سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سیستان و بلوچستان سرزمین ناشناخته‌های معدنی

هر منطقه از سیستان و بلوچستان گنجینه ای است ازشگفتی‌های تاریخ بشر که علاقه مندانی را از داخل و بیرون به طرف خود می‌کشاند.

به گزارش  باشگاه خبرنگاران جوان  ،  از زاهدان ،   استان سیستان وبلوچستان  یکی از استان‌های مستعد در زمینه سرمایه گذاری به ویژه در بخش معدن است، صد‌ها معدن متنوع و رنگارنگ گنج‌های نهفته‌ای هستند که سرمایه گذاران را به خود می‌خوانند و به شایستگی می‌توانند سفره بسیاری از خانواده‌ها را رنگین کنند.

سیستان و بلوچستان دارای ۴۰۰معدن گنجینه بزرگی از مواد معدنی است که سرمایه‌گذاران بویژه بنگاه‌های بزرگ اقتصادی می‌توانند با نگاه ویژه‌ای به این منطقه از ظرفیت‌های فراوان آن استفاده کنند.

 سیستان و بلوچستان با پهنه وسیع زمینی و دسترسی آسان به بخش‌های مختلف طبیعی، تجاری، ترانزیتی، گردشگری، شیلاتی، صنعتی و معدنی یکی از مناطق مهم و برخوردار کشور بویژه در حوزه معدن است، معادنی که کانی‌های فلزی و غیرفلزی گرانبها، چون طلا و سنگ‌های زینتی گوشه‌ای از این گنج‌های وجودی آن به حساب می‌آیند.

سهم قابل توجه معادن و ذخائر معدنی در شکل گیری صنایع استان اهمیت بخش معدن را به عنوان زیر ساخت توسعه و تامین کننده مواد اولیه صنایع بزرگ و پایدار نشان می‌دهد.

از جمله ظرفیت‌ها و ذخائر معدنی کشف شده در این بخش از کشور به تفکیک مواد معدنی و بر اساس گواهی‌های کشف شده شامل مس، آنتیموان، تیتانیوم، سنگ آهن و آهن پلاسری، سرب، روی، طلا، منگنز، کرومیت، قلع، تنگستن و کانسار‌های غیرفلزی نظیر تالک، منیزیت، گل سفید، فلدسپات، کائولن، سیلیس و سنگ‌های ساختمانی بویژه گرانیت بستری مناسب برای سرمایه گذاری بخش خصوصی ایجاد کرده است.

این منطقه در کنار معادن فراوانش از حضور معدن آنتیموان، تیتانیوم، مس و حتی معدن طلا که اقتصادی‌ترین معادن کشور به شمار می‌آیند هم بی بره نمانده است.
معدن طلا کشف شده استان یکی معادن اقتصادی کشور است که چندی پیش شناسایی شد و پس از مدت‌ها مراحل اکتشاف و مطالعات آن به پایان رسید و گواهی اکتشاف این معدن با ذخیره قطعی هشت تن طلا صادر شد.

برای انجام اکتشاف فراخوان جذب سرمایه گذار به طور عمومی منتشر می‌شود تا بتوان از ظرفیت‌های این پهنه برای رونق اقتصادی منطقه و ایجاد اشتغال بهره لازم را برد.

داوود شهرکی معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سیستان و بلوچستان گفت: در سنوات گذشته اکتشاف محدود و دانش فنی اندک بود و در استخراج بعضی از مواد معدنی ناموفق بودیم، اما امروزه با وجود دانش و مهارت‌های لازم راه برای بهره برداری از ظرفیت‌ها باز شده که امیدواریم شرکت‌ها و بنگاه‌های بزرگ بویژه ذوب آهن اصفهان از این فرصت استفاده و ظرفیت‌های بالقوه منطقه را شکوفا کنند.

