به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، علی باقری کنی، معاون وزیر خارجه و مذاکره کننده ارشد ایران در مذاکرات وین در اولین مصاحبه خود از زمان آغاز مذاکرات در روز دوشنبه به میدل ایست آی گفت که مسئولیت پای میز مذاکره آمدن بر عهده آمریکاست نه ایران و توپ دقیقاً در زمین آمریکاست.
باقری کنی تاکید کرد که اکنون بر عهده جو بایدن، رئیس جمهور آمریکاست که به پایبندی کامل خود بازگردد و تحریمها را لغو کند، زیرا واشنگتن در سال ۲۰۱۸ به طور یکجانبه از این توافق خارج شد. آمریکا نه تنها برجام را نقض میکند، بلکه قطعنامه سازمان ملل و قوانین بین المللی را نیز نقض میکند.
باقری کنی در مصاحبه خود تاکید کرد که ایران در مذاکرات جدی است و ۴۰ مقام ارشد را در مذاکرات وین همراه خود دارد.
میدل ایست آی در ادامه نوشت که معاون سیاسی وزیر خارجه ایران و مذاکره کننده ارشد جمهوری اسلامی در مذاکرات وین، پیشنهادات اخیر مبنی بر اینکه ایران در حال بررسی یک توافق موقت موسوم به «کمتر در برابر کمتر» است، یا اینکه کشورش به «برجام پلاس» فکر میکند، که شامل آغاز مذاکرات درباره نیروی موشکی بالستیک ایران یا مشارکت منطقهای آن میشود را تکذیب و خاطرنشان کرد که ایران با آمریکا درباره مشارکت منطقهای گفتوگو نخواهد کرد.
باقری کنی در این باره تصریح کرد: «موشکهای بالستیک توانمندیهای دفاعی و تضمین امنیت ملی است و کاملاً واضح است که هیچکس قرار نیست بر سر امنیت ملی خود مذاکره کند. ما با همسایگانمان دائم در تماسیم و قبل از شروع مذاکرات به امارات و کویت سفر داشتهایم.»
او همچنین در مصاحبه خود اعلام کرد که بایدن بازگشت به برجام را محور سیاست خاورمیانهای دولت خود میداند، اما تاکنون تحریمهای اعمال شده توسط ترامپ برای اعمال «فشار حداکثری» بر ایران را حفظ کرده است.
باقری کنی درباره هشدار مقامات آمریکایی که پنجره فرصتها در حال بسته شدن است، این موضوع را رد و تاکید کرد که روی ایران هیچ فشاری نیست.
باقری با این استدلال که نقض برجام، نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل و قوانین بین المللی از سوی آمریکاست، مسئولیت مذاکرات را بر دوش واشنگتن گذاشت و گفت: «مسئولیت پای میز مذاکره آمدن بر عهده آمریکاست نه ایران. بنابراین، اکنون توپ در زمین آمریکاییها است آمریکاییها باید تحریمها را بردارند.»
مذاکره کننده ارشد ایران با رد ادعاها که ایران از چارچوب توافقی که توسط دولت قبلی در خرداد ماه منعقد شد، به عنوان مبنایی برای از سرگیری مذاکرات استفاده کرده، اعلام کرد: «از هیچ توافق موقتی که از سوی آمریکاییها ارائه شده است، اطلاعی ندارم. پیشنویسی که پس از شش جلسه قبلی تهیه شد، «پر از پرانتز» بود و یک توافق نبود.»
او در ادامه به شروع مجدد مذاکرات برجام پرداخت و گفت: «واقعاً معتقدم که این مذاکرات فرصت خوبی است برای کسانی که با زوایای مختلف توافقنامه آشنا هستند تا از حق دفاع کنند و حق ملت ایران را احیا کنند.»
باقری کنی در ادامه به بدعهدی غربیها در مذاکرات اشاره و خاطرنشان کرد: «در برجام دو موضوع وجود دارد: متن قانون و رفتار طرفهایی که آن را امضا کردهاند. نه آمریکا، قبل از خروج از توافق و نه اروپاییهایی که باقی ماندهاند، به درستی تحریمها را لغو نکردند و با ایران تجارت نکردهاند. ما همچنین معتقدیم که اجرای برجام در چند سال گذشته دقیقاً دنبال نشده است. آمریکاییها حتی زمانی که در برجام بودند، برجام را به طور جامع اجرا نمیکردند، اروپاییها هم که از برجام خارج نشدند، در عمل نتوانستند به طور کامل برجام را اجرا کنند.»
