به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از یزد، سید مصطفی فاطمی مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان یزد گفت: رویداد قهوه پزون در محل بافت تاریخی یزد به همت انجمن گردشگری کودک و نوجوان یزد برگزار شد.
او با اشاره به اینکه شیوه تهیه قهوه در یزد در فهرست آثار ناملموس کشور به ثبت رسیده است، افزود: این رویداد باهدف آشنایی مردم به خصوص کودکان و نوجوانان با شیوه تهیه این نوشیدنی اصیل یزدی برگزارشده است.
فاطمی ادامه داد: در این رویداد شرکتکنندگان با قدمت تولید، نحوه تهیه قهوه بومی یزدی و جایگاه آن در فرهنگ مردم یزد آشنا شدند.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان یزد اظهار داشت: قهوه یزدی نوعی قهوه سنتی و بومی در شهر یزد است که به خاطر استفاده از هل، گلاب و نبات در تولید آن و همچنین مدتزمان پخت طولانی، دارای طعم بسیار خوشمزه و دلچسبی است و با توجه به اسناد و مدارک شفاهی که از زمان تولید قهوه یزدی موجود است، قدمت آن به دوره قاجار میرسد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان یزد تصریح کرد: این نوشیدنی در طول چند قرنی که وارد ایران و یزد شده با تغییراتی که مردمان یزد در مراحل ساخت آن دادهاند، جایگاه خود را در فرهنگ، آداب و رسوم یزدی بازکرده و تبدیل به عنصری جدانشدنی و شاخص در مراسمهای مذهبی این شهر شده است.
انتهای پیام/