سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

جزئیات تولید واکسن ایرانی«mRNA» علیه کرونا

خدامی گفت: واکسن ایرانی «mRNA» منتظر تایید نهایی از سوی سازمان غذا و دارو است و همه افراد می‌توانند برای تزریق آن داوطلب شوند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان وحید خدامی، مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان و تولیدکننده واکسن مبتنی بر پلتفرم ««mRNA» در خصوص آخرین وضعیت این واکسن گفت: پلتفرمی که از ابتدای شیوع کرونا برای پیشگیری از بیماری کووید ۱۹ مشغول توسعه آن بوده‌ایم مبتنی بر فناوری استفاده از «mRNA» در فرم واکسن است.

او با بیان اینکه نتایج پیش بالینی و مطالعات فنی این واکسن به سازمان غذا و دارو ارسال شده و منتظر تایید نهایی جهت صدور مجوز است، گفت: بلافاصله پس از تایید این سازمان، کارآزمایی بالینی را آغاز خواهیم کرد.

این فعال فناور ادامه داد: طرح پیشنهادی کارآزمایی بالینی به سازمان غذا و دارو ارسال شده است تا به محض تایید، تست انسانی آغاز شود.

خدامی با بیان اینکه در طرح پیشنهادی کارآزمایی بالینی این واکسن، افراد واکسینه شده و نشده هر دو می‌توانند داوطلب شوند، گفت: در صورت موافقت سازمان غذا و دارو استفاده از این واکسن به گونه‌ای خواهد بود که هر فردی که با هر واکسنی واکسینه شده باشد، امکان داوطلب شدن در فرآیند کارآزمایی جهت دریافت دوز‌های یادآور را خواهند داشت.

مدیر عامل این شرکت با تاکید بر اینکه افراد با سابقه ابتلا به کووید ۱۹ نیز می‌توانند در فرآیند کارآزمایی بالینی این واکسن داوطلب شوند، گفت: نتایج مطالعات پیش بالینی این واکسن مبتنی بر ««mRNA»» در موجودات مختلف مورد مطالعه نشان داد که با تزریق این نوع واکسن، میزان آنتی بادی خنثی کننده بیشتری نسبت به دیگر انواع واکسن‌ها ایجاد شده و ماندگاری آنتی بادی نیز کاملاً قابل توجه است؛ به این ترتیب اثر بخشی بیشتری از این نوع واکسن در جلوگیری از ابتلا به کووید ۱۹ مورد انتظار خواهد بود.

او با بیان اینکه این واکسن به خوبی می‌تواند به عنوان دوز یادآور استفاده شود، گفت: طی تحقیقات توسعه این واکسن، اکثر سویه‌ها را مورد بررسی قرار داده‌ایم و برای سویه‌های غالب زیر ساخت لازم جهت تولید واکسن را آماده کرده‌ایم.

خدامی اضافه کرد: یکی از این سویه‌ها نوع «دلتا» بوده است که نتایج ایمنی‌زایی بسیار خوبی از آن در مقابله با سویه دلتا به دست آمده است و این تصمیم سازمان غذا و دارو خواهد بود که واکسن مورد استفاده علیه کدام سویه باشد. مهم آن است که این مجموعه به سرعت توانسته علیه انواع مختلف سویه‌ها واکسن اختصاصی طراحی کرده و آماده تولید داشته باشد.

او همچنین در خصوص سویه جدید ویروس کرونا با عنوان «اُمیکرون» گفت: شیوع این سویه در جهان رشد خیره کننده‌ای داشته و احتمال جایگزینی آن با سویه دلتا وجود دارد؛ این خوش خیالی است که این سویه به ایران نمی‌رسد همانطور که همه سویه‌ها در کشور ما دیده شد ممکن است به زودی شاهد این سویه در کشور باشیم.

خدامی گفت: به محض دریافت اطلاعات در مورد انواع جهش‌های این سویه، تحقیقات خود را آغاز کردیم؛ با توجه به امکان غالب شدن این سویه جدید به دیگر سویه‌ها هم اکنون گروه طراحی واکسن این شرکت مشغول توسعه واکسن اختصاصی نوع اُمیکرون است که انتظار می‌رود طی مدت ۴-۶ هفته‌ای آماده شود.

به گفته او ، هدف این است که با این پلتفرم، برای هر سویه جدید کووید، با سرعت بالا واکسن متناسب و موثری در مقیاس بالا به تولید برسد.