وی افزود: شرکت‌های مستقر در پارک علم فناوری استان ظرفیت لازم برای تامین دانش فنی بهره‌برداری از معادن را دارند که می‌توان از آن‌ها بخوبی استفاده کرد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سیستان و بلوچستان بیان کرد: تا عمق هزار متری زمین در این استان ذخیره معدنی وجود دارد که بهره برداری از آن‌ها نیازمند نگاه ویژه ملی است.

وی ادامه داد: امسال برای ۳۰۰میلیون تن سنگ معدنی سرمایه‌گذار جذب شده و بخش دیگر آن نیز به فراخوان سرمایه‌گذاری گذاشته شده که امیدواریم به زودی مورد بهره‌برداری قرار گیرند.

شهرکی می‌گوید: سال قبل ۳۰میلیون تُن ماده معدنی طلا شناسایی شد

به گفته معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سیستان و بلوچستان: در حال حاضر چهار معدن طلا در استان وجود دارد که در سه معدن سرمایه‌گذاری اتفاق افتاده است.

وی ادامه داد: در حوزه آهن سیستان و بلوچستان کمتر کار شده در حالی که ذخایر زیادی وجود دارد، اما در هیچ کدام اکتشاف کامل انجام نشده که می‌توانیم با حضور سرمایه‌گذاران زمینه اکتشاف را فراهم کنیم.

سرمایه گذاری ذوب آهن اصفهان درسیستان و بلوچستان، فرصتی برای رونق اشتغال

حضور ذوب آهن درسیستان و بلوچستان راهگشای بنگاه‌های اقتصادی بزرگ است.
استاندار در نشست بررسی راهکار‌های سرمایه‌گذاری در بخش معدن استان که با حضور مدیرعامل و سرمایه‌گذاران ذوب آهن اصفهان، نفت سپاهان و برخی بنگاه‌های اقتصادی کشور برگزار شد گفت: بسیاری ظرفیت‌های معدنی استان ناشناخته است که با بهره‌برداری از این ظرفیت‌ها زمینه اشتغالزایی و توسعه اقتصادی منطقه خواهد شد.

حسین مدرسی خیابانی افزود: باید از ظرفیت‌های بی شمار معدنی سیستان و بلوچستان در جهت توسعه و پیشرفت این استان استفاده کنیم، زیرا ما قابلیت‌های خوبی در این زمینه داریم.

استاندار سیستان و بلوچستان ادامه داد: این استان دارای تنها بندر اقیانوسی کشور و ظرفیت‌های بیشماری در حوزه اشتغال دریا محور است.

وی با بیان اینکه سیستان و بلوچستان هزار و ۶۰۰کلیومتر مرز با ویژگی‌های خاص با سایر کشور‌ها دارد تصریح کرد: طبیعت بکر این استان یکی از مهمترین مزیت‌های گردشگری و کشاورزی است.

مدرس خیابانی خاطرنشان کرد: وجود معادن طلا، مس و منیزیت در سیستان و بلوچستان بسیار اهمیت دارد و می‌تواند باعث توسعه و ایجاد اشغال پایدار برای جوانان جویای کار در این استان شود.

مدرس خیابانی تاکیدکرد:باند وی‌ای پی برای سرمایه‌گذاران بزرگ در سیستان و بلوچستان ایجاد شود تا سرمایه‌گذاران درگیر بروکراسی اداری نشوند.

کشف کانسار جدید در محدوده شهرستان میرجاوه

در محدوده شهرستان میرجاوه یک کانسار جدید با ذخیره ۶میلیون و ۲۴۲هزار تُن کانسنگ طلا با عیار ۱/۰۶گرم در تُن کشف شد.

معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان گفت: بر اساس مطالعات اکتشافی انجام شده این کانسار در محدوده کوه بی‌بی‌مه در منطقه جنوب شرق زاهدان محدوده شهرستان میرجاوه کشف شده است.

محمودرضا رحمتیان افزود: این ذخیره شامل ۲بخش اکسیدی و سولفیدی بوده که میزان ذخیره سولفیدی کانسار پنج میلیون و ۹۶۲هزار تُن کانسنگ طلا با عیار متوسط ۱/۰۶گرم در تُن و بخش اکسیدی به میزان ۲۸۰هزار تُن کانسنگ با عیار متوسط ۱/۲۱گرم در تُن است.

