سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کنگره بین‌المللی فناوری‌های حوزه سلامت برگزار می‌شود

مدیرگروه هوش مصنوعی علوم پزشکی شیراز گفت: نخستین کنگره بین‌المللی فناوری‌های پیشرفته در حوزه سلامت هفتم و هشتم دی ماه امسال به صورت مجازی برگزار خواهد شد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، علیرضا مهدی‌زاده در نشست خبری با اشاره به دیدگاه مقام معظم رهبری در خصوص اهمیت هوش مصنوعی گفت: رهبر معظم انقلاب در دیدار با نخبگان و استعداد‌های برتر علمی کشور، از هوش مصنوعی به عنوان یک مسئله مهم و آینده ساز نام بردند و با اشاره به تجربیات کشور‌های مختلف دنیا در توسعه هوش مصنوعی تاکید کردند: این مسئله در اداره آینده دنیا نقش دارد و باید به گونه‌ای عمل کنیم که ایران جزو ۱۰ کشور برتر هوش مصنوعی در دنیا قرار بگیرد.

او با بیان اینکه تاکید رهبر معظم انقلاب بیانگر اهمیت رسیدگی به این موضوع در همه سطوح نظام است، افزود: در حال حاضر وضعیت کشور در زمینه هوش مصنوعی از نظر توان تخصصی و قابلیت‌های بالقوه در حد قابل قبول است و قرار گرفتن جزو ۱۰ کشور برتر دنیا در این زمینه نیز امکان پذیر است، اما نیاز به برنامه ریزی سریع اقدام‌های زمینه ساز و نظارت مداوم دارد؛ لازم است این مقوله به صورت یک اولویت فوری مدنظر قرار گرفته و برای آن برنامه ریزی شود.

رییس مرکز رشد تجهیزات پزشکی دانشگاه با اشاره به شیوع بیماری کووید۱۹، یکی از اولویت‌های اصلی برای سازمان ها، شرکت‌های خصوصی و دولتی حوزه سلامت در سال ۲۰۲۱ میلادی را تعامل پذیری عنوان کرد.

او ادامه داد: در راستای برقراری تعامل علمی و همکاری بین المللی دانشمندان، صاحبان صنایع و کارآفرینان در حوزه‌های مختلف پزشکی و مهندسی، نخستین کنگره بین المللی فناوری‌های پیشرفته در حوزه سلامت با همکاری پردیس بین الملل کیش دانشگاه صنعتی شریف و دانشگاه علوم پزشکی شیراز، هفتم و هشتم دی سال ۱۴۰۰ به صورت مجازی برگزار می‌شود.

مهدی زاده رویکرد اصلی این کنگره را معرفی ظرفیت‌ها و کاربرد‌های تکنولوژی هوش مصنوعی برای ترسیم نقشه راه تحقق اهداف توسعه پایدار در صنعت فناوری‌های نوین سلامت کشور با همکاری علمی پژوهشگران فعال در حوزه‌های مختلف در سطوح ملی و بین المللی عنوان کرد.

او با اعلام محور‌های برگزاری این رویداد علمی به پردازش سیگنال و تصاویر پزشکی، مدیریت کلان داده‌ها در فناوری‌های سلامت، کاربرد‌های اینترنت اشیاء در فناوری‌های سلامت، مسایل اخلاقی و حقوقی در استفاده از فناوری‌های هوش مصنوعی در پزشکی، کاربرد‌های هوش مصنوعی در علوم اعصاب و کاربرد‌های بیوانفورماتیک در فناوری‌های سلامت اشاره کرد.

رییس مرکز رشد تجهیزات پزشکی دانشگاه با اشاره به راه اندازی مقطع دکتری هوش مصنوعی در علوم پزشکی در دانشگاه علوم پزشکی شیراز به عنوان پیشرو در کشور و بیان اهمیت هوش مصنوعی در اداره آینده دنیا اعلام کرد: طبق برنامه ریزی‌ها و هدف گذاری‌های انجام شده تلاش می‌شود که شهر شیراز را علاوه بر قطب علوم پزشکی در کشور و خاورمیانه، به جایگاه قطب هوش مصنوعی در علوم پزشکی کشور و منطقه نیز برسانیم.

مهدی زاده در بخش دیگری از صحبت‌های خود با تعریف هوش مصنوعی گفت: هوش مصنوعی به سیستم‌هایی اطلاق می‌شود که می‌توانند رفتار‌هایی مشابه رفتار‌های هوشمند انسانی از جمله درک واکنش‌ها در شرایط پیچیده، شبیه سازی فرآیند‌های تفکری و شیوه‌های استدلال برای حل مسائل داشته باشند.

