سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تغییر کاربری زورخانه‌ها در راستای درآمد زایی/ خط قرمز کرونا روی گود‌های پهلوان خیز!

به دلیل همه گیری ویروس کرونا تعداد زیادی از زورخانه‌های کشورمان در آستانه تعطیلی و تغییر کاربری قرار دارند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، ورزش زورخانه‌ای قدمتی چند هزار ساله در کشورمان دارد. فروتنی، جوانمردی و پهلوانی از اصول اولیه این ورزش هستند. ورودی زورخانه‌ها را کوتاه می‌سازند و ورزشکاران با خم شدن وارد گود زورخانه می شوند تا فروتنی و پرهیز از غرور به ورزشکاران یادآوری شود و مرشد نیز در حین تمرین ورزشکاران اشعاری حماسی و مذهبی می‌خواند و آن‌ها را تشویق به فتوت و جوانمردی می‌کند. مقام معظم رهبری در خصوص این ورزش فرموده اند: "ورزش باستانی برای ما یک تاریخ است؛ یک ورزش نیست، یک فرهنگ است." در جایی دیگر اظهار کرده بودند: "ورزش باستانی ورزشی است که با حرکاتش اسم خدا را می‌آورند و تسبیحات اربعه می‌گویند. این ورزش ارزش دارد، خیلی قیمت دارد. این فرق می‌کند با ورزشی که اول تا آخرش هیچ ذکر خدا نیامده است."

اکثر زورخانه‌ها در کشورمان شخصی هستند و به دلیل همه گیری ویروس کرونا در کشورمان این ورزش به دلیل فضای کوچک گود زورخانه‌ها اجازه فعالیت نداشت و بسیاری از مالکانِ زورخانه‌ها و مرشدان از این بابت متضرر شدند. این در حالی است که در سال‌های اخیر تعداد زیادی از زورخانه‌های کشورمان به سالن بدنسازی، رستوران سنتی و کافه  تغییر کاربری داده اند. این موضوع در حالی رخ می‌دهد که این ورزش ریشه در تاریخ و فرهنگ مردم ایران دارد. در زورخانه‌ها علاوه بر این که ورزشکاران به تمرین کردن می‌پرداختند، از اوضاع افراد مستمند نیز دستگیری می‌کردند، اما در سال‌های اخیر این ورزش با وجود تاکید‌های فراوان مقام معظم رهبری مبنی بر گسترش آن  دچار بی مهری هایی شده است.

در زمان محدودیت‌های کرونایی به مالکان زورخانه ها هیچ گونه کمکی نشد

مجید معصومی، مدیر زورخانه شیر افکن تهران در گفت و گو با خبرنگار ما گفت: نزدیک به یک قرن می‌شود که خانواده من در ورزش زوخانه‌ای فعالیت می‌ کنند و  پدر من مالک زورخانه بوده است. پسرها و نوه من نیز در این ورزش فعالیت می کنند. به دلیل همه گیری ویروس کرونا در کشورمان ۱۷ ماه زورخانه‌ها تعطیل بودند. زندگی من از طریق این زورخانه تامین می‌شود و متاسفانه در این مدت کوچکترین کمکی به من و دیگر مالکان زورخانه‌ها نشده است. پس از این که بیشتر مالکان زورخانه‌ها از دنیا می روند، ورثه آن‌ها زورخانه ها را تغییر کاربری می‌دهند و هیچ ارگانی نیز پیگیر این موضوع  نمی‌شود.

او ادامه داد: زورخانه‌ها درآمد زیادی ندارند و شبی که زورخانه من پر از ورزشکار بود، ۱۳۵ هزار تومان درآمد داشتم که من نصف این مبلغ را به مرشد دادم و مقداری نیز به فردی که کار‌های زورخانه را انجام می‌دهد، پرداخت کردم. فقط ۳۰ هزار تومان برای من که صاحب زورخانه هستم باقی ماند. این درحالی است که با این وضعیت مالک زورخانه توان پرداخت قبوض برق، گاز و آب را نیز ندارد. برای ما خرید وسایل ورزش زورخانه‌ای بسیار سنگین است و از هیچ ارگانی در خصوص خرید تجهیزات به ما کمک نمی‌شود.

