سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

حیوانات خانگی؛ معضل جدید زندگی شهری/ نگهداری از حیوانات نیازمند قانون مشخص نیست؟

حمایت شرطی و صرف برخی از حیوانات خانگی باعث ایجاد مشکلاتی برای شهروندان شده است و بسیاری مطرح می‌کنند باید در این حوزه قانون مشخص و جدی طراحی و اجرا شود.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان،از ماجرای سگ‌های ولگرد که بعضا باعث نگرانی و هراس مردم می‌شود و در نقاط مختلف کشور با توجه به حمایت برخی افراد از این حیوانات افزایش پیدا کرده اند، بگذریم به ماجرای سگ‌های دست آموز یا خانگی می‌رسیم. دیگر در پارک‌ها و مراکز تفریحی بیشتر از اینکه کودکان و خانواده‌ها بتوانند اوقات فراغت خود را بگذرانند سگ‌ها و حیوانات دست آموز حضور دارند که هم به لحاظ بهداشتی و هم به لحاظ روانی محیطی ناسالم را خصوصا در پارک‌ها بوجود آورده اند.

جالب اینجاست که قانونی نیز برای برخورد جدی با این موارد وجود ندارد و افراد نیز نمی‌دانند در برابر این نوع پدیده سانتی مانتالیسم جدید چه کنند. این فضای مواجهه با افرادی که با سگ‌های خود برای دیگران مزاحمت ایجاد می‌کنند در بسیاری از اماکن تفریحی به طور بی رویه در حال رشد است. در آپارتمان‌ها که اصلا جای نگهداری از حیوانات خانگی نیست دیده می‌شود که برخی سگ‌های کوچک و به اصطلاح فانتزی نگهداری می‌کنند. همین افراد برای سگ گردانی به اولین پارک محل زندگی خود می‌روند و دیده می‌شود که اغلب پارک‌ها با حضور سگ گردان‌ها به فستیوال سگ چرانی تبدیل شده است. در این حوزه برخی با ژست غرب گرایی سگ‌های خود را برای ورزش به بیرون می‌برند و با آن‌ها در طول راهی که برای ورزش عمومی تهیه شده است و پیر و جوان و زن و کودک در این فضا برای ورزش و ایجاد آرامش روانی و تخلیه همه شلوغی‌ها می‌روند فضا را ناامن و ناآرام می‌کنند.

کافی است که به پارک‌های معروف تهران از جمله پارک هنرمندان و پارک لاله سری بزنید. بیشتر از انسان در این فضا‌های کوچک و شلوغ گربه و کلاغ دیده می‌شود. برخی از به اصطلاح دوستدار حیوانات با کیسه‌های آشغال و گوشت‌های دور ریز به این مکان‌های تفریحی می‌آیند و با ریختن این موارد که بوی نامطبوع و مشمئز کننده دارند سفره عریض و طویلی برای گربه‌ها و البته کلاغ‌ها راه می‌اندازند. دیگر بسیاری از پارک‌های تهران بوی مطبوع چمن و هوای تازه را نمی‌دهد و بیشتر بوی نامطبوع حیوانات و گوشت‌های دور ریز و ... در آن به مشام می‌رسد.

شاید بسیاری با این استدلال که حیوانات نیز حق حیات دارند نسبت به انتقاد مردم نسبت به دادن غذا به حیوانات شهری خرده بگیرند، اما نکته اساسی اینجاست که این حیوانات که تعدادشان بسیار زیاد است و اکوسیستم طبیعی را به هم می‌زنند در فضایی که برای تفریح خصوصا کودکان و زنان و افراد مسن تدارک دیده شده است حضور دارند و باعث سلب آسایش آنان می‌شوند.

در حوزه سگ‌های ولگرد و همچنین سگ‌های بزرگ نا نژاد‌هایی خطرناک هیچ قانون جدی در کشور وجود ندارد که جلوی چرخاندن آنان گرفته شود. در کشور‌های خارجی نیز البته خطر سگ‌های وحشی و نژاد‌های خطرناک وجود دارد، اما در این کشور‌ها با شناسایی این نژاد‌ها جلوی حضور آنان در انظار عمومی و آسیب رساندن به مردم را می‌گیرند و با توجه به اینکه فرهنگ آنان با سگ شکل گرفته است نهاد‌های مختلفی برای بررسی نژاد‌ها و گونه‌های مختلف و نحوه برخورد با قانون گریزان در این عرصه وجود دارد.

