سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

میرکاظمی:

به سمت مهار تورم و ایجاد ثبات اقتصادی می‌رویم

رئیس سازمان برنامه و بودجه در برنامه گفت و گوی ویژه خبری امشب در خصوص اعداد و ارقام لایحه بودجه ۱۴۰۱ توضیحاتی را ارائه داد.

به گزارش  باشگاه خبرنگاران جوان، میرکاظمی رئیس سازمان برنامه و بودجه امشب ۲۱ آذرماه با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری به بررسی دخل و خرج کشور در لایحه بودجه ۱۴۰۱ پرداخت.

میرکاظمی گفت: باید فضای امنی برای فعال کردن مردم در اقتصاد ایجاد کنیم، نوساناتی در اقتصاد وجود دارد و فراز و نشیب هایی که می بینیم غیرقابل پیش‌بینی است .

وی با اشاره به اینکه مردم از تورم نزدیک ۵۰ درصدی رنج می‌برند افزود: وظیفه اول ما این است که به ثبات در اقتصاد برسیم ،اقتصاد باید برای فعالان اقتصادی قابل پیش‌بینی باشد . تورم نوسانات مختلفی دارد، قرار بود یک رقمی باشد اما می‌بینیم به ندرت یک رقمی است . ما جزو ۵، ۶ کشور اول جهان در خصوص تورم هستیم.

میرکاظمی با اشاره به اینکه اگر مردم در این شرایط اقتصادی در صحنه حضور داشته باشند خیلی سخت است ادامه داد: حتی شرکت‌های خصولتی علاقمند به سرمایه‌گذاری در تولید نمی‌شوند، اولین وظیفه ما این است که به جای اینکه دولت کار کند فضایی را ایجاد کنیم تا مردم کار کنند و سرمایه هایشان را در میدان اقتصاد کشور بیاورند.

رئیس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به اینکه باید بتوانیم تورم را مهار کنیم خاطرنشان کرد:به سمت مهار تورم و ایجاد ثبات اقتصادی می‌رویم،  ریشه تورم در کسری بودجه است.  وقتی دولت با کسری بودجه مواجه می شود فشار به بانک مرکزی می آورد و بی‌انضباطی در کشور ایجاد می شود .

وی با اشاره به اینکه تورم باید خط قرمز دولت باشد اظهار کرد: ریشه این موضوع در خود دولت است، دولت باید به گونه ای حرکت کند که به سمت ثبات و آرامش در بازار برویم تا فعال اقتصادی با خیال راحت سرمایه گذاری کند. باید تا جایی که امکان دارد هزینه‌های دولت را کاهش دهیم و جلوی ریخت و پاش را بگیریم . در مواقعی،  ۱۵ درصد هزینه‌ها را کم کردیم و ۱۰ درصد به طور متوسط حقوق را افزایش دادیم.

میرکاظمی تصریح کرد: در بودجه تلاش کردیم تا دولت بی‌انضباط نشود ، گاهی اوقات تکالیفی برای بانک‌ها ایجاد می‌شد که آنها مجبور می شدند تا اضافه برداشت کنند. در بودجه این اختیار را به شورای پول و اعتبار دادیم لذا با شاخص‌هایی که سازمان برنامه و بودجه تنظیم می‌کند شورای پول و اعتبار تصمیم می گیرد تا رابطه بین بانکها به چه صورت تنظیم شود تا اضافه برداشت صورت نگیرد.

رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: در کشاورزی می خواهیم ۸ درصد رشد داشته باشیم و منابع آن را سازمان برنامه و بودجه می‌تواند به شورای پول و اعتبار بدهد و شورای پول و اعتبار بر اساس چارچوب های منطقی سهم دستگاه‌ها ،استان‌ها و بانک ها را مشخص کند.

وی افزود: برخی از دستگاه‌ها نیازهایی داشتند و بانک‌های تخصصی فشار می‌آوردند تا پول بگیرند لذا مشکلاتی ایجاد می‌شد. در بودجه ۱۴۰۱ تلاش کردیم تا بتوانیم مدیریت و کنترل های لازم را انجام دهیم تا فشاری به زندگی مردم ایجاد نشود.