او افزود: گسترش دانش در حوزه پزشکی و پیچیدگی تصمیمات مرتبط با تشخیص و درمان، توجه متخصصان را به استفاده از سیستم‌های پشتیبان تصمیم گیری در امور پزشکی جلب کرده است؛ به طوری که امروزه تاثیر انواع سیستم‌های هوشمند در پزشکی مورد مطالعه قرار گرفته است. +

مهدی زاده ادامه داد: یک سیستم هوش مصنوعی دستگاهی است هدف گرا که مسائل را به روش مصنوعی حل می‌کند، این سیستم‌ها بر پایه دانش، تجربه و الگو‌های استدلالی به وجود آمده اند.

او در خصوص مزایای استفاده از سیستم‌های هوشمند گفت: تخصص افراد زودگذر و فانی است و پایدار نیست، اما تخصص رایانه دائمی است و ثبات دارد، یک فرد نمی‌تواند در یک زمان در دو مکان حضور داشته باشد، اما تخصص رایانه قابل انتقال است، تخصص فرد گران و هزینه بر است، اما سیستم‌های خبره توانایی ارتقا را دارند و عملکرد بالا، پاسخگویی کامل و سریع، قابلیت اطمینان خوب، قابل فهم بودن، انعطاف پذیری، کاهش خطر، دوام بقا و وجود تخصص‌های چندگانه از مزایای دیگر این سیستم‌ها محسوب می‌شود.

رییس مرکز رشد تجهیزات پزشکی دانشگاه توانمندی‌های هوش مصنوعی در پزشکی را شناسایی و تشخیص بیماری، تشخیص و تفسیر تصاویر پزشکی، طرح درمان و کنترل بیماری، ذخیره و بازاریابی اطلاعات در بانک اطلاعاتی برشمرد.

مهدی زاده خدمات هوش مصنوعی را بهبود کیفیت تصمیم گیری پزشکی، افزایش رضایت بیمار، کاهش خطا‌های پزشکی، کاهش هزینه و زمان، توانایی مهارتی هوش مصنوعی در پزشکی، سازماندهی، ارایه و فهرست کردن دانش پزشکی، تولید ابزار جدید برای پشتیبانی از تصمیم گیری آموزش و پژوهش پزشکی و تلفیق فعالیت‌های پزشکی برای تخصص‌های پزشکی علمی آینده معرفی کرد.

رئیس مرکز رشد فناوری اطلاعات دانشگاه علوم پزشکی شیراز و دبیر علمی کنگره سلامت همراه (موبایل هلث) گفت: نیاز فعلی جامعه و آینده کشور سلامت همراه و هوش مصنوعی است و باید نگاه ویژه‌ای به موضوع سلامت در کشور داشت تا به نتایج خوبی دست یابیم.

سید جلیل معصومی با اشاره به برگزاری پنجمین کنگره سلامت همراه در سال آینده، افزود: دانشگاه علوم پزشکی شیراز توانست در برگزاری کنگره سلامت همراه در کشور پیشرو باشد و دستاورد‌های مثبتی در این زمینه داشته باشیم.

او ادامه داد: پنجمین کنگره سلامت همراه در بهمن سال ۱۴۰۱ با شعار سلامت همراه در دوران پساکرونا برگزار می‌شود.

رئیس مرکز رشد فناوری اطلاعات دانشگاه، موضوعات سلامت همراه در واقعیت مجازی، سلامت همراه در پیوند، سلامت همراه در بیماری‌های عفونی، سلامت همراه در بیماری‌های گوارشی، سلامت همراه در ارایه خدمات پزشک خانواده را از محور‌های پنجمین کنگره سلامت همراه عنوان کرد.

معصومی با بیان اینکه همزمان با برگزاری کنگره سلامت همراه کارگاه‌های آموزشی نیز برپا می‌شود، هدف از این اقدامات را توانمندسازی در هوش مصنوعی و ارایه خدمات آنلاین در سلامت بیان کرد.

نخستین کنگره بین المللی فناوری‌های پیشرفته در حوزه سلامت و کاربرد هوش مصنوعی در کشور، هفتم و هشتم دی ۱۴۰۰، در جزیره کیش و با همکاری مشترک دانشگاه علوم پزشکی شیراز و دانشگاه صنعتی شریف برگزار می‌شود

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.