سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مصائب دامداران در روزهای افزایش قیمت نهاده‌های دامی

دامداران و فعالان این حوزه ماه‌هاست از کمبود علوفه و افزایش قیمت نهاده‌های دامی و گرانی آن در رنج و عذاب هستند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان،دامداران و فعالان این حوزه ماه‌هاست از کمبود علوفه و افزایش قیمت نهاده‌های دامی و گرانی آن در رنج و عذاب هستند و دغدغه خوراک دام و لاغر شدن گاوها و گوسفندان می‌رود تا دامداری‌ها را به ورطه ورشکستگی بکشاند.

 از طرفی پای دلالان را نیز به بازار آشفته دام باز و مشکلات دامداران را چندین برابر کرده است؛ مشکلاتی که اگر چاره‌ای اساسی برای رفع آن‌ها نشود، دامداران به‌ناچار شغل و دامداری را کنار می‌گذارند و بر تعداد بیکاران افزوده می‌شود.

یک عشایر ایل عرب سرهنگی ایوانکی شهرستان گرمسار استان سمنان می‌گوید: ما نه مرتع داریم نه صحرا و تقاضای ما از مقامات و مسئولان مربوطه این است که به داد دامداران و عشایر برسند.

وی با بیان اینکه ما نمی‌توانیم علوفه تهیه کنیم گفت: یک عشایری که ۲۰۰ رأس بز دارد چگونه می‌تواند از پس تأمین خوراک دام با وجود این گرانی‌ها و کمبود نهاده‌های دامی برآید.

سهمیه یارانه‌ای خوراک دام بسیار ناچیز است

یکی دیگر از دامداران و صاحبان واحد‌های گاوداری در استان سمنان نیز معتقد است: سهمیه یارانه‌ای خوراک دام تعیین شده از سوی دولت بسیار ناچیز است.

وی افزود: هر رأس گاوی که در روز باید ۱۴ کیلوگرم کنسانتره بخورد تا روزی بالای ۳۵ تا ۴۰ کیلوگرم شیر بدهد را تنها سه کیلوگرم خوراک یارانه‌ای می‌دهند.

به گفته این دامدار، بدون شک روزانه تنها سه کیلوگرم کنستانتره و کنجاله اختصاص‌یافته برای گاو شیردهی که می‌خواهد ۳۵ کیلوگرم شیر تحویل دهد به‌هیچ‌وجه توجیه اقتصادی ندارد و قطعاً ادامه این وضعیت به ضرر دامداران بوده و بیش از همه در این آشفته‌بازار دلالان سود می‌کنند.

وی با بیان اینکه امروزه برخی دامداران و مجتمع‌های دامپروری از سر ناچاری مجبور به خرید کاه و کلک و علوفه برای دام‌هایشان می‌شوند گفت: اگر هم بخواهیم علوفه با کیفیت به آن‌ها بدهیم، به‌طور معمول توان خرید کنسانتره به قیمت هر کیلو هفت تا ۱۰ هزار تومان را نداریم.

میزان خوراک دام و تعیین سهمیه‌های دامی به شدت ناکافی است

یکی دیگر از دامداران سمنانی نظام توزیع و تأمین خوراک دام را نابسامان دانست و گفت: میزان خوراک دام و تعیین سهمیه‌های دامی به شدت ناکافی است.

او اظهار داشت: اگر سهمیه سویای یک دام به‌طور نمونه در ماه ٢٤ کیلوگرم باشد این مقدار شاید بتواند مصرف هشت روز دام را تأمین کند.

این دامدار عنوان کرد: برای هر دام شیری یک کیلوگرم جو و ذرت سهمیه داده‌اند که این میزان در بهترین حالت شاید بتواند خوراک یک روز گاوی پر شیرده را تأمین کند.

به هر روی آشفته‌بازار نهاده‌های دامی دامداران را گرفتار و آن‌ها را مجبور کرده است نهاده‌های دامی‌شان را بیش از سه برابر قیمت از بازار آزاد تأمین کنند.

گرانی و کمبود نهاده‌های دامی، به معضلی بزرگ برای دامداران استان سمنان تبدیل شده است؛ حال باید دید مسئولان مربوطه برای حل مشکلات دامداران استان سمنان چه برنامه‌ای دارند؟ مشکلی که مصطفی شاه‌حسینی، معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی استان سمنان در پاسخ به آن اظهار داشت: برخی نهاد‌ها همچون ذرت، جو و سویا وارداتی است و به آن ارز تخصیص داده می‌شود و به‌صورت دولتی بین استان‌ها تقسیم می‌شود و به دست به‌صورت کنستانتره دامدار می‌رسد.

وی با بیان اینکه قیمت نهاده‌های دامی وارداتی افزایش نیافته است افزود: البته کمبود‌هایی در این بخش احساس می‌شود.

معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی استان سمنان با اشاره به اینکه «کاه» تولید داخل است و بر اساس عرضه و تقاضا تأمین می‌شود گفت: کشاورز با توجه به تورم و افزایش سایر هزینه‌ها و بابت هزینه‌هایی که در بخش بذر و کود و آب اعلام می‌کند، بنابراین کاه با افزایش قیمت مواجه شده است.

شاه‌حسینی گفت: تلاش می‌کنیم در بحث تأمین نهاده‌های دولتی که به دست دامداران می‌رسانیم نظارت دقیق داشته باشیم تا حداقل در این بخش با کمبود و افزایش قیمت مواجه نشویم و شرایط را ثابت نگه‌داریم و قطعاً این نظارت‌ها می‌تواند قسمت عمده‌ای از افزایش قیمت‌ها را در بحث نهاده‌های دامی کنترل کند.

وی اظهار داشت: تلاش برای استفاده از ظرفیت تشکل‌ها و بسیج و سپاه و دیگر نهاد‌ها برای توزیع مناسب نهاده‌های دامی و رساندن آن به دست دامداران در دستور کار قرار دارد.

معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی استان سمنان با تأکید بر اینکه در تلاش برای رفع مشکلات دامداران در حوزه کمبود نهاده‌های دامی و حمل‌ونقل و دیگر مسائل این ببخش هستیم گفت: توزیع نهاده‌های دامی در سطح استان سمنان از طریق تشکل‌ها با استفاده از سیستم نظارتی دقیق انجام می‌شود.

به هر روی باید راه‌حل فوری از سوی مسئولان امر ارائه و چاره‌اندیشی شود که اگر این‌گونه نشود قطعاً زنجیره تولیدات دامی نابود و در نهایت علاوه بر دامدار تمام جامعه با بحران تأمین شیر و گوشت مواجه خواهد شد.

منبع تسنیم

انتهای پیام/پ

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.