مدیرعامل این شرکت دانش بنیان تاکید کرد: ما مطالعاتی در زمینه فناوری «mRNA» را از ۴ سال پیش در ایران آغاز کردیم در حالی که تنها از حدود دو سال اخیر با اپیدمی کرونا این فناوری (با عرضه واکسن‌های فایزر و مدرنا) بر سر زبان‌ها افتاد؛ ما تا کنون توانسته‌ایم این فناوری را در کشور بومی سازی کنیم، ولی بلوغ آن نیاز به زیرساخت، حمایت دولتی و حکومتی دارد.

خدامی با تاکید بر اینکه این واکسن، پلتفرمی نیست که تنها برای پیشگیری از کووید ۱۹ باشد، گفت: چهار سال گذشته که روی این فناوری «mRNA» تحقیقات خود را آغاز کردیم تولید واکسنی برای درمان سرطان را مد نظر داشتیم.

او با بیان اینکه این واکسن کاربرد‌های مختلفی خواهد داشت، گفت: در ابتدا برای پیشگیری از کووید ۱۹ می‌توان از این واکسن مبتنی بر «mRNA» بهره برد و در مراحل بعد برای دیگر بیماری‌های ویروسی نظیر آنفلوانزا (در انسان و پرندگان)، ایدز و دیگر عفونت‌های ویروسی و همچنین جهت درمان موثر سرطان، درمان زخم‌های دیابتی، ژن درمانی، درمان انواع بیماری‌های ژنتیکی، پزشکی بازساختی و … استفاده کرد؛ اما این منوط به حمایت‌ها و سرمایه گذاری متناسب است.

خدامی با بیان اینکه در ابتدا مجموعه علمی و پشتیبانی ایران نسبت به این فناوری نگاه عمیقی نداشت و به همین دلیل به سختی حمایت جلب کردیم، گفت: این یک فناوری پیچیده است که تنها با حمایت همه جانبه به نتیجه خواهد رسید.

او افزود: اوضاع جهان در زمینه کرونا طی دو سال گذشته نشان داده است که این ویروس به راحتی از بین نخواهد رفت از این رو حمایت از اینگونه فناوری‌های جدید و راهبردی برای حفاظت از کشور بویژه در شرایط بحرانی می‌تواند به نفع کشور باشد.

این فعال فناور با بیان اینکه تاکنون این پروژه توسط معاونت علمی و صندوق نوآوری مورد حمایت قرار گرفته است، گفت: فناوری «mRNA» نیازمند زیرساخت ویژه‌ای است، اما ما توانستیم طی چهار سال گذشته بسیاری از دستگاه‌ها و انزیم‌های مورد نیاز این فناوری را توسط نخبگان جوان کشور در همین شرکت طراحی کرده و بکار بگیریم که در این راستا درخواست وام از صندوق نوآوری داشتیم.

