به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از همدان ، فهیمه بهزادی، مدیر گروه سلامت خانواده و جمعیت معاونت بهداشت دانشکده علوم پزشکی اسدآباد درصد باروری کلی کشور را ۱/۶ درصد برشمرد و گفت:درصد باروری کلی در شهرستان اسدآباد ۱/۵۷درصد و این میزان نرخ باروری شهرستان نسبت به میانگین کشوری کمتر و این امر نگران کننده است.
او با اشاره به تعداد۱۱۶۵ زن بی فرزند و ۳۳۳۵ زن تک فرزند در شهرستان اسدآباد افزود: تعداد دو هزار ۹۹۲ نفر از زنان اسدآبادی دارای شرایط مراقبت باروری ویژه هستند.
مدیر گروه سلامت خانواده و جمعیت معاونت بهداشت دانشکده علوم پزشکی اسدآباد با بیان اینکه از ابتدای سال تاکنون در سطح روستاهای شهرستان ۲۹۲ زن روستایی نابارور شناسایی شده، تصریح کرد: آمار دقیقی از تعداد زنان نابارور در شهر اسدآباد موجود نیست.
بهزادی تعداد موالید سال گذشته این شهرستان را ۱۳۰۰نوزاد برشمرد و تصریح کرد: از این تعداد موالید شهرستان تعداد ۶۲۰ نوزاد دختر و ۶۸۰ نوزاد پسر بوده و از تعداد موالید سال گذشته ۷۲۴ تولد به شهر و۵۷۶ تولد به روستاهای شهرستان اختصاص داشته است.
او همچنین ادامه داد:کل موالید شهرستان اسدآباد از ابتدای امسال تا پایان آبان ماه سال۱۴۰۰تعداد ۸۵۴ نوزاد بوده که از این تعداد موالید ۴۰۵نوزاد دختر و ۴۴۹ نوزاد پسر بوده اند و از تعداد موالید کل طی مدت فوق ۴۹۶ تولد به شهر و ۳۶۸تولد به روستا اختصاص دارد.
مدیر گروه سلامت خانواده و جمعیت معاونت بهداشت دانشکده علوم پزشکی اسدآباد از ثبت ۶۶مورد سقط جنین در این شهرستان از ابتدای امسال تا شهریورماه خبر داد و یاد آور شد:متاسفانه در سال گذشته نیز تعداد ۱۵۷مورد سقط جنین در شهرستان به ثبت رسیده که ۸۰مورد از این تعداد سقط جنینهای سال گذشته مربوط به شش ماه نخست سال ۹۹ بوده است.
بهزادی با بیان اینکه برای کاهش سقط جنین تمام تلاش خود را کرده ایم و این اقدامات و تلاشها در کاهش موارد سقط جنین شهرستان موثر هم بوده است، اظهار کرد: مصرف خودسرانه و غیر مجاز دارو یکی از جمله دلایل سقط جنین به شمار میرود که مادران با وضعیت نامناسب افت فشار، خونریزی شدید و ضعف بسیار به بیمارستان مراجعه میکنند.
او تعداد زنان ۱۰ تا۵۴ ساله دارای همسر این شهرستان را ۲۱هزار و ۷۸۷ نفر برشمرد و تصریح کرد: نرخ رشد باروری کلی شهرستان براساس جمعیت باید ۲/۱ درصد باشد این درحالی است که در حال حاضر این میزان نرخ رشد باروری در شهرستان ۱/۵۷درصد بوده و برای افزایش میزان نرخ باروری نیاز به کار خواهد بود.
بهزادی از عمده دلایل کاهشی شدن نرخ موالید را وضعیت معیشتی و وضع اقتصادی خانواده ها، وضعیت فرهنگی و گرایش فرهنگی نسل جدید به تک فرزندی و تاثیر فضای مجازی و رسانهها دانست و یاد آور شد: اقدامات و برنامههایی توسط دانشکده علوم پزشکی شهرستان برای خانوادههای بدون فرزند شهرستان انجام شده و در دست اجراست که شناسایی و غربالگری زنان نازا بی بضاعت شهرستان و ارجاع به بیمارستان قائم (عج) جهت دریافت وام حمایتی، ارجاع به بیمارستان فاطمیه جهت حمایت مالی را نی توان از جمله این برنامهها یاد کرد.
او با بیان اینکه اگر در کشوری بیش از۷۰ درصد از جمعیت بین سنین ۱۵تا ۶۴سال باشند، آن کشور از فرصت پنجره باز جمعیتی برخوردار است، گفت: در ایران از سال ۱۳۸۵تا ۱۴۲۵پنجره جمعیتی باز است.
مدیر گروه سلامت خانواده و جمعیت معاونت بهداشت دانشکده علوم پزشکی اسدآباد عنوان کرد:باید قبل از بسته شدن پنجره جمعیتی کشور ظرف ۲۰تا ۲۵سال آینده سیاستهای ابلاغی ازدیار جمعیت با قدرت بیشتری پیگیری شود.
منبع :ایسنا
انتهای پیام/ب