سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

افغانستان دومین کشور خطرناک برای خبرنگاران معرفی شد

گزارشگران بدون مرز اعلام کرد که افغانستان بعد از مکزیک در رده دوم کشورهای خطرناک برای خبرنگاران قرار گرفته است.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، بر اساس گزارش سالانه سازمان گزارشگران بدون مرز، مکزیک و افغانستان، به ترتیب با ثبت ۷ و ۶ مورد کشته، همچنان خطرناک‌ترین کشورها برای خبرنگاران طی سال جاری میلادی بوده‌اند. 

در این رتبه‌بندی همچنین کشورهای یمن و هند، هر یک با ثبت ۴ خبرنگار جان باخته به صورت مشترک در جایگاه سوم قرار گرفته‌اند.

گزارشگران بدون مرز در ادامه یادآور می‌شود که ۴۶ روزنامه‌نگار و فعال حرفه‌ای رسانه در سال گذشته میلادی جان خود را از دست داده‌اند و این میزان کمترین آمار ثبت شده طی بیست سال گذشته را به خود اختصاص داده است.

در این گزارش آمده است که روند نزولی شمار خبرنگاران جان باخته از سال ۲۰۱۶ و بویژه با تحولاتی که در درگیری‌های منطقه‌ای در سوریه، عراق و یمن صورت گرفت، آغاز شده است.

اغلب موارد مرگ ثبت شده خبرنگاران با ترور و قتل مرتبط بوده است، به نحوی که در این گزارش تصریح شده است: «۶۵ درصد کشته شدگان آگاهانه هدف قرار گرفته و حذف شده‌اند.»

سازمان گزارشگران بدون مرز در مقابل با ابراز تاسف از وضعیت نگران کننده دستگیری‌ها و بازداشت خبرنگاران در طول سال جاری میلادی به ۴۸۸ مورد بازداشت خبرنگار در جهان اشاره کرده است.

این سازمان غیردولتی که با هدف دفاع از آزادی مطبوعات و اطلاع‌رسانی در جهان فعایت می‌کند در گزارش سالانه خود آورده است: «از زمان انتشار نخستین گزارش سالانه در سال ۱۹۹۵ تاکنون هرگز شمار دستگیری خبرنگاران تا این حد بالا نبوده است.»

گزارشگران بدون مرز می‌افزاید: «این افزایش استثنایی و کم‌نظیر، چیزی حدود بیست درصد در یک سال، عمدتا حاصل اقداماتی است که در سه کشور میانمار، بلاروس و چین صورت گرفته است.»

در این گزارش تصریح شده است که وضع قانون جدید امنیتی در هنگ کنگ توسط دولتمردان چینی به میزان قابل توجهی در بالا رفتن شمار موارد بازداشت خبرنگاران طی سال گذشته نقش داشته است.»

گزارشگران بدون مرز در بخشی دیگر از گزارش خود به شمار بالا و کم سابقه موارد دستگیری خبرنگاران زن در جهان اشاره و نسبت به این مسئله ابراز تاسف کرده است.

به موجب این گزارش حدود شصت خبرنگار زن طی سال گذشته میلادی در سراسر جهان دستگیر و بازداشت شده‌اند که این میزان یک سوم بیشتر از موارد ثبت شده در سال ۲۰۲۰ بوده است.

این سازمان می‌گوید که در طول سال‌های گذشته هرگز این تعداد روزنامه‌نگار زن بازداشت شده را ثبت نکرده است.

بلاروس کشوری است که شمار خبرنگاران زن بازداشت شده (۱۷ مورد) در آن بیشتر از همکاران مرد آنها (۱۵ مورد) بوده است.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.