سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

همه‌گیری کرونا تاثیری بر افزایش دندان قروچه داشته است؟

گزارش گروهی از دندانپزشکان در سیدنی نشان می‌دهد، دندان قروچه از زمان آغاز همه‌گیری کرونا (corona) افزایش یافته است که علت آن میتواند استرس باشد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، قروچه یکی از مشکلات بسیار رایج است که اکثراً به علت استرس رخ می‌دهد. این عارضه میتواند منجر به آسیب دیدگی دندان ها، سردرد، بیخوابی و درد فک، دندان، لثه و همچنین مفاصل و ماهیچه‌های فک شود.

درد ناشی از دندان قروچه میتواند ناتوان کننده باشد و زندگی روزانه را به صورت قابل توجهی تحت‌تأثیر قرار دهد.

ساختار دندان‌های پائین و بالا به گونه‌ای که فقط برای جویدن و گازگرفتن با هم تماس پیدا می‌کنند. در طول روز زمان کمی به جویدن اختصاص می‌یابد و بدین ترتیب تماس دندان‌ها نیز کم است.

همین طور که در حال مطالعه این خبر هستید، دقت کنید که دندان‌های پائین و بالا با هم تماس ندارند؛ چه دهان بسته و چه باز باشد! حال اگر سابیدگی و فشار دندان‌ها رویهم بیش از حد نرمال باشد، دندان‌ها به مرور فرسوده میشوند، عضلات فک آسیب می‌بینند و سفت می‌شوند.

مفاصل فک که فک پائین را به جمجمه متصل می‌کند، حاوی دیسکی است که به کنترل نحوه حرکت مفاصل فک کمک می‌کند. این دیسک امکان دارد دچار در رفتگی شود که منجر به صدای کلیک هنگام باز کردن فک، درد و کاهش عملکرد آن می‌شود.

استرس یکی از عوامل اصلی دندان قروچه است

بر اساس این گزارش هنگامی که بیمار از درد فک و عضلات اطراف آن شکایت می‌کند یا علائم آشکاری از سابیدگی دندان و دندان قروچه نمایان است، نخستین نکته‌ای که به ذهن پزشک میرسد استرس است.

همه‌گیری کرونا، شروع یک شغل یا زندگی جدید، مشکلات اقتصادی، از دست دادن عزیزان و خیلی عوامل دیگر میتوانند دلیل موجهی برای استرس باشند.

چگونه می توان دندان قروچه را کنترل کرد؟

نخستین گام پذیرش این عارضه و آگاهی از آن به کمک پزشک است تا بتوان آن را از یک رفتار ناخوداگاه، به یک رفتاری قابل کنترل تبدیل کرد.

گام بعدی یافتن منبع استرس زا در زندگی و رفع آن به کمک مشاوره است. در صورت لزوم پزشک متخصص فک یا دندان پزشک بیمار را به مرکز فیزیوتراپی معرفی می‌کند تا مشکلات فک برطرف شود.

قدم بعدی و در صورت شدت بیماری، میتوان از محافظ بایت در خواب استفاده کرد.

معمولاً به این افراد توصیه می‌شود هنگام خمیازه یا عطسه دهان خود را زیاد باز نکنند، فریاد نزنند، با صدای بلند نخندند و آدامس نجوند.

این مطالعه توسط محققان دانشگاه سیدنی انجام شده و در The Conversation منتشر شده است.

انتهای پیام/ 

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.