به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از گرگان، علی نصیبی مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری گلستان با تشریح اطلاعات و آمار مرتبط با توسعه روستاهای استان گفت: بعد از سرشماری رسمی کشور، روستاهای قرق، دوزین، صادق آباد، گلیداغ، سیجوال، و کرند به شهر تبدیل و روستاهای آیدرویش و چشمه نیل به شهر الحاق شدند که بر این اساس جمعیت روستایی گلستان، اکنون ۸۴۶ هزار و ۱۳۰ نفر است.
او گفت: در انتخابات دوره ششم شوراهای اسلامی شهر و روستا، ۳ هزار و ۲۳۴ نفر به عضویت شوراهای روستایی استان در آمده و علاوه بر این، گلستان دارای ۹۲۱ دهیاری است.
به گفته وی، ۹۷.۶۲ درصد از جمعیت روستایی استان تحت پوشش خدمات دهیاریها هستند.
او همچنین گفت: در هفت شهرستان از ۱۴ شهرستان استان جمعیت روستایی بیش از شهری بوده است.
نصیبی گفت:بر این اساس ۸۴.۲ درصد جمعیت مراوه تپه، ۶۸.۳ درصد جمعیت آق قلا، ۶۴.۲ درصد جمعیت کلاله، ۶۳ درصد جمعیت گالیکش، ۶۰.۱ درصد جمعیت مینودشت، ۵۷.۹ درصد جمعیت رامیان و ۵۵.۵ درصد جمعیت گنبد در روستاها سکونت دارند.
علی نصیبی افزود: کمترین درصد روستانشینی استان متعلق به گرگان با ۲۳.۹ درصد است.
او گفت: از لحاظ تعداد جمعیت روستایی، گنبد با ۱۹۳ هزار و ۶۷۱ نفر، گرگان با ۱۱۴ هزار و ۸۳۷ نفر، و آق قلا با ۹۰ هزار و ۶۱۴ نفر بیشترین روستانشین را دارا هستند.
مدیرکل امور روستایی و شوراها استانداری گلستان در بخش دیگری از سخنانش به ارائه برخی آمار و اطلاعات مرتبط با توسعه روستاهای استان براساس اطلاعات گرفته شده از دستگاههای اجرایی در ماه گذشته پرداخت و گفت: ۹۸ درصد از جمعیت روستایی ساکن در روستاهای با قابلیت گازرسانی از نعمت گاز بهرهمند هستند.
علی نصیبی افزود: ۹۹.۹۷ درصد جمعیت روستایی استان از نعمت برق بهرهمند و نزدیک به ۱۰۰ درصد از خدمات خانههای بهداشت، پایگاههای سلامت و مراکز جامع روستایی، ۹۸.۴۵ درصد از اینترنت، و ۱۰۰ درصد از تلفن ثابت، بهرهمند هستند.
او گفت: استان گلستان دارای ۲۸۱۷ کیلومتر راه روستایی آسفالته، ۶۴۵ کیلومتر راه روستایی شوسه، و ۵۳۱ کیلومتر راه روستایی خاکی است.
مدیرکل امور روستایی و شوراها استانداری گلستان با اشاره به پیگیری دستگاههای مرتبط به منظور تخصیص اعتبارات لازم برای افزایش پوشش آب شرب روستایی، تقویت شبکه برق و نیز ترمیم راههای روستایی، ابراز امیدواری کرد شاهد ارتقا وضعیت استان در این زمینهها باشیم.
علی نصیبی همچنین گفت: فضای سبز در اختیار دهیاریها در استان بیش از ۱۰۹ هکتار و مساحت پارکهای بازی روستایی گلستان بیش از ۳۲ هکتار است.
مدیرکل امور روستایی و شوراها استانداری گلستان افزود: در سطح روستاهای استان ۱۲۵ هزار و ۸۶۲ مترمربع سالن ورزشی و بیش از ۱۴۴ هکتار زمین ورزشی روباز وجود دارد.
علی نصیبی در مورد صدور پروانه ساختمانی گفت: براساس آمار اخذ شده از بخشداری ها، از ابتدای سال ۹۵ تا پایان شش ماهه نخست امسال، ۳۳ هزار و ۱۶۳ فقره پروانه ساختمانی در روستاهای استان از طریق دهیاریها صادر شده است.
او گفت: طی این مدت بیشترین پروانه صادره در استان از طریق دهیاریها در سالهای ۹۸ و ۹۹ به ترتیب با ۱۰ هزار و ۶۰۹ و نیز ۸ هزار و ۲۵۳ فقره صورت گرفته که عامل اصلی آن بازسازی خانههای آسیب دیده از سیل بوده است.
مدیرکل امور روستایی استانداری گلستان گفت: در شش ماهه اول امسال ، ۳ هزار و ۷۸ پروانه ساختمان در روستاها از طریق دهیاریها صادر شده که بیشترین پروانههای صادره به ترتیب در گنبد با ۶۹۸ پروانه، آق قلا با ۳۷۴ پروانه، کلاله ۳۱۹ پروانه، گرگان ۳۱۰ پروانه، و مراوه تپه ۲۷۶ پروانه بوده است.
علی نصیبی در باره پرداخت تسهیلات ارزان قیمت اشتغال روستایی گفت: طی سه سال اخیر ۵۰۵ میلیارد تومان تسهیلات ارزان قیمت به ۶ هزار و ۱۵۲ طرح اشتغال زا روستایی پرداخت شده که البته این رقم به غیر از تسهیلات پرداختی نهادهای حمایتی، بنیاد علوی، و ... است.
انتهای پیام/م