سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛

شرایط کاری سخت و پرداختی کم، علت اصلی مهاجرت پرستاران

دبیرکل خانه پرستار ایران گفت: اغلب پرستاران به دلیل شرایط کاری سخت و پرداختی کم، مهاجرت می‌کنند.

محمد شریفی مقدم، دبیرکل خانه پرستار ایران در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: متاسفانه به دلایل مختلف تعداد پرستارانی که اقدام به مهاجرت کرده اند، افزایش پیدا کرده است. طبق برآوردها حداقل سالیانه ۱۰۰۰ پرستار از کشورمان مهاجرت کرده اند.

شریفی مقدم افزود: نسبت پرستار به جمعیت در کشورهای اروپایی و توسعه یافته در حدود ۹ پرستار  به ازای ۱۰۰۰ نفر است در صورتی که همین آمار در ایران ۱/۶ است.

دبیرکل خانه پرستار ایران ادامه داد: شرایط جذب پرستاران در کشورهای اروپایی تسهیل پیدا کرده است. جایگاه شغلی و اجتماعی پرستاران در کشورهای پیشرفته بالا است و همین موضوع سبب ایجاد انگیزه های شغلی در بین پرستاران می شود.

او افزود: شرایط کاری و میزان پرداختی در ایران سخت است و به همین دلیل پرستاران اقدام به مهاجرت می‌کنند. به دلیل جایگاه پایین پرستاری در ایران و شرایط سخت کاری، پس از کسب تجربه لازم و سابقه مد نظر، در کشورهای دیگر جذب و مشغول به فعالیت می شوند.

دبیرکل خانه پرستار ایران گفت: بحث عدالت در پرداختی‌ها دلیل دیگر مهاجرت پرستاران است. با شیوع بیماری کرونا پرستاران در بدترین شرایط جذب شدند اما شرایط کاری خوبی ندارند.

شریفی مقدم بیان کرد: در بحران کرونا ۱۵۰ پرستار در راه مقابله با این بیماری شهید شده اند. کمبود نیرو سبب افزایش  خطا‌های پرستاری  و در نهایت سبب بروز مرگ و میر در بین افراد می شود. 

او درباره قرارداد‌های ۸۹ روزه، هم می‌گوید: این مدل قرارداد نهایت بی‌انصافی و استثمار پرستاران است که در ابتدای کرونا گفتند کرونا سه ماهه است و این شیوه جذب باب شد. پرستاران با قرارداد ۸۹ روزه، تعدادشان ۵ هزار نفر بود اما با آمدن پیک‌های بعدی مجبور به تمدید قرارداد آن‌ها شدند و حالا پرستاری که در اوج نیاز با کمترین حقوق آمده است با کاهش کرونا، عذرشان خواسته می‌شود.

دبیرکل خانه پرستار ایران با اشاره به اینکه پرستاران بیشترین خدمات را به مردم در حوزه سلامت ارائه می دهند، گفت: ما نیازمند تعداد نیروی پرستار در بیمارستان های سراسر کشور هستیم تا حداقل استانداردهای بین المللی در زمینه پرستار را در کشور داشته باشیم.

شریفی مقدم گفت: سالیانه ۱۲ هزار پرستار از دانشکده علمی سراسر کشور فارغ التحصیل می شوند. با وجود اینکه زیر ساخت لازم در کشور به اندازه کافی نداریم  ولی ظرفیت پرستاری سه برابر شده است.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۰
منصور
۱۴:۳۷ ۲۸ آذر ۱۴۰۰
فعلا مملکت بکام کون گشادهاست // قشر زحمت کش جایی ندارن // قبول دارید ؟؟
منصور
۱۴:۳۶ ۲۸ آذر ۱۴۰۰
اینکه در پیام قبلی گفتم // خدا گفته // هر جا بهتون ظلم کردن // مهاجرت کنید را چاپ نکنید هاااااااااااااا // بعضی ها از این کلام خدا خوششان نمیاد
منصور
۱۴:۳۰ ۲۸ آذر ۱۴۰۰
خود خدا گفته // هروقت بهتون ظلم میکنن // برید جای دیگه زمین من بزرگه
ناشناس
۱۳:۱۸ ۲۸ آذر ۱۴۰۰
هرکجا که برن باید مسعولیت پذیر باشند ...
ناشناس
۱۳:۱۱ ۲۸ آذر ۱۴۰۰
همه حقوق کم رو دلیل کم کاری و مهاجرت و. .. مطرح می کنند.
ناشناس
۱۲:۵۰ ۲۸ آذر ۱۴۰۰
مسئولین اصلا توجه ندارن
ناشناس
۱۰:۱۴ ۲۸ آذر ۱۴۰۰
هزارها کار دیگه هست که شرایطش خیلی بدتر از پرستاری ومعلمی هست ولی هیچکس بهش توجه نمی کنه