به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، بهرام عیناللهی وزیر بهداشت در گردهمایی معاونان تحقیقات و فناوری دانشگاههای علوم پزشکی کشور گفت: هماهنگی و تمهیدات لازم برای کنترل و پیشگیری از شیوع سویه امیکرون در کشور اندیشیده شده است.
از مردم تقاضا داریم همچنان پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنند، چراکه احتمال خطر از بابت کرونا همیشه وجود دارد و غفلت از این موضوع بازگشت به وضعیت گذشته را در پی دارد.
وی گفت: اکنون وضعیت ایران به لحاظ کنترل کرونا در شرایط نسبتا خوبی است و از ۱۰ روز گذشته تاکنون آمار مرگ و میر کرونا در کل کشور ۲ رقمی شده است، هر چند که حتی مرگ یک نفر نیز برای ما اهمیت دارد ونمی توان براحتی از کنار آن گذشت.
وی افزود: این در حالی است که اکنون وضعیت آمریکا و کشورهای اروپایی در خصوص شیوع کرونا بسیار بحرانی است، بطوری که همین امروز بالای یک میلیون نفر در کشورهایی مثل آمریکا و روسیه تلفات کرونا گزارش شده است.
عین اللهی افزود: در کشورهایی مانند آلمان، ایتالیا و انگلستان نیز میزان تلفات کرونا بالا است.
وزیر بهداشت، پوشش فراگیر واکسیناسیون را یکی از دلایل کنترل مطلوب کرونا در ایران دانست و گفت: اکنون ۸۶ درصد جمعیت واجد شرایط ایران دُز اول واکسن و ۷۵ درصد نیز ۲ دز آنرا دریافت کرده اند که در همین جا باید از همراهی و همکاری مردم عزیز و بافرهنگ قدردانی کنیم.
وی گفت: ما باید به سمتی پیش برویم که بالای ۸۵ درصد جمعیت ایران ۲ دز واکسن کرونا را در کنار رعایت پروتکلهای بهداشتی دریافت کرده باشند.
وزیر بهداشت گفت: در شرایطی که بیماران بسیاری از کشورهای منطقه برای درمان به ایران سفر میکنند، برخی آمارسازیها برای تخریب حوزه پزشکی قابل تحمل نیست و اجازه نخواهیم داد که کیفیت پزشکی کشور از این طریق دچار خدشه شود.
عیناللهی گفت: اکنون صحبتهایی غیرمنطقی و بعضا تهاجمی نسبت به وضعیت پزشکی و علوم پزشکی، حتی در رسانه ملی میشود که این تهدید بزرگی برای حوزه پزشکی کشور به شمار میرود.
وی گفت: در ابتدای انقلاب طبابت مردم به دست پزشکان پاکستانی و هندی انجام میشد، اما امروزه کشورمان به یک وضعیت ممتاز پزشکی رسیده است و در منطقه حرف اول را میزند که حفظ این دستاورد بزرگ و ارتقای آن از اهمیت بسزایی برخوردار است.
وزیر بهداشت گفت: تحول در حوژه پژوهش از اولویتهای این وزارتخانه است و در جهت پژوهشهای کاربردی و دیجیتالمحور به منظور رفع مشکلات سلامت از هیچ کوششی دریغ نخواهد شد.
عین اللهی گفت: اجازه نخواهیم داد یک ریال از بیت المال در حوزه پژوهش هدر رفته و یا برای اموری استفاده شود که فایدهای برای مردم نداشته باشد.
وی گفت: هم اکنون ۸۰۰ مرکز تحقیقاتی در کشور دایر است که با کمال تاسف به صورت جزیرهای عمل میکنند، در حالی که مراکز تحقیقاتی باید به صورت شبکهای با هم ارتباط داشته و در راستای پاسخگویی به نیازهای مردم در حوزه سلامت گام بردارند.
وزیر بهداشت گفت: از فعالیتهای جزیرهای در حوزه پژوهش باید اجتناب کرد چراکه صرف بودجههای میلیاردی بدون تولید و رفع نیاز مردم، اصلا قابل پذیرش نیست.