در سال‌های اخیر ۱۸ تا ۱۹ زورخانه در تهران تخریب  شده یا تغییر کاربری داده اند

او خاطرنشان کرد: مالکان زورخانه‌ها و مرشدها هیچ کمکی از طرف فدراسیون ورزش‌های زورخانه‌ای و کشتی پهلوانی و وزارت ورزش و جوانان دریافت نکرده اند و در سال‌های اخیر نزدیک به ۱۸ تا ۱۹ زورخانه تخریب شده یا تغییر کاربری داده اند. این موضوع به اطلاع مقام معظم رهبری رسید و ایشان دستور دادند که باید به این ورزش توجه شود و خود ایشان نیز به این ورزش کمک مالی کردند. اگر مقام معظم رهبری این دستور را نداده بودند، ورزش زورخانه ای تاکنون  تعطیل شده بود.

مسعود ملکی، دبیر فدراسیون ورزش‌های زورخانه‌ای و کشتی پهلوانی در گفت و گو با خبرنگار ما در خصوص تغییر کاربری زورخانه‌ها گفت: این مشکل در بسیاری از استان‌های کشورمان وجود دارد و متاسفانه چند ماه پیش نیز زورخانه‌ای با قدمت ۴۰۰ سال در شیراز تخریب شد. بسیاری از زورخانه‌های کشورمان مجوز زورخانه یا باشگاه را ندارند و همچنین جزء آثار باستانی نیز نیستند. با گسترش شهر‌ها این زورخانه ها در مراکز شهر‌ها قرار گرفته اند و بسیاری از ورثه‌های زورخانه دار‌ها به دلیل قیمت بالای این ملک‌ها مجاب می‌شوند که این املاک را بفروشند یا تغییر کاربری بدهند.

باید زورخانه‌های قدیمی ثبت ملی شوند

او ادامه داد: باید تلاش کنیم زورخانه‌های قدیمی را ثبت ملی کنیم و متاسفانه در این خصوص خلا قانونی زیادی داریم. اکثر زورخانه‌ها در مراکز شهر‌ها قرار دارند و فدراسیون یا وزارت ورزش و جوانان توانایی تملک آن‌ها را ندارند و تنها راه حفظ زورخانه‌ها ثبت ملی و اخذ مجوز حرفه‌ای‌گری برای آن‌ها است.

۷۰ درصد زورخانه‌های کشورمان خصوصی هستند

ملکی در خصوص آسیب دیدن مالکان زورخانه‌ها به دلیل محدودیت‌های کرونایی بیان کرد: فدراسیون ورزش های زورخانه ای و کشتی پهلوانی به دنبال کسب بودجه‌ای از مجلس شورای اسلامی برای کمک به تمامی مالکان زورخانه‌ها و مرشد‌ها است؛ چرا که ۷۰ درصد زورخانه‌های کشورمان شخصی اداره می‌شوند. فدراسیون در حال تهیه طرح جامعی برای ارائه به هیئت دولت و مجلس شورای اسلامی است تا زورخانه‌ها نیز مثل مساجد از پرداخت قبوض خدماتی معاف شود.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
علی
۰۳:۴۳ ۲۱ آذر ۱۴۰۰
من خودم ورزشکار این رشته هستم صحبت من این هست که باید فدراسیون. یا استاندار اون موضع یه کمک مالی به این باشگاه ها بکنند برای خرید وسیله برای اوردن مربی در حد کشوری و.....
یاعلی
علی آب آب نژاد
15 ساله از اهواز
زورخانه حیدر کرار
ناشناس
۲۰:۲۸ ۲۰ آذر ۱۴۰۰
در یک کلام
هر چه دولت مردمی بیشتر در مسیر زورخانه و باشگاه ورزشی سرمایه گذاری کنند
به همان نسبت هزینه در بخش مواد مخدر و گرفتار شدن جوانان کاسته میشود
سرمایه گذاری در بخش ورزش = کاهش هزینه مواد مخدر و خلاف
پیمان اشراقی
۱۸:۰۷ ۲۰ آذر ۱۴۰۰
سلام ،

بچه که بودیم آدامس خرسی را دوست داشتیم ،
هر چقدر استفاده می کردی تکه تکه نمی شد و
بسیار زیاد هم باد می شد ،

اگر نترسم و خود را هنوز بچه تصور کنم ،
آدامس خرسی بهترین آدامس است ،

افسوس که وقتی بزرگ می شوی و وقتی پیر می شوی ،
آن تکه پلاستیک صنعتی ماشینی که آن را آدامس می گفتیم ،

می شود همه گذشته تو ،
همه اعتبار تو ،
همه تاریخ تو ،
همه کارنامه تو ،
همه سرنوشت تو ،
می شود تکه ای از وجود تو....... .
ناشناس
۱۸:۰۲ ۲۰ آذر ۱۴۰۰
یا علی، چقدر زورخونه ها فضای تربیتی خوبی برا بچه هامون بودن، کاش فکری به حالشون بشه