سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سرنخ‌هایی از چرخه یخبندان پلوتو در طرف تاریک این سیاره

دانشمندان سیاره‌ شناسی از نور قمر پلوتو به نام شارون برای روشن کردن سمت تاریک این سیاره استفاده کردند و به اطلاعات جدیدی از این سیاره رسیدند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از sciencenews، به لطف نور قمر سیاره پلوتو به نام شارون، سمت تاریک این سیاره کوتوله برای دانشمندان قابل رویت شده است. وقتی فضاپیمای ناسا به نام «نیوهورایزنز» در سال ۲۰۱۵ از کنار پلوتو عبور کرد، تقریبا تمام تصاویری که از سطح پیچیده این سیاره گرفته بود ،مربوط به سمتی می‌شد که توسط خورشید روشن شده بود. اما دانشمندان بالاخره توانستند یک تصویر از سمت تاریک سیاره کوتوله پلوتو منتشر کنند. طرف دیگر پلوتو به طور کامل در تاریکی فرو رفته و برخی از بخش‌های این سیاره مانند نواحی نزدیک به قطب جنوب، برای دهه‌ها رنگ خورشید را ندیده اند.

 قبل از عبور فضاپیمای «نیوهورایزنز» از کنار پلوتو، تیم دانشمندان احتمال دادند که ممکن است بزرگترین قمر این سیاره به نام شارون، نور کافی برای روشن کردن سطح طرف تاریک پلوتو را داشته باشد، به همین خاطر محققان فضاپیما را به سمت خورشید بازگرداندند تا امکان مشاهده مجدد پلوتو وجود داشته باشد.

احتمال از بین رفتن جو پلوتو

در ابتدا، تصاویر فقط حلقه‌ای از نور خورشید را نشان می‌دادند که در جو مه‌ آلود پلوتو دیده می‌شد. جان اسپنسر، دانشمند سیاره‌ شناسی از مؤسسه تحقیقاتی جنوب غربی در بولدر می‌گوید: "با وجود این تابش خیره‌ کننده، دیدن هر چیزی در این وضعیت می‌تواند سخت باشد. دیدن سطح سیاره در چنین شرایطی، مثل این است که در حالی که نور خورشید به طور مستقیم به چشم شما می‌تابد، بخواهید علائم جاده را بخوانید."

کارلی هاوت، دانشمند سیاره‌ شناسی می‌گوید که این تصویر می‌تواند به دانشمندان کمک کند تا بفهمند چگونه نیتروژن منجمد در جو پلوتو با فصولی که چند دهه به طول می‌انجامند، تغییر می‌کند. جو پلوتو توسط مقدار نیتروژن موجود در هوا و حجم یخ زده آن روی سطح زمین کنترل می‌شود. هرچه نیتروژن منجمد بیشتر تبخیر شود، جو غلیظ‌تر می‌شود. اگر نیتروژن در این سیاره بیش از حد روی سطح یخ بزند، ممکن است اتمسفر به طور کلی از بین برود.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.