مدیر این شرکت ادامه داد: البته مبلغی که از صندوق نواوری و شکوفایی درخواست کرده‌ایم شاید به نسبت دیگر طرح‌ها وام قابل توجهی بوده باشد، ولی به نسبت نیاز این فناوری راهبردی و مهم در واقع وام محدودی بوده است که در سطح یک پروژه واکسن در این ابعاد نیست و ما انتظار داریم که حمایت متناسب دریافت کنیم تا بتوانیم این واکسن موثر را به مرحله تولید انبوه و در سطح وسیع به دست مردم برسانیم.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳۳
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۳:۵۵ ۲۵ آذر ۱۴۰۰
بزارین چندتا جواب به کسایی که خوابن و فقط دوس دارن همش گلایه کنم بگم . فناوری ام ار ان ای خیلی هم عالی هس اگه گفتن فایزر یا مدرنا وارد نشه چون اونا اون واکسنو آلوده میکردن به ما میدادن اگرنع فناوری ام ار ان ای که مشکلی نداره . مث خون های اهدایی فرانسه که اغشته به ایدز بودن . خون که عیبی نداره خوبم هس ولی اون الوده شدن به ایدزع بدع . بعدشم گرفتن کرونا و عوارض بعدش بدتر از عوارض واکسنشه .
امین
۲۰:۰۴ ۲۷ آذر ۱۴۰۰
بله فناوری ام آر ان ای مشکلی نداره.
اما اون اولا که فایزر و مدرنا در حال تزریق در آمریکا بود، تو شبکه خبر زیرنویس کرد که واکسن های فایزر و مدرنا با تکنولوژی "ممنوعه" ام آر ان ای تولید شدن!
اینو کجای دلمون بذاریم؟
ناشناس
۱۳:۰۰ ۲۵ آذر ۱۴۰۰
سلام
ناشناس
۰۹:۵۸ ۲۵ آذر ۱۴۰۰
همچنان دنبال ساخت واکسن هستند
ناشناس
۰۲:۳۸ ۲۵ آذر ۱۴۰۰
چرا فکر می کنید واکسن نزده ها برای واکسن زده ها خطر دارند، واکسن زدن برای چیه؟ مگه واکسن زده ها ایمن نیستیم؟، پس چرا باید از واکسن نزده ها بترسیم؟ اگر قراره واکسن زدگان از واکسن نزده ها بیماری بگیریم، دیگه دلیل واکسن زدنمون چیه؟ با این طرز فکر، ارزش واکسن زیر سوال نمیره؟ در سالهای دور واکسن ب ث ژ زدیم و در کنار مسلول هم نشستیم و بدون محافظ هم سرفه کرد ولی ایمنی دهی واکسن ب ث ژ باعث شد به ما سرایت نکنه.
امین
۲۰:۰۵ ۲۷ آذر ۱۴۰۰
هیچ واکسنی صد در صد مصونیت ایجاد نمی کنه. بنابراین واکسن نزده ها خطر دارن.
شما لابد خودت واکسن نزده ای که داری اینا رو میگی
Hd
۱۶:۵۰ ۲۴ آذر ۱۴۰۰
نه به واکسن اجباری نه...
ناشناس
۱۶:۱۲ ۲۴ آذر ۱۴۰۰
وزارت بهداشت اگر ریگی در کفش ندارد چرا آمار عوارض واکسن را منتشر نمیکند؟ مثلا بگوید از حدود پنجاه شصت نفر تلفات امروز چند نفرشان واکسن زده اند و چند نفر نزده اند!
وارد کردن چندتا کد ملی در سامانه واکسن که کار سختی نیست.
hasan
۱۵:۲۴ ۲۴ آذر ۱۴۰۰
وزیر بهداشت فعلی بین امضا کنندگان نامه ای به رهبری بود که از خطرات فنآوری واکسن های فایزر و مدرنا دم میزد!!
الان می خواهد واکسن داخلی با همان فنآوری را تایید کند!؟
با جان مردم بازی کردید در هر دو دنیا جواب پس خواهید داد
به امید خدا
ناشناس
۱۸:۰۳ ۲۴ آذر ۱۴۰۰
وزیر بهداشت فعلی داره راه نمکی رو ادامه میده
ناشناس
۱۵:۱۰ ۲۴ آذر ۱۴۰۰
اگه واکسن ما خوبه چرا تایید نشده
حیدری
۰۰:۲۶ ۲۵ آذر ۱۴۰۰
چون پروسه زمان‌بر هست مستندات برای بهداشت جهانی ارسال شده ولی پروسه ای داره که باید طی بشه مثلا اسپوتنیک یک ساله منتظر تایید جهانی ولی هنوز خبری نیست
سین
۱۴:۱۰ ۲۵ آذر ۱۴۰۰
فاز اولش تایید شد عزیزم. خوابی
علی محمد صادقی
۱۳:۵۷ ۲۴ آذر ۱۴۰۰