وی افزود: میزان سرمایه‌گذاری شرکت زنوبر ایرانیان در محدوده کانسار طلای بی بی مه، ۱۰۰میلیارد ریال و با اشتغال ۲۵نفر بوده و پیش‌بینی می‌شود در صورت انجام مطالعات اکتشافی تکمیلی، ذخیره مذکور افزایش یابد.

وی افزود مطالعات اولیه مکان‌یابی برای ساخت محل کارخانه فرآوری طلا و ارزیابی زیست محیطی توسط شرکت مذکور در حال انجام است.

کانسنگ طلا، سنگی حاوی ماده معدنی با ذرات ریز طلا است که با چشم غیرمسلح قابل مشاهده نبوده و زمانی که میزان آن به یک یا نیم گرم در هر تُن برسد، با احداث کارخانه فرآوری قابلیت بهره‌برداری دارد.

سیستان و بلوچستان پیشتاز در ذخایر معدنی آنتیموان، منیزیت و تیتانیوم و ذخایر کانسنگ طلا

سیستان و بلوچستان از نظر ذخایر معدنی آنتیموان در رتبه اول کشور، منیزیت و تیتانیوم در رتبه دوم و از نظر ذخایر کانسنگ طلا در رتبه ششم کشور قرار دارد.

معادن، آنچه که سیستان و بلوچستان از آن غنی است و به خوبی می‌توانند در چرخه تولید و توسعه اقتصادی، نقش ایفاء کنند، البته به همت سرمایه گذارانی که این مسیر را هموار می‌سازند.

سیستان و بلوچستان از نظر تنوع معادن در زمره‌ی استان‌های غنی کشور قرار دارد.

معدن منیزیت یکی از معادن غنی استان است که در شمال شرق استان و در اطراف کویرلوت در بخش گراغه نصرت آباد قراردارد.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان گفت: در سه سال اخیر ۲۵۶میلیون تُن ذخایر معدنی در این استان کشف شده که باید به سمت جذب سرمایه گذار حرکت کرد.

داوود شهرکیافزود: از سال۱۳۹۷ تا کنون به میزان ۲۷میلیون تُن کانسنگ طلا و ۲۲۰میلیون تُن کانسنگ مس به ترتیب در شهرستان‌های تفتان و خاش کشف شده است.

وی ادامه داد: بخش معدن سیستان و بلوچستان در جهت کمک به طرح‌های عمرانی سیستان و بلوچستان آمادگی کامل دارد.

معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صمت استان هم می‌گوید: بیش‌از ۸۰ هزار متر حفاری در حوزه اکتشاف مواد معدنی مس و طلا در استان انجام شده است.

رحمتیان افزود:بر این اساس سیستان و بلوچستان در سال گذشته از نظر میزان ذخایر معدنی کشف شده مس و طلا در بین استان‌های برتر کشور قرار گرفت.

وی بیان کرد: هم اکنون بهره برداری از کارگاه استخراج زیرزمینی و روباز معدن و نیز کارخانه فرآوری سایت چهل کوره در حال انجام و ۳۱۱ نفر در آن مشغول بکارند.

بر اساس اکتشافات معدنی انجام‌شده وجود معادن طلا، مس، منیزیت و تیتانیوم از جمله ظرفیت‌های کم‌نظیر سیستان و بلوچستان است که سرمایه گذاری در این بخش و بهره برداری از آن‌ها با توجه به دسترسی این استان به آب‌های آزاد و دارا بودن مرز‌های طولانی با کشور‌های افغانستان، پاکستان و حوزه دریای عمان می‌تواند توسعه و پیشرفت منطقه‌ای و کشوری را بدنبال داشته باشد.

منبع: صداوسیما

انتهای پیام/گ

برچسب ها: معادن ، صنعت و معدن
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.