میر کاظمی خاطرنشان کرد: وظیفه ما این است که برای همه اقشار جامعه به خصوص کارمندان تدابیری بیندیشیم لذا مبلغ چهار و نیم میلیون حداقل حقوق در سال ۱۴۰۱ است یعنی ۳۰ درصد رشد در پایه حقوق خواهیم داشت. هر چه میزان حقوق بالا می‌رود میزان رشد آن نسبت به سال قبل کمتر می شود و به این صورت می‌توانیم به عدالت نزدیک شویم .

رئیس سازمان برنامه و بودجه بیان کرد: با به هم ریختگی در حقوق مواجه هستیم به تعداد زیاد در سازمان‌ها و شرکت‌ها حقوق های بالایی پرداخت می‌شود، امسال این سقف ۳۳ میلیون و برای سال آینده ۳۷ میلیون خواهد بود.

میرکاظمی اظهار کرد: بی‌عدالتی محض در خصوص حقوق حاکم است، باید به سمتی برویم که کسانی که حقوقشان پایین است بتوانند معیشتشان را تامین کنند.

بدهی دولت های قبل چه میزان بوده است؟

وی با اشاره به اینکه دولت‌ها معمولاً بدهی دارند گفت: با ۲۰۰ هزار میلیارد بدهی دولت یازدهم را تحویل گرفتند، مجموعه بدهی‌های گذشته دولت‌های قبل ،بدهی به بانک ، بدهی به تامین اجتماعی و صندوق توسعه ملی وجود دارد. امروز این بدهی ۱۰ برابر به ما تحویل داده شده است.

میرکاظمی عنوان کرد: باید در آینده به سمت حل مشکلات مردم پیش برویم، اینکه بخواهیم کار پوپولیستی انجام دهیم مکافات هایی است که الان ما گرفتار آن هستیم ولی تنها راه‌حل نیست، اینها حرکت‌های سیاسی است که ممکن است یک قشر را خوشحال کند.

وی تصریح کرد: کشور دچار عقب‌ماندگی شده است، آیا می توانیم روند گذشته را ادامه دهیم، قطعاً باید تغییر ریل دهیم و منابع را اثربخش کنیم باید اهداف کلان کشور را هدف گیری کنیم.

ارز ۴۲۰۰ تومانی پایه ای غلط بود

رئیس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به اینکه امسال ما اجازه استفاده از ارز ترجیحی را نداشتیم گفت: قانونگذار اعلام کرده بود که با نرخ نیمایی محاسبات گمرکی انجام شود اما بنا به دلایلی که سبب بروز مشکلاتی می‌شد، دولت قبل انجام نداده بود و دولت فعلی هم با اجازه هایی که گرفته شده فعلاً این روند ادامه پیدا می کند تا فکر اساسی کنیم.

میرکاظمی با اشاره به اینکه نرخ نیمایی هر دفعه تغییر می‌کند و امروز به عدد ۲۳ در محاسبات بانک مرکزی رسیده است افزود: اگر بخواهیم کالایی را وارد کنیم با یارانه ریالی خواهد بود. ارز ۴۲۰۰ تومانی پایه ای غلط بود ، لذا بسیاری از مشکلات کشور در خصوص خطای محاسباتی در ارز ۴۲۰۰ تومانی است، نباید مسیری که اثربخش نیست را ادامه دهیم، به جای اینکه ارز در دست دلال‌ها و واسطه‌گران قرار بگیرد، آن را به مردم و تولیدکنندگان پرداخت می‌کنیم.

وی خاطرنشان کرد: در مورد کالاهای اساسی افزایش قیمت نخواهیم داشت، اگر افزایش قیمت خاصی باشد حتماً حمایت از مردم و تولید کننده با ریال انجام خواهد شد، هیچ محصول داخلی ایرانی با ارز ۴۲۰۰ قابل رقابت نیست، باید حمایت‌ها اثر مستقیم داشته باشد و این به معنای حذف نیست بلکه تغییر نوع حمایت از غیر موثر به حمایت موثر صورت خواهد بود.

میرکاظمی افزود: برخی از معافیت ها درست نیست و اثربخشی درستی ندارد و قرار شده که آنها بازنگری شود تا بتوانیم فکر کنیم تا درآمدها کاهش پیدا نکند.