آقا مدارس رو باز نکنید قول میدیم خود کشی کنیم والله راست میگیم
ناشناس
۱۳:۴۴ ۲۴ آذر ۱۴۰۰
رزیدنت اویل در یکسال دیگه
ناشناس
۱۳:۳۷ ۲۴ آذر ۱۴۰۰
به اسم تولید واکسن داخلی واردات واکسن رو ممنوع کردند و باعث مرگ هزاران نفر شدند. حالا که اوضاع آروم شده، دوباره یه ماجرای دیگه شروع شد...
ناشناس
۱۶:۱۱ ۲۴ آذر ۱۴۰۰
چرا وارو داری میگی؟ بخاطر واردات واکسن کارخانه ی برکت را تعطیل کردند.
امین
۲۰:۰۶ ۲۷ آذر ۱۴۰۰
به ناشناس 16:11
برکت تعطیل نمی شه. مگه فقط واکسن تولید می کنه؟!
ناشناس
۱۲:۰۳ ۲۴ آذر ۱۴۰۰
تمام واکسن های داخلی یا فقط اسمی هستن یا الکی چرا کلی از بیت المال را خرج ساخت خط تولید واکسن کردید ؟؟ کدوم کشور واکسن های ما رو قبول داره؟؟؟ همش به دنبال جنگ تبلیغاتی هستید کمی هم به معیشت مردم توجه کنید.
سین
۱۴:۱۴ ۲۵ آذر ۱۴۰۰
امثال شما همیشه دم از خروج نخبگان از کشور و مهاجرت و عدم حمایتشون می زنید اما اگر همین نخبگان چیزی در داخل کشور تولید کنند اینجوری تحقیرشون می کنید. فقط به خودتون فکر می کنید...
ناشناس
۱۲:۰۲ ۲۴ آذر ۱۴۰۰
ابنقدرواکسن تولیدمبکنیدکه چی که حتی یه دونش هم تاییدیه بهداشت جهانیونگرفته یعنی حتی درحدسینوفارمم نبوده..چقدرپول توشه براتون که همینطورپشت سرهم واکسن تولیدمیکنید پول این مملکتوهدرمیدید.جایی دیگه خرج کنید که نتیجشومردم ببینن وبرین برای برکت تائیدیه بگیریدحداقل دل این ملت خوش بشه که سرمایشون هدرنرفته
ناشناس
۱۲:۲۹ ۲۴ آذر ۱۴۰۰
اتفاقا گرفته تا چشم حسودان دراد
ناشناس
۱۶:۱۲ ۲۴ آذر ۱۴۰۰
شما بگو برکت کدوم کشور قبول داره
سین
۱۴:۱۷ ۲۵ آذر ۱۴۰۰
برکت یک فازش تایید سازمان بهداشت جهانی رو گرفت. اینکه شما اینو نشنیدید دو حات داره یا اونقدر غرقید تو فضای خودساخته ی ذهنتون و اطرافتون که نمیذارن این اخبار به گوش شما برسه یا شنیدید و مصلحت بر اینه که بگید نشنیدیم...
محمد
۱۱:۵۳ ۲۴ آذر ۱۴۰۰
ولمون کن
ناشناس
۱۱:۳۶ ۲۴ آذر ۱۴۰۰
خدا قوت.
حسن رجبی
۱۱:۲۳ ۲۴ آذر ۱۴۰۰
چرا با جان مردم بازی می کنید ؟
مگر مردم ... آزمایشگاهی هستند (بلانسبت مردم شریف) که می خواهید واکسن های بسیار خطرناک mrna را رویشان امتحان کنید ؟
به کجا چنین شتابان؟
به فکر تداخل واکسنهای قبلی و جدید هستید؟
اصلا می دانید پروتئین اسپایکی که در همه واکسنهای دنیا وجود دارد چه خطراتی بر جان مردم دارد؟
ناشناس
۱۱:۱۰ ۲۴ آذر ۱۴۰۰
چندتا واکسن؟
بسه دیگه
ناشناس
۱۰:۵۲ ۲۴ آذر ۱۴۰۰
با کروناهراسی، نون تولیدکنندگان واکسن تو روغنه. لذا حالا حالاها این ویروس تموم نمیشه. نه با دوزهای اول و دوم و نه با دوزهای بیستم و سیم و صدم!
حسین
۱۰:۵۱ ۲۴ آذر ۱۴۰۰
یک پزشک : واکسن رایگان از هرنوعی که باشد یعنی افزایش بیماری ها و هزینه کرد مردم برای جیب پزشکان و شما واکسن زده ها و واکسن پرستانی که امسال واکسن کرونا زده اید شک ندارم تا پایان سال بشدت بر بیماری های تان اضاف خواهد شد
s
۱۲:۰۵ ۲۴ آذر ۱۴۰۰
شما نظر نده
از همون {یک پزشک} گفتنت معلومه خودتم از جایی شنیدی و اگه ازت منبع بخوان هیچ جوابی نداری.
امثال تو واکسن هراس ها، با کرونا گرفتنشون واکسن زده ها رو هم بدبخت میکنن.
محمد
۱۴:۳۴ ۲۴ آذر ۱۴۰۰
لطفا حرف نزن
لطفا...
ناشناس
۱۵:۴۴ ۲۴ آذر ۱۴۰۰
بیا پایین بچه سرمون درد گرفت