پس از انجام ششمین دور مذاکرات احیای توافق هستهای در وین در تاریخ ۳۰ خرداد ماه سال جاری، مذاکرات احیای برجام روز دوشنبه هشتم آذر ماه حدود ساعت ۱۴ به وقت محلی در هتل کوبورگ شهر وین، پایتخت اتریش از سر گرفته شد.
بدعهدیهای طرفهای غربی و سکوت کشورهای اروپایی در قبال خروج یکجانبه آمریکا و سپس تحریمهای غیرانسانی این کشور علیه ایران باعث شد تا ایران به صورت مرحلهای و با تعیین ضربالاجل برای اروپاییها به منظور عمل به تعهداتشان ذیل برجام، از تعهدات خود بکاهد. این در حالی است که نه تنها تحریمها کاسته نشد بلکه تحریمهای ثانویه از سوی غربیها نیز اعمال شد و آنها حتی به تعهدات خود نیز عمل نکردند.
انتهای پیام/
(نظام افرینش خخخخ)
شما هم ِلطفی کنین برگردین اینجا تو مملکت ببینیم چکار باید بکنیم
بیش از این به این ها محل ندید
سلاح اتمی گر چه سلاحی مرگبار و کشتار جمعی است اما آیا مسولان و مدیران ارشد و مسولان کشوری و لشگری و نیروهای ارتش و سپاه و دانشمندان اتمی و دانشمندان فضایی و دانشمندان پدافند به فکر استفاده های خوب و کاربردهای دفاع سیاره ای از این سلاح هم هستند و آیا تا کنون برای دفاع سیاره ای مورد بررسی قرار گرفته است؟؟
آیا کاربرد دفاع سیاره ای و پدافند کیهانی برای وجود مثبت این سلاح برای بشر و بقا موجودات و کره زمین و سرزمین ما کافی نیست؟؟
آیا میتوان کاربردهای خوب را ندید گرفت و تنها به کاربرد بد و کشتار جمعی این نگریست؟؟
چرا داشتنش برای عده ای جرم و شر و برای عده ای خیر است؟؟
چرا برای آنان که سابقه کشتار صدها هزار نفری در جهان با این سلاح را داشتند (آمریکا)و رژیم های کودک کش و اشغالگر(اسراییل)خوب و برای عده ای که فقط دنبال انرژی پاک و مثبت هستند(ایران عزیز ما) بد است ؟؟
چرا آژانس به جای گردآوری و استفاده از همکاری همه کشورها در دفاع سیاره ای و پدافند کیهانی ، همکار و جاسوس و ابزار دست چند قدرت نابودگر زمین درتجهیز زرادخانه هایشان و غافل شدن از آنان برای نابودی بشریت و ابزار دست آنان در ترور دانش و دانشمندان و تخریب تاسیسات و تحریم دانش و اقتصاد کشورهاست.
آگاهانه و یا نا آگاهانه آژانس یار غرب و در زمین غرب وحشی بازی میکند.
ایران در صورت ادامه دادن به بدعهدی و پیمان شکنی و تحریم ،به غنی سازی نود درصد و همه راههای پیشرفت بیندیشد و خروج از Npt را در دستور کار قرار دهد.
کشور و ملتی که نتوانند چهار وسیله بسازند یقینا برده اند و همیشه وابسته.
ایران را ایرانی میسازد .
اقتدار یعنی اینگونه صحبت کردن
من یه پیشنهاد برای شما دارم
برای اینکه آمریکا و اروپایی ها در خصوص برجام دندان طمع رو بکنن ( در مورد مسائل موشکی و دفاعی و قدرت منطقه ای ایران ) شما قانونی رو تصویب کنید :
درمورد موشکی و دفاعی: هیچ مقامی چه رئیس جمهور و یا هر کس دیگری حق نداره در مورد مسائل موشکی و دفاعی با کسی مذاکره کنه براش مجازات تعیین کنید ... ( اعدام )
درمورد قدرت منطقه ای ایران : قانونی رو تصویب کنید که هیچ مقامی چه رئیس جمهور و... حق نداره هیچ نوع مذاکره ای کنه و براش مجازات تعیین کنید ( مثلا ۲۰ سال زندان )
مثل قانون راهبردی مجلس در مورد برجام تصویب کردید و براش مجازات تعیین کردید و...
درود بر ایران و ایرانی.
تاریخ بخودش ندیده
انشاالله که این عصر نیودایناسورها هم هر چه زودتر با انقراض آنها تموم بشه
گل هم زدید؟