سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی خراسان شمالی :

۳۰۰ هزار اصله نهال گردوی پیوندی در خراسان شمالی تولید شد

محمدعلی شریکیان گفت: امسال ۳۰۰ هزار اصله نهال گردوی پیوندی در نهالستان‌های استان تولید شد که عملکرد برداشت محصول این نهال‌ها بیش از ۲ برابر ارقام بومی و محلی است.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از بجنورد محمدعلی شریکیان مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت : ارقام‌های مختلف گردو در جهان وجود دارد که برخی از آن دارای عملکرد مناسبی هستند که در سال‌های اخیر کشت و کار آن به صورت آزمایشی و الگویی در این استان انجام شده است.


بیشتر بخوانید 


او گفت : از مجموع ارقام مطالعه شده در این استان چهار رقم شامل " فرانکت، چندلر، فرنت و روند "در نهالستان‌های این استان تولید شده است که بیشتر مورد توجه بهره برداران قرار گرفته است.

شریکیان گفت : علاوه بر استقبال کشاورزان پیشرو یک باغ مادری در مساحت ۲۰ هکتار در شهرستان راز جرگلان نیز به عنوان الگو ایجاد شده است که بهره برداران بخش کشاورزی می‌توانند از آن بازدید داشته باشند.

مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی گفت: گردو‌های بومی استان دارای جثه‌ای بزرگ هستند که بعد از ۱۷ تا ۱۸ سال اقتصادی می‌شوند که در فصل چیدن محصول خطرات زیادی نیز دارد، اما ارقام جدید که در نهالستان‌های این استان تولید شده است بعد از چند سه سال باردهی دارد.

شریکیان  گفت : بیشتر باغ‌های گردوی استان با منشا بذری است که مشکلات عمده‌ای نظیر ناهمرسی گل‌ها، سختی عملیات داشت و برداشت، نبود امکان برداشت مکانیزه و عملکرد پایین محصول را دارد.

او گفت: عملکرد برداشت محصول در باغ‌های سنتی در واحد سطح ۲ تن است که عملکرد باغ‌های گردوی پیوندی پنج تا ۶ تن است.

مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی گفت: این استان در چهار سال متوالی اقدام به کشت گردوی پیوندی به صورت الگویی کرده است که در سال اول هزار اصله نهال، در سال دوم ۱۰ هزار اصله نهال، اما امسال کشت این محصول تجاری به چندین برابر افزایش یافته است.

شریکیان گفت : هم اینک نهال‌های تولیدی نهالستان‌های این استان علاوه بر استفاده در اراضی کشاورزی این خطه به سایر استان‌ها نیز حمل می‌شود، برخی از بهره برداران نیز گردوی پیوندی را در گلخانه‌ها ایجاد کرده اند.

او گفت: خراسان شمالی دومین استان در شرق کشور است که تولید نهال گردوی پیوندی دارد، هم اینک پس از آذربایجان غربی و همدان که قطب گردو هستند، نهال‌های گردوی پیوندی در این خطه تولید می‌شود.

مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی گفت : نهال گردوی پیوندی به منظور اصلاح و نوسازی باغ‌های گردوی سنتی، افزایش بهره وری و بهبود کمی و کیفی محصول، با بهره گیری از دانش فنی مرکز تحقیقات کشاورزی، نهال گردوی پیوندی در استان تولید شده است.

شریکیان گفت: اصلاح و نوسازی باغ‌های گردو با هدف افزایش کمی و کیفی تولید و افزایش بهره وری از نهاده‌های تولید یکی از برنامه‌های در بخش باغبانی است، در این راستا در چند سال گذشته باغ‌های الگویی گردوی پیوندی با ارقام چندلر، روند، فرنور، فرانکت، رنت، هاتلی، کاسپین و دماوند توسعه یافته است.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی افزود: ارقام جدید به عنوان گردو‌های پیوندی در استان کشت و توسعه یافته که از نظر جثه کوچک، اما پر محصول است.

شریکیان گفت : از گذشته تنها روش تکثیر و توسعه باغ‌های گردو کاشت مستقیم بذر در خاک بوده است که در این روش قسمت عمده‌ای از صفات مطلوب پایه مادری نظیر مقاومت به سرما، باردهی بالا، نسبت بالای مغز به پوست، سفیدی مغز، نازکی پوست به نهال جدید حاصل از رویش بذر انتقال نمی‌یافت، بنابراین باغ‌های توسعه یافته با منشا بذری برای ساخت باغ‌های تجاری و یکپارچه توجیه اقتصادی ندارد.

او بر اصلاح و نوسازی باغات گردوی این استان به روش سرشاخه کاری با ژنوتیپ‌ها و ارقام برتر نظیر چندلر، هارتلی، فرانکت، فرنو، جمال، بی ۲۱، زد ۵۳ تاکید کرد و گفت: این طرح یکی از برنامه‌های اقتصاد مقاومتی در حوزه باغبانی است که باعث بهبود کمی و کیفی محصول گردو می‌شود.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی افزود: ۶.۵ درصد باغ‌های این استان و ۲ درصد تولید مربوط به گردو است.

انتهای پیام/ه 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.