به گزارش روابط عمومی دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار، با حضور معاون هیأت حمایت از کرسیهای نظریهپردازی شورای انقلاب فرهنگی، رئیس، اعضای هیات رئیسه و مدیران دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار، دفتر"کرسیهای نظریه پردازی، نقد و مناظره" در این دانشگاه تخصصی، آغار بکار کرد.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان ، از زاهدان ، منصور کیانی مقدم رئیس دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار گفت: دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار با قدمت حدود نیم قرن، با تربیت بیش از ۳ هزار افسر و فرمانده کشتیهای تجاری اقیانوس پیما، ۲ هزار سرمهندس و متخصص مکانیک کشتی، الکترونیک و مخابرات دریایی، ۴ هزار متخصص علوم زیست دریا، شیلات و آبزیان، شیمی دریا، اقیانوس شناسی، مدیر بازرگانی دریایی و گمرکی، مدیر کشتیرانی، مدیر بندری، مهندسی کشتی سازی، حمل و نقل دریایی و اقتصاد محیط زیست، پرچم دار خودکفایی کشور در زمینه تربیت نیروی انسانی متخصص در حوزه علوم و فنون دریایی در کشور است.
منصور کیانی مقدم گفت: قریب به ۹۰ درصد کالاهای تولید شده در دنیا ازطریق دریا، حمل و نقل میشوند.
وی گفت: اکثر کشورهای فقیر، قفل شده و محصور شده با زمین هستند و به دریا راه ندارند و این در حالیست که امروزه اقتصاد کشورهای پیشرفته دنیا، یک اقتصاد دریا محور است.
وی گفت: دانشگاه تخصصی دریانوردی و علوم دریایی چابهار با شعار "توسعه پایدار، توسعه جامع آموزشی دریا محور"، یک دانشگاه پیشرو در تولید علم نافع و کارآفرین در حوزه علوم و فنون دریایی در کشور است.
رئیس دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار گفت: این دانشگاه تخصصی آمادگی دارد تا با حمایت و پشتیبانی شورای عالی انقلاب فرهنگی بویژه دبیرخانه هیات حمایت از کرسیهای نظریه پردازی، نقد و مناظره، بعد از تاسیس کار گروه ملی "علوم و فنون دریایی و دریانوردی"، کرسیهای نظریه پردازی کشور را هدایت و مدیریت نماید.
وی یادآور شد: با توجه به برخورداری این دانشگاه و شهرستان از اساتید مجرب و همچنین امکانات زیر ساختی، این دانشگاه اعلام آمادگی میکند تا ضمن تاسیس "مرکز نظریه پردازی دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار"، محوریت گفتمان سازی و نظریه پردازی، نقد و مناظره در کرسیهای ترویجی و تخصصی را ایجاد نماید.
در ادامه آیین برگزاری آغاز به کار "کرسیهای نظریه پردازی، نقد و مناظره" در دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار، معاون هیأت حمایت از کرسیهای نظریهپردازی شورای انقلاب فرهنگی با اشاره به اینکه کرسیهای نظریه پردازی در دو حوزه ترویجی و تخصصی فعالیت دارند گفت: در کرسیهای ترویجی گفتگو بین اعضای هیات علمی دانشگاه، برای موضوعات تخصصی است و هدف از این کرسی ها، نظارت آراست.
علیاکبر مسگر گفت:موضوع ما علوم انسانی و موضوعات بین رشتهای و مطالعات بین رشتهای است .
وی گفت: کرسیهای تخصصی بر اصول نظریه پردازی، نوآوری و نقد برنامه ریزی شده که باید طرحها نظام مند، جامع و حرف نو، بدیع و تازه ارائه شود.
وی گفت: علوم رفتاری، اجتماعی، عقلی و نقلی از جمله علوم کرسیهای تخصصی قرار دارند.
مسگر گفت:هدف عمده برگزاری این کرسی ها، "گفتمان سازی" است.
