به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از زنجان، محمدی مدیرکل بهزیستی استان زنجان با تأکید بر اینکه به همان اندازه که پیشگیری از معلولیت از اهمیت بالایی برخوردار است، مقوله توانمندسازی معلولان نیز نباید به فراموشی سپرده شود، گفت: آمار بیانگر این است که نیمی از معلولیتهایی که با آن مواجه هستیم، به واسطه اختلالات ژنتیکی به وجود آمده است.
او بااشاره به اینکه در تلاش برای راهاندازی مراکز مشاوره ژنتیکی در استان زنجان هستیم، افزود: با توجه به اینکه نیمی از عوامل بروز معلولیتها اختلالات ژنتیکی است، به همین خاطر یکی از مهمترین اقدامات در راستای کاهش این معلولیتها، مشاورههای قبل از ازدواج است که باید جدی گرفته شود.
محمدی در ادامه به دیگر اقدامات این ادارهکل در کاهش معلولیتها اشاره و از انجام غربالگری شنوایی و تست شنوایی کودکان به عنوان یکی از این اقدامات یاد کرد و گفت: این موضوع نیز از اهمیت زیادی برخوردار است چراکه غربالگری شنوایی حتماً باید در سنین پائین انجام شود.
مدیرکل بهزیستی استان زنجان انجام معاینه چشم را برای کودکان ۳ تا ۶ سال بااهمیت دانست و افزود: تنبلی چشم یکی از علل نابینایی و کمبینایