به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، در بسیاری از مناطق محروم، شهرهای کوچک یا حتی حاشیه شهرها با مشکل کمبود پزشک مواجه هستیم. به گفته برخی از مسئولان این کمبود، ناشی از توزیع عادلانه پزشکان است زیرا بیشتر پزشکان، فعالیت در کلانشهرهایی مانند تهران را انتخاب میکنند و شهرهای کمتر برخوردار با مشکل دسترسی به پزشک مواجه میشوند.
رهبر انقلاب هم در دیدار خود با پرستاران توزیع پزشک در مناطق مختلف را ناعادلانه دانستند و افزودند: درباره مسئله کمبود یا کافی بودن پزشک اظهارنظر نمیکنم اما توزیع پزشک در مناطق مختلف کشور عادلانه نیست که این مسئله باید مورد توجه قرار بگیرد.
محمد رئیس زاده گفت: ایران در زمینه پزشکی در ۳۰ سال اخیر بسیار رشد کرده است. از نظری آماری از ۳.۲ پزشک در هر ۱۰ هزار نفر به آمار ۱۶ پزشک در هر ۱۰ هزار نفر رسیده ایم یعنی از ۱۳ هزار پزشک به تربیت ۱۵۰ هزار رسیده ایم. هیچ حوزهای در این مدت چنین رشدی نداشته است بنابراین کمبودی که در حوزه پزشکی وجود دارد به دلیل توزیع نامناسب در به کارگیری پزشکان است.
رئیس سازمان نظام پزشکی بیان کرد: آموزش دانش پزشکی نیاز به الزامات متعددی از جمله وجود هیئت علمی، بیمار، تخت، آزمایشگاه و موارد بسیار دیگری دارد و نمیتوان این تعداد دانشجو بر بالین بیمار فرستاد، بنابراین باید برای ظرفیتهای پزشکی تصمیم مناسبتری گرفته شود.
منصور جعفری نمین، رئیس شورای عالی نظام پزشکی در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: در چهارمین جلسه شورای عالی نظام پزشکی مصوب شد تا در شهرهای تابع یکِ نظام پزشکی، دو پروانه مطب برای یک پزشک صادر شود. این مصوبه در زمینه توزیع بهینه پزشکان در مناطق محروم و برخی از شهرستان هایی که پزشک وجود ندارد، موثر خواهد بود.
رئیس شورای عالی نظام پزشکی ادامه داد: پیش از این یک پروانه مطب برای پزشکان صادر میشد و پزشکان اغلب طبابت در شهر بزرگتر را انتخاب می کردند اما اکنون امکان صدور پروانه طبابت در دو شهر فراهم شده است و پزشک میتواند در شهر بزرگ و کوچک طبابت کند.
جعفری نمین افزود: البته اختیار صدور پروانه به روسای نظام پزشکی و هیئت مدیره شهرستان ها تفویض میشود تا بتوانند بنابر صلاحدید، پروانه دوم مطب را برای متقاضیان صادر کنند.
علی سالاریان معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی بیان کرد : معاونت فنی و نظارت این سازمان، به شورای عالی نظام پزشکی پیشنهاد داد صدور دو پروانه مطب در دو نوبت مختلف کاری در حوزه یک نظام پزشکی، بلامانع باشد .
سالاریان ادامه داد: نظام پزشکی های سراسر کشور معمولا دو یا سه شهرستان را تحت پوشش دارند اما تا کنون پزشکان در یک منطقه از نظام پزشکی شهرستان محل فعالیت خود یک پروانه مطب دریافت کرده و حق کار در دیگر نقاط منطقه تحت پوشش نظام پزشکی را نداشتند.
وی افزود: با صدور این اجازه در حوزه یک نظام پزشکی؛ همکاران می توانند با موافقت رئیس نظام پزشکی مربوطه در دو نقطه، مطب تاسیس کنند. برای مثال نظام پزشکی سمنان شامل سه شهرستان سمنان، مهدی شهر و سرخه است؛ با تصویب قانون جدید، یک پزشک می تواند نوبت صبح در سمنان مطب تاسیس کند و برای بعدازظهر پروانه مطب برای شهر سرخه یا مهدی شهر را دریافت کند.
معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی گفت: با اجرایی شدن این طرح، مردم حاشیه شهرهای بزرگ از امکانات پزشکی بیشتر و بهتری برخوردار می شوند و برای پزشکان جوان تر نیز این فرصت فراهم میشود.
انتهای پیام/
من تمام این موارد رو دیدم که برای شما تایپ کردم.
نداره که ......
تمامی طرحها و ایده ها بجای اینکه گره و مشکلات رو با برنامه ریزی و استاندارد سازی بخواهیم ارتقاء بدیم ارتقاء تحصیل ارتقاء دانشگاه ارتقاء استاد ارتقاء دانشجو ایجاد امنیت و تحصیل رایگان به شرط خدمت در مملکت خود. داریم فقط مث تحریمها مشکلات رو دور میزنیم. واقعا شرم آوره که بجای ایجاد ثروت و قدرت دنبال ایجاد شبه ثروت و شبه قدرت هستیم. متاسفم.
یه روز خوب میاد جوک بود
فقط تامین پزشکای کشورای دیگه راحت تر میشه! با آبکش میخوان آب بکشن! شما شرایط پرداخت شهرهای کوچیک رو مناسب کن پزشک خودش میره، به تعداد هم هست
ظرفیت پزشکی رو افزایش بدین...
پزشک کم هست...
چرا بخاطر منافع مالی، با جان و مال مردم تجارت میکنید...
تنها راه پایان این بحران، افزایش پذیرش پزشکه. وقتی پزشک به تعداد کافی افزایش یابد، رقابت بین انها برای ارایه خدمات بهتر با قیمت مناسب تر فراهم خواهد شد.
وقتی پزشک زیادباشه دیگه اون طوری صحبت نمیکنن حتمابایدبری مطبشون تاباهات خوب برخورد بشه
من یه بار رفتم دکتریمارستان تامین اجتماعی سه مشکل گفتم چهارمی روکه گفتم گفت چخبرته خانم جهیزیه دخترتم میخوای من بدم پیش دانشجوهاش وچند نفر دیگه بلندگفت وخندیدن بی نهایت قلبم شکست هیچ وقت نمیبخشمش منتظرم اون دنیاببینم خداچیکارش میکنه عذابشوببینم شایددلم آروم شه شاید
خب وقتی به طور مثال کل فارغ التحصیل های پزشکی 1000 نفر هستن خب اون 1000 نفر هر چقدر هم خوب پراکنده بشن تو شهرای متخلف بازم کمه برای یه ملت 90 میلیونی.
تنها را افزایش ظرفیت دانشگاه هاست.
بقول حسام بیگ : ای دروغی که میگی راسته
نکنه از مناطق محروم چیزی نگیرند و بیایند از ما بیشتر بگیرند. البته باید به مناطق محروم کمک کرد ولی همین ویزیت ها که پزشکان می گیرند واقعاً زیاده
فکر خوبیه ولی باید معایبش رو هم دید.