نکته اساسی دیگر اینکه در این کشور‌ها هم با سگ و هم صاحب آن با جدیت تمام برخورد می‌شود و در زمانی که سگ به یک انسان حمله یا قصد حمله و ایجاد رعب و وحشت داشته باشد به مراکز نگهداری از این حیوانات برده شده و حتی معدوم می‌شود.

در این حوزه، اما خلاء جدی در برابر سگ گردان‌ها با نژاد‌های خطرناک وجود دارد. ناآگاهی و حیوان دوستی صرف برخی از افراد که خود را خیلی متمدن و آگاه می‌پندارند نیز به این مشکل دامن زده است. برخی تنها به مهربانی به حیوانات فکر می‌کنند و حتی در این حوزه تا جایی پیش می‌روند که صدمه زدن آن‌ها به انسان‌های دیگر برایشان مهم نیست. در این عرصه آنچه دیده می‌شود یک نوع حیوان دوستی صرف ناآگاهانه و بدون منطق است.

این درحالی است که در این عرصه قوانین بین المللی به افراد تا جایی آزادی عمل در نگهداری از حیوانات را داده است که برای هیچ فردی خطر و آسیبی نداشته باشد. مثلا ‏در برخی پارک‌های آمریکا سگ گردانی ممنوع است و در بیشتر مراکز تفریحی این کشور سگ‌ها حتما باید قلاده داشته باشند و از گرداندن سگ‌ها با نژاد‌های خطرناک به جد جلوگیری می‌شود. نظافت فضولات سگ هم بر عهده صاحب آن است و اگر تمیز نکند ممکن است تا ۵۰۰ دلار جریمه شود.

مطالبه جدی وجود دارد که نهادی به طور مستقیم و جدی در این راستا وارد عمل شده و نسبت به صدمات و آسیب‌هایی که حیوانات ولگرد و خصوصا حیوانات دست آموزی که نژاد‌های خطرناکی دارند جلوگیری صورت گیرد. در این عرصه متاسفانه با برخی از افراد که به هر علتی با ژست پولداری یا علائق شخصی اقدام به سگ گردانی با نژاد‌های خطرناک در پارک‌ها و مراکز ورزش عمومی می‌کنند برخورد و انتقاد می‌شود یا حالت تدافعی وحشتناکی می‌گیرند و یا حتی با سگ هایشان ممکن است منتقدان را تهدید کنند. در این باب بایستی حتما نهاد‌هایی به طور ضربتی و شدید برخورد کنند و قوانین سفت و سختی در این حوزه شکل بگیرد و افراد نسبت به این امر با مسئولیت پذیری ویژه‌ای عمل کنند و از ایجاد رعب و وحشت در مراکز تفریحی و بر هم زدن آرامش عموم در این اماکن جلوگیری شود.

بعد از اینکه برخی از مردم به گرداندن سگ‌ها و حیوانات از این دست در مراکز عمومی شکایت کردند، مجلس شورای اسلامی نیز در این خصوص طرحی را ارائه کرده است. این طرح نیز با توجه به اینکه باید به طور کارشناسی بررسی شود باید چکش کاری‌های لازم را طی کند. همگان بر این عقیده هستند که بایستی برای حیوانات خانگی مقرارات مشخص و سفت و محکمی همانند همه کشور‌های دنیا داشته باشیم. هر چند برخی از افراد و رسانه‌ها سعی دارند این موضوع را با عنوان اینکه اولویت جامعه نیست پس بزنند، این درحالی است که جامعه تنها یک اولویت خاص ندارند و باید همه ابعاد و شئونات زندگی دیده شود تا رفاه عمومی به بهترین شکل و با کیفت مطلوب بوجود بیاید.

منبع: جهان نیوز

انتهای پیام/

برچسب ها: حیوانات ، سگ خانگی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.