سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آمیختن آب و خاک برای نان

تنور سازی هنری ۳۰۰ ساله است که همچنان در فردوس پا برجاست.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند، در فردوس با تنور سازی، تاریخ نوشته می‌شود.

آب و گل در کارگاه های تنور سازی فردوس با یکدیگر آمیخته می‌شوند تا هنری پدیدار شود که می‌توان از آن به عنوان کیمیای خاک یاد کرد.

علاوه بر آب و گل، آتش نیز در تنور سازی نقش دارد و محصول نهایی از دل کوره‌ها بیرون می‌آید.

در شهرستان فردوس، جمعی از هنرمندان و صنعتگران خوش ذوق، این هنر ۳۰۰ ساله را زنده نگه داشته اند.

هنری اجدادی که نان بر سر سفره می آورد

یکی از هنرمندان صنعتگر فردوسی که تنور می‌سازد، گفت: این هنری است که از اجدادمان به ما منتقل شده است.

او گفت: ۴۵ سال است که به تنور سازی مشغول هستم و با خاک رُس، تنور‌هایی را در ابعاد مختلف می‌سازم.


بیشتر بخوانید


این هنرمند گفت: باید این خاک ویژگی‌هایی داشته باشد و در هنگام تهیه، با مقدار مناسبی آب مخلوط شود و بعد هم به خوبی ضرب ببیند.

او گفت: بسته به نوع تنور، سه تا پنج لایه گل آماده شده را به کار می‌بریم و محصولی مرغوب را به فروش می‌رسانیم.

این هنرمند گفت: باید پس از آماده شدن، تنور پخته شود و بعد نیز به خوبی نصب شود؛ اگر تنور به خوبی نصب نشود، کارایی زیادی نخواهد داشت.

ثبت تنور سازی در فهرست میراث ناملموس

اسکندری کارشناس میراث فرهنگی گفت: هنر تنور سازی قدمتی ۳۰۰ ساله دارد.

او گفت: این هنر در فهرست میراث ناملموس کشور ثبت شده و سومین پرونده میراث ناملموس فردوس است.

اسکندری گفت: با ثبت این هنر، می‌توان به احیای هر چه بیشتر آن و ماندگار شدنش امیدوار بود و برای زنده نگه داشتن تنور سازی، باید آموزش این هنر و مهارت نیز مورد توجه قرار گیرد.

کارشناس میراث فرهنگی گفت: در تنور‌های ساخته شده، نان‌های محلی فردوس پخته می‌شود که خواص زیادی نیز دارد.

انتهای پیام/ ر

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.