رئیس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به اینکه مبلغی برای یارانه‌ها گذاشته ایم که مابه‌التفاوت ریالی را بتوانیم در جهت حمایت از تولید داشته باشیم ادامه داد: این یارانه به صورت نقدی و البته به صورت اعتباری خواهد بود. میزان مالیاتی که نسبت به جی دی پی می‌گیریم مالیات پایینی است یعنی ظرفیت مالیات گیری ما بالای ۷۰۰ هزار میلیارد تومان در شرایط فعلی است.

وی با اشاره به اینکه امروز عددی که محاسبه می کنیم در خصوص بودجه است اما درخصوص عملکرد این عدد متفاوت است افزود: فرار مالیاتی بحثی جدی است، خیلی از اشخاص حقیقی و حقوقی فعالیت های اقتصادی سنگین انجام می‌دهند اما مالیاتی پرداخت نمی‌کنند، در سال ۱۴۰۱ برنامه دولت در بحث مالیات این است که بتواند جلوی بخشی از فرار مالیاتی را بگیرد.

میرکاظمی با اشاره به اینکه اگر بر اساس ظرفیت واقعی اقتصاد حساب کنیم امکان پذیر نیست که در یک سال به نسبت مالیات به جی دی پی برسیم اظهار کرد: دولت سند تحول در بخش های مختلف دارد ،امروز سازمان امور مالیاتی مکلف است برنامه تحول خود را در سال ۱۴۰۱ ارائه دهد و تا الان باید کار خود را شروع کند، با تحول در سازمان امور مالیاتی جلوی بخشی از فرار مالیاتی گرفته می شود، تمام اطلاعات کافی و سامانه های لازم را برای کنترل داریم که می توانیم از آنها استفاده کنیم، همه حاکمیت و دولت‌ها در جهان از این ابزارها استفاده می‌کند.

رئیس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به اینکه اصنافی که در کرونا دچار مشکل شدند ،مالیاتشان کم خواهد شد اضافه کرد: بخشی از افزایش مالیات به دلیل تورم است، دولت دو ماه است که به صورت واقعی مستقر شده است ،قرار بود ۳۲ هزار میلیارد تومان در بخش اشتغال سرمایه گذاری انجام شود، ماهانه ۱۰، ۱۱ هزار میلیارد رسید اوراق می‌دهیم و این مسئله قدرت مانور را از دولت سیزدهم گرفته است.

میرکاظمی ادامه داد: به بخشی از سوخت پتروشیمی‌ها یارانه داده می‌شود که خیلی بالا است، لذا یارانه پنهان ۸۵ همت می‌شود. در جاهایی باید منابع را تأمین کنیم بدون اینکه آسیبی برسد باید بتوانیم از تولید حمایت کنیم و در هزاران واحد دیگر باید برنامه‌ریزی درستی انجام شود ،در مجموع باید تولید را مورد حمایت قرار دهیم .

وی افزود: وام ازدواج را برای سال آینده در تبصره به گونه ای آورده ایم که دولت تصمیم‌گیری کند و این موضوع فقط مربوط به ازدواج نیست بلکه مربوط به بخش‌های مختلفی است که از قرض الحسنه نیز استفاده می کنند، دولت می تواند کار کارشناسی انجام دهد و این اختیار به دولت داده شده است.

رئیس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به اینکه حدود ۱۱ هزار میلیارد تومان برای جمعیت و جوانی پول گذاشته شده است گفت: سر جمع همه قرض الحسنه ها در بودجه مشخص است .