وی گفت: برگزاری هریک از "کرسیهای نقد، نوآوری و نظریهپردازی" در دو سطح ترویجی (در سطح پژوهشگاه) و تخصصی (در سطح ملّی) امتیازاتی را در فرم ارتقای اعضای هیأت علمی در برمیگیرد.
وی گفت: در همین راستا، از ایدهها، نظریهها، نقد نظریهها، و همچنین نوآوریهای اعضای هیأت علمی و دانشجویان دکتری، استقبال میشود.
معاون هیأت حمایت از کرسیهای نظریهپردازی شورای انقلاب فرهنگی با تاکید بر اینکه کرسیهای نظریه پردازی پس از بررسی و مشخص شدن ناقدان و داوران کرسی، در شوراهای تخصصی دبیرخانه هیات حمایت از کرسیهای نظریه پردازی بررسی و تایید میشود،گفت: با توجه به تاسیس کارگروه تخصصی "علوم و فنون دریا و دریانوردان" در دانشگاه تخصصی دریانوردی و علوم دریایی چابهار که از هیأت علمی توانمند، مجرب و زیرساختهای مناسب بهرهمند است این مهم میتواند به خوبی در برگزاری کرسیهای ترویجی و تخصصی در کشور، به عنوان الگویی موفق مطرح شود.
دکتر مسگر گفت: وظیفهی هیئت حمایت ازکرسیهای ترویجی و تخصصی، حمایت از ایدههای نو در حوزه علوم انسانی، معارف دینی و هنر است.
وی گفت: رسیدن به نتیجه مطلوب جز با تشریک مساعی، هم افزایی، تعامل، همکاری و برنامه ریزی دانشگاهها میسر نخواهد شد.
وی گفت: کمیته دستگاهی هم زمان با آغاز بکارش بنا شد در رشتههای علوم انسانی مثل معارف اسلامی و رشتههایی که در دانشکده مدیریت و اقتصاد قرار دارند کرسی ترویج نظریه پردازی خود را برگزار و کارگروه در واقع بصورت ملی تاسیس خواهد شد و بناست طرح نامههای نظریه پردازی را با پیوست فرهنگی در دستور کار قرار داده و اعضای آن نیز از تمامی دانشگاههای کشور عضو شوند.
وی گفت: در کرسی ترویجی هدف بسط و گسترش فضای گفتگوی علمی است و نوع دیگر کرسیهای تخصصی یعنی نظریه پردازی بر این اساس در نظریه پردازی ارائه نظریه علمی جدید که محصول مطالعه و پژوهش روشمند و برخوردار از وجاهت و سطح علمی لازم بوده و دارای مبانی، فرضیه و دلائل کافی و ساختار علمی منطقی باشد، مد نظر است و هدف از برگزاری آن ارائه نظریه جدید در دنیای علوم است که در واقع در کرسیهای نظریه پردازی یک صاحب نظر میخواهد حرف جدید و براساس نیازهای موجود، مطرح سازد.
در پایان جلسه دکتر "مسگر" معاون هیأت حمایت از کرسیهای نظریهپردازی شورای انقلاب فرهنگی حکم دکتر "کیانی مقدم" رئیس دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار را به عنوان "ریاست کمیته دستگاهی (شورای نظریه پردازی دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار) با امضای حجت الاسلام والمسلمین "عبدالحسین خسروپناه" رئیس دبیرخانه کرسیهای نظریه پردازی، نقد و مناظره شورای عالی انقلاب فرهنگی به ایشان، تقدیم کرد.
هیأت حمایت از کرسیهای نظریه پردازی، نقد و مناظره تحت اشراف شورای عالی انقلاب فرهنگی به عنوان اصلیترین مرجع شناسایی، احراز و حمایت از نظریه پردازی و نوآوری در کشور، فعالیت میکند.
انتهای پیام/ع