت گاز خوراک پتروشیمی‌ها معادل گاز صادراتی است. سقف قیمت سوخت گاز صنایع عمده معادل ۴۰ درصد خوراک پتروشیمی درنظر گرفته شد. قیمت گاز صنایع سیمانی هم ۱۰ درصد قیمت خوراک پتروشیمی خواهد بود.

خاندوزی گفت: مالیات تولیدی‌ها ۵ درصد کم‌تر می‌شود و فرمول حقوق دولتی معادن تغییر نمی‌کند. ۱۰ درصد وجوه حاصل از عرضه اولیه دولتی برای بازارگردانی در نظر گرفته می‌شود.

او افزود: بانک مرکزی باید میانگین نرخ سود در بازار بین بانکی را در سقف ۲۰ درصد حفظ کند.

درباره وضعیت بازار سرمایه در چند ماه گذشته و اینکه آیا کوتاهی از سوی مسئولان صورت گرفته است، با کارشناس بازار سرمایه گفتگو کردیم.

بورس جدای از اقتصاد نیست!

علی سعیدی عضو سابق شورای عالی بورس در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: آنچه که در مجموعه اقتصاد اتفاق بیفتد، روی تابلو‌های بورس نیز خود را نشان می‌دهد؛ بنابراین بورس موجود مستقلی نیست. اگر امروز، روز خوبی برای اقتصاد باشد، برای بورس نیز روز خوبی است و برعکس، اگر روز بدی برای اقتصاد باشد، بورس نیز روز خوبی نخواهد داشت. هر چقدر که این رابطه تنگاتنگ باشد، نشان دهنده درستی است. نمی‌شود که اقتصاد در شرایط نااطمینان باشد و بورس وضعیت خوب و پایداری داشته باشد.

او افزود: اکنون در شرایطی هستیم که مذاکرات در حال پیش رفتن است، منتهی اینکه در نهایت به نتیجه خواهد رسید یا خیر، کسی نمی‌تواند اظهار نظر کند. پس این مساله نیز ابهاماتی در اقتصاد و بازار مالی ایجاد می‌کند. بنابراین، یک مجموعه خاص نمی‌تواند در وضعیت بورس اثرگذار باشد.

او گفت: مجلس شورای اسلامی از طریق تصویب بودجه مستقیما در اقتصاد حضور دارد. در شورای عالی بورس نیز دو عضو ناظر از سوی مجلس حضور دارند و اگر مجلس پیشنهاداتی در خصوص بورس داشته باشد، این دو عضو ناظر می‌توانند پیگیری کنند. در باقی نهاد‌های اجرایی نیز کم و بیش حضور نمایندگان مجلس، ملموس است. پس نمی‌توان دولت، دولت قبل، دولت قبل‌تر و یا صرفا دولت‌ها و وزیر اقتصاد را مسئول تمام این مسائل بدانیم، این بی انصافی است.

نکات به شکل رسمی پیگیری شوند؛ استیضاح و حواشی، ابهامات بورس را بیشتر می کند

سعیدی ادامه داد: طبیعتا در این بین، قوه قضائیه نیز مسئولیت دارد، حتی در شورای عالی بورس نیز دادستان کل کشور حضور دارد؛ بنابراین اگر پیشنهاد یا نکته‌ای وجود دارد، بهتر است که از آن طریق عمل کنند. اینکه وزیر اقتصاد را استیضاح کنند یا تحقیق و تفحص از بورس انجام شود، ابهامات در بازار سرمایه را عمیق‌تر می‌کند. به جای اینکه به دنبال راه حل باشیم، اختلاف افکنی میان بخش‌های مختلف، دردی را درمان نمی‌کند.

او افزود: آقای خاندوزی در بدنه مجلس حضور داشتند، قبل از آن در مرکز پژوهش‌ها بودند و سپس به عنوان نماینده مجلس فعالیت داشتند. انتخاب او توسط دولت آقای رئیسی نیز بر این اساس بوده که ارتباط با مجلس صمیمانه‌تر باشد. حالا با گذشت چند ماه اگر قرار باشد که مجلس یکی از افراد خود را که در بدنه دولت قرار گرفته، بخواهد استیضاح کند؛ اینکه درست است یا خیر، نمی‌توانم قضاوت کنم.