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۵
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۱:۱۷ ۲۲ آذر ۱۴۰۰
سلام دولت تصمیم گرفته که هزینه های خودش را کاهش بده تا بتواند تورم را مهار کنه ما همه ملت عملکرد واقعی را در قیمت های داخل بازار می بینم و چیزهایی که دولت می گه نمیتونیم هضم کنیم اگه دولت می خواهد قیمت ها را کاهش بده باید چند کار به طور همزمان و جهادی انجام بده ۱_افزایش عرضه و مستمر کالاها به بازار ۲_کاهش تقاضا ی بازار (تمام دستگاههای دولتی فروشگاه دارند و این توانایی را دارند که کالاهای اساسی را در اختیار کارمندان و بازنشستگان خود قرار بدهند و با برنامه ریزی صحیح میشه به اینصورت تقاضا ی بازار را کاهش داد) ۳_کنترل دقیق و لحظه به لحظه ی بازار و در آخر عرض می کنم که هر سه کار باید به صورت همزمان انجام بشه تا مردم تأثیرش را در قیمت ها احساس بکنند و گرنه جدا جدا هیچ اثری ندارد
ناشناس
۱۰:۲۰ ۲۲ آذر ۱۴۰۰
42 سال ميخواهند جلوي تورم را بکيرند هر سال دريغ ازپارسال بود اما چند سالي ميشود که هر ماه دريغ از ماه قبل بود اما اين دو سه سال هست که هر روز دريغ از روز قبل شده مشکل کار کجا هست..................
امین
۱۰:۰۹ ۲۲ آذر ۱۴۰۰
۳۸ سال از خدا عمر گرفتم، نه کبیر بهم رحم کرد نه صغیر، نه دولت نه ملت، نه غریبه نه آشنا، همین بنگاه دار ها رو چرا جمع نمیکنید؟ هر کی بخاد خونه بخره یه سایت بذارید بخرن و بفروشن، چرا دیوار هم شده جای جولان دلال ها؟ تو شهریار هر کی زورش میرسه زمین خاری میکنه، یه لودر و ۴ تا مامور ارتش و سپاه رو به من بدید، ببینم کی میخاد زمین خاری کنه؟ یا بی عرضه اید یا نمیخاید، چون زورشو دارید
کامران
۱۰:۰۴ ۲۲ آذر ۱۴۰۰
از این حرفا زیاد شنیدیم فقط به مردم فشار میارید و توانایی انجام هیچ کاری هم ندارید چون هرکاری ادم خودشو میخواد .
احمد
۰۹:۵۶ ۲۲ آذر ۱۴۰۰
فشار ملایم
ناشناس
۰۹:۴۳ ۲۲ آذر ۱۴۰۰
Yjc این بابا بازهم مثل مسئول های قبلی غلط تفسیر می کنه
عبور از تورم این افزایش حداقلی برای کارمندان وبازنشستگان
که زیر خط فقر حقوق می گیرند چیزی را درست نمی کند
چیزی که مسئولان در حتی رده های بالا از ان صحبت نمی کنند
ارزش پول ملی تا زمانی که ارزش پول ملی پایین باشه
قدرت خرید مردم پایین خواهد بود در این صورت است
که هر روز همه دنبال افزایش حقوق هستند وهیچ دردی
هم از مردم دوا نمی کند
دیشب در برنامه پایش کانال اول هم صحبت از حقوق های
نجومی بود وتوجیه اینکه بعضی نجومی بگیران اگر کمتر
حقوق بگیرند از کشور می روند !؟!؟
Yjc ایا ما در قبل از انقلاب استاد دانشگاه نداشتیم
قاضی وقوه قضاییه نداشتیم چرا در ان زمان این طور نبود
یکی از این استادان دانشگاه ویا مدیران 100 برابر حدافل
بگیر حقوق بگیرد ؟
برای اینکه در زمان پهلوی ازرش پول ما پایین نبود در
نتیجه افزایش طبقاتی به شدت امروز نبود
تا عقل اینها همین قدر کار کند اش همین اش کاسه همین
کاسه
40 سال هر روز به سمت فقر بیشتر وتورم بیشتر پیش
می رویم
ناشناس
۰۹:۳۱ ۲۲ آذر ۱۴۰۰
اسم سال ۴۰۱هم سال ریاضت اقتصادی است انگار.
البته این ریاضیت به دلیل تورم بی حساب کتاب نیازه ...
ناشناس
۰۹:۰۴ ۲۲ آذر ۱۴۰۰
بسه ملت رو بدبخت کردید
ناشناس
۰۸:۵۴ ۲۲ آذر ۱۴۰۰
تقریبا با اکثر حرفاتون موافقم. جایی که گفتین سقف حقوق از 33 میلیون به 37 میلیون میرسه رو اشتباه میدونم. کشوری که کارگرش کم درآمد و بیکار داره انصاف نیست. مگه نمیخوایم در کنار هم زندگی کنیم.
ناشناس
۰۹:۳۱ ۲۲ آذر ۱۴۰۰
کاش به همین سادگی بود...
حامد
۰۹:۳۴ ۲۲ آذر ۱۴۰۰
چگونه عدالت رعایت شده ، درحالی که شخص مرفه امسال ۳۳میلیون حقوق میگیره در سال آینده حداکثر ۳۷ میلیون میگیره ، یعنی ۴میلیون به حقوقش اضافه میشه ، درحالی که شخصی که با ۳/۵ میلیون دریافتی در فقر به سر میبره برای سال آینده ۴/۵ میلیون خواهد گرفت و تنها یک میلیون به حقوقش اضافه میشه
آیا اینکه باعث پرواز کردن قشر مرفه و نابودی قشر ضعیف میشوید اسمش عدالت هست

