سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

قربانی کردن اخلاق هزینه شهرت در فضای مجازی

تعبیر مجازی بودن فضای اینترنت یکی از تعابیری است که به شدت بر نحوه‌ی تعامل افراد با این فضا اثرگذار است.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، دنیای آدم مشهور‌ها فقط بـه شهرت و ثروتشان ختم نمی‌شود، آن‌ها دست بـه هر کاری می‌زنند تا همیشه در دید عموم باشند.اینترنت و فضای مجازی فواید مثبت بسیار زیادی دارد، اما به محض این که نام فضای مجازی به میان می‌آید، بیش از آن که متوجه جنبه‌های مثبت آن شویم، ناخودآگاه فکرمان متوجه استفاده‌های نادرستی می‌شود که افراد از آن می‌کنند.

فضای مجازی این روز‌ها بستری را فراهم آورده تا افراد بتوانند در آن شناخته شوند و دنبال کنندگان زیادی داشته باشند. برای رسیدن به این هدف، اما برخی افراد نه به استعداد و توانایی‌های خود بلکه به روش‌های نادرست و غیر اخلاقی دست می‌زنند.

ما اغلب آدم‌هایی را در دنیای مجازی دنبال می‌کنیم که برایمان جالب هستند و این دنبال کردن همیشه به آن معنا نیست که ما طرفدار آن شخص هستیم چرا که طرفدار بودن به معنای الگو قراردادن و پیروی کردن است. ما نباید با دیدن افرادی که دارای دنبال‌کنندگان زیادی در فضای مجازی هستند به این باور برسیم که آن‌ها پرطرفدارند.

بسیاری از افرادی که در فضای مجازی معروف شده اند دارای الگوی نادرست برای افراد و جامعه هستند و تاثیرات منفی برجا می‌گذارند.

مجید صفاری نیا رئیس انجمن روان شناسی اجتماعی ایران و استاد روان شناسی دانشگاه در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان،گفت: حداقل یک چهارم مردم ایران دچار مشکلات روانی، اختلالات افسردگی، اضطراب و وسواس شده اند. عده‌ای از این افراد به روانشناس و عده‌ی دیگر به روانپزشک مراجعه می‌کنند و بخشی از افراد هم خود درمانی می‌کنند و برخی هم احساس می‌کنند که حال زندگی، همینی است که دارند و لزومی به مراجعه نمی‌بینند.

وی گفت: برخی از افراد هستند که در فضای مجازی توسط دیگران لایک نشده اند و به علت اعتماد به نفس و عزت نفس پایین، دچار افسردگی می‌شوند.

وی افزود: آقایانی وجود دارند که برای دیده شدن در فضای مجازی، چادر سر می‌کنند و یا عده ایی برای اینکه فالور جمع کنند، فیلم‌هایی می‌گیرند که هیچ معنا و مفهومی ندارد فقط برای معروف شدن دست به چنین کار‌هایی می‌زنند.

صفاری نیا گفت: خیلی از سلبریتی‌هایی که کار‌های عجیب انجام می‌دهند، دچار اختلالات روانی هستند که مردم متوجه بیماری این افراد نمی‌شوند و مخاطب فقط امیال و خواسته‌ها و نیاز‌های خود را در آن سلبریتی می‌بینند.

رئیس انجمن روان شناسی اجتماعی ایران افزود: آسیبی که به مخاطب وارد می‌شود این است که اطلاعات نادرست به افراد می‌دهند و کاری که مثلا تتلو انجام داده، حیا و اخلاق را از بین برده است. فحش دادن در کلام جوانان را جاری می‌کند و ممکن است یک فرهنگ اشتباه به کل جامعه اشاعه کند. باید مردم را از طریق جلسات و سخنرانی‌ها و کارگاه‌ها و... آگاه کرد.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.