بیشتر بخوانید
وی گفت: در حال حاضر بسیاری از فرایندهای ما در این حوزه تکراری، سنتی و غیرکاربردی است و باید توجه داشت که مراکز تحقیقاتی هدف نیستند بلکه باید وسیلهای برای حل مشکلات مردم در این حوزه باشند.
عین اللهی گفت: اینکه برخی از پژوهشگران ما به دنبال طرح نام و نشان خود و یا بالا بردن شمار مقالات خود، بدون توجه به نیازهای مردمی باشند، موجب تاسف است و از این پس تلاش خواهیم کرد شاخصهای ارزیابی در تحقیقات با جدیت دنبال شود.
او گفت: امروزه ماموریتگرایی مهمترین مسئله در حوزه پژوهش است و هر پژوهش کاربردی در هر گوشه کشور برای ما اهمیت دارد، بنابراین پژوهشها تنها به تهران و دیگر شهرهای بزرگ نباید خلاصه شود.
عین اللهی افزود: با این رویکرد، پژوهشهای بومی مرتبط با سلامت، بهداشت و بیماریهای هر منطقه در اولویت خواهد بود و تخصیص بودجه و منابع نیز با همین نگاه صورت خواهد گرفت.
وزیر بهداشت گفت: در این دوره هیچ جای کشور ردیف و بودجه مستقل و منحصر به فردی نخواهد داشت و بودجه نیز به پژوهشهای کاربردی در حوزه سلامت تعلق خواهد گرفت.
وی افزود: در ماههای اخیر روزانه یک میلیون و ۶۵۰ هزار دُز واکسن کرونا در کشور تزریق میشد که رقم بزرگی است و اگر فقط به نیروهای خودمان بسنده میکردیم یک سال طول میکشید تا افراد واجد شرایط واکسینه شوند.
عین اللهی گفت: وضعیت امروز کشور ما با گذشته فرق دارد، چراکه در اوایل انقلاب کسی ایران را پرافتخار و در قلههای علمی نمیدید و کشوری تحت ستم و سلطه ابرقدرتها بود؛ امروزه ایران یک کشور قوی و با عزت است و همه ما باید تلاش کنیم این جایگاه را حفظ کرده و ارتقا دهیم.
وی گفت: ایران یعنی کشور نخبگان متعهد پیرو راه امام با هویت غنی تاریخی که قابل مقایسه با آمریکا نیست، چراکه آمریکا کشوری مصنوعی و برساخته شده از کشورهای استعمار شده و بدون هویت است.
وزیر بهداشت گفت: طبق فرمایش مقام معظم رهبری، دانشگاه باید مسئله محور بوده و بتواند استعدادهای درخشان و نیروهای جوان را جذب کرده و مشکلات را حل کند و در حوزه تحقیقات نیز روزآمد بودن از اهمیت بسزایی برخوردار است و هدف اصلی رشد علم و فناوری در جهت نیازهای مردم در حوزه سلامت است.
انتهای پیام//ص.ب
وارد کردن چندتا کد ملی در سامانه واکسن که کار سختی نیست.
برای یک پزشک صد و خورده ای پول ان هم از عابر بانک پول نقد گرفتم
بعد بیست روز توی نوبت ویزیت بودن
سه دقیقه من رو دید
انحصار در مزشکی و داردخانه پدر مردم دراورده
برخی با آمار های دروغین و شایعه سازی و با قصد و نیت کوچک نشان دادن قدرت ایران در حوضه پزشکی مثل دیگر تلاش های ناموفقشان مثل تخریب حوضه پهپادی و ... قصد دارن اعتماد بین مردم و جامعه پزشکی رو از بین ببرند
در حوزه پزشکی ضعف های بسیار زیادی هست هم کمبود پزشک ،هم تقسیم پزشک در سراسر کشور و هم امکانات و تجهیزات و تخت ها و....