چرا کسی به فریاد نیروهای آتش‌نشانی نمی‌رسه که حقشون رو شهرداری ها پایمال میکنن
پرسنال
۰۸:۴۳ ۲۲ آذر ۱۴۰۰
مهار تورم و ثبات اقتصاد یعنی اینکه دیگه قیمت ها بالاتر نمیره! ثابت
ناشناس
۰۸:۳۹ ۲۲ آذر ۱۴۰۰
جناب میر کاظمی با افزایش سن بازنشستگی ای طرح ضد اشتغال حضرتعالی عملا از چه میخواهید دفاع کنید
ناشناس
۰۸:۳۱ ۲۲ آذر ۱۴۰۰
شماها دو کارخانه ایران خودرو وسایپا را که اینجنین افسار بریدن وقیمتهارا ثانیه ای گران میکنند نمی توانید مدیریت کنید .و حال دم از مهار قیمتها می زنید به خدا حالا دیگر خجالت بکشید واینقدر دم از مردمداری نزنید
علی
۰۹:۱۶ ۲۲ آذر ۱۴۰۰
دولت هر چیز رو بخواد میتونه کنترل کنه
هرچی کنترل نمیشه یعنی نمیخواد
ناشناس
۰۸:۱۵ ۲۲ آذر ۱۴۰۰
خخخخ
ناشناس
۰۸:۱۲ ۲۲ آذر ۱۴۰۰
تیر خلاص یک وزیر احمدی نژادی بر پیکر نحیف اقشار آسیب پذیر کشور، سال۱۴۰۱ در صورت تصویب لایحه بودجه سال خوبی نخواهد بود از حالا تمهیدات لازم را فراهم کنید....
ناشناس
۰۷:۴۱ ۲۲ آذر ۱۴۰۰
جوک ساله
ناشناس
۰۷:۳۰ ۲۲ آذر ۱۴۰۰
بروید که خیلی ها رفتند و باز نگشتند!

راستی پس ان بارانه خاویار که قرار شد به همه تعلق بگیرد، چه شد........؟
حافظ
۰۷:۱۸ ۲۲ آذر ۱۴۰۰
یارب مباد تا که گدا معتبر شود .
ناشناس
۰۷:۱۷ ۲۲ آذر ۱۴۰۰
قبیله عراق. رد تقلب در انتخابات
در بسیاری از رد جعل و تقلب وجود دارد.
و خشم قبیله ای.
ناشناس
۱۰:۰۵ ۲۲ آذر ۱۴۰۰
What?
ناشناس
۰۶:۵۲ ۲۲ آذر ۱۴۰۰
سال ۱۴۰۱ سال مهار تورم و ثبات اقتصادی رو ببینیم و در حد شعار نباشه و نیبنیم دم به ساعت قیمت کالاها رو به افزایش هست
ناشناس
۰۶:۴۵ ۲۲ آذر ۱۴۰۰
به سمت فشار مضاعف با شیب تند بر قشر مستضعف پیش می‌روید
محرض
۰۲:۴۸ ۲۲ آذر ۱۴۰۰
فقط خواهشا" یه کم یواش بروید با این سرعت که شما می روید خدایی نکرده تصادف می کنید چون هم ماشین ها وهم جاده ها استاندارد لازم را ندارند!!!!!!!!!!