سعیدی در پایان تاکید کرد: از نظر قانونی جزء حقوق مجلس است. اما اگر براساس مصالح و تدبیر بخواهد کاری انجام شود، این‌ها تحلیل‌های بیرونی ما است و به هر حال نمایندگان مجلس موضوعات بهتری را می‌دانند و در جریان آن هستند و امیدواریم که بحث‌های حاشیه‌ای در این موضوعات دخیل نباشند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۲
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۷:۱۱ ۲۹ آذر ۱۴۰۰
رئییسی چرا به وعده ای که با نگاه در لنز تلویزیون ملی گفتی عمل نمیکنی؟؟؟؟ چرا ۵۰ میلیون نفر باید بازیچه یه عده خاص باشند ارزش شرکت های بورس رسیده به ۶۰۰۰ هزار میلیارد در حالی که امسال ۱۸۰۰۰ هزار میلیارد سود می‌سازند .
Abolfazl
۱۳:۰۰ ۲۹ آذر ۱۴۰۰
بنده فرزند جانباز شیمیایی هستم که چندسال پیش پدرم فوت شدن یه مبلغی بهم دادن منم اوردم داخل بورس ولی از اون مبلغ هیچی واسم نمونده سی سالمه هنوز ازدواج نکردم چون پولی واسم نمونده دیگه خسته شدم از خودم از این زندگی هیچ آینده ای نداریم ما هرروز با فکر زیاد وسردرد از سرکاربرمیگردم.
ناشناس
۲۲:۴۷ ۲۹ آذر ۱۴۰۰
عزیز جون تازه شما تا ی موقعی بالاخره ی مقدری داشتید

ولی خیلی از جونان نخبه از اول هم نداشتند و فقر و استضعاف ناشی از دولت ها و مجلس ها بیسواد استعداد آنها را ضایع کرده
و مملکت و خود آن افراد از نبوغشان محروم شده اند
Mohsen
۱۲:۱۲ ۲۹ آذر ۱۴۰۰
دکترهای اقتصادمان الکی نمایانگر فاسدترین سیستم بورس!؟
ناشناس
۰۹:۲۹ ۲۹ آذر ۱۴۰۰
چرا نمایندگان به خاطر منافع خودشان شرکت های خصولتی غارت کر هنوز دنبال در آمد آنها هستن چرا باید اینقدر یارانه منابع ملی را به دست شرکت های خصولتی بدهید بعد کالا را با ارز سی هزار تومانی به خورد مردم بدهید بی عدالتی ظلم غارت جیب مصرف کننده تا که چرا جلوی حر ج مرج نابودی پول ملی تورم سر به فلک کشیده فساد راند سوداگری گرانی هر روز به مصرف کننده یک قدم بر نمی دارید نود درصد جامعه رفتن زیر فقر ده درصد غارت می کنند بس کنید
ناشناس
۲۰:۵۸ ۲۹ آذر ۱۴۰۰
ژن های خوب مثل تار عنکبوت به هم متصل شده اند.هیچ وقت چاقو دسته خودش را نمی برد.
ناشناس
۰۹:۱۲ ۲۹ آذر ۱۴۰۰
ارز دیجیتال مانع از رشد بورس است
ناشناس
۲۱:۰۱ ۲۹ آذر ۱۴۰۰
نه نشد
ناشناس
۰۹:۰۳ ۲۹ آذر ۱۴۰۰
واقعا وزراي اقتصاد / صنعت و نفت در حد و اندازه شرايط فعلي كشور نيستند و بايد عوض شوند . تا دير نشده و مردم و نيروهاي جبهه انقلاب بيشتر از اين نا اميد نشدن بايد اقدام انقلابي كرد . آقاي رييسي عزيز تو آخرين اميدي و اين نصيحتهاي دلسوزانه رو گوش كن والا برميگردي سر خونه اول و ديگه بين بچه ارزشي ها جايي نخواهي داشت . يا حق
ناشناس
۲۰:۵۹ ۲۹ آذر ۱۴۰۰
آقای رییسی با کسی تعارف نداشته باشید و سرنوشت مردم را دست افراد ناتوان نسپرید.
ناشناس
۰۸:۵۹ ۲۹ آذر ۱۴۰۰
آقای وزیر اقتصاد وقتی در مجلس بود برای دیگران نسخه مپیچید و مسئول نابسامانی بورس معرفی می کرد.حال ثابت شد که همه از روی غرض و برای پست گرفتن بوده و ایشان مصداق :آنکس که نداند و نداند که نداند در جهل ...."مباشد.از دولت انتظار نداشته باشید معاون اول در اداره یک خط تولید واکسن نتوان؛وزیر بهداشت مخالف واردات واکسن بود؛ بورس و خاندوزی و صنایع و معاون و رئس بنیاد شهید و....
ناشناس
۰۷:۴۱ ۲۹ آذر ۱۴۰۰
بورس ایران شبیه قمار خانه است که برنده و بازنده قبلا تعریف شده است برنده دولت بازنده مردم بیچاره دولت مردم را به بورس دعوت کرد بعداز تامین کسری بودجه اش مردم رو ول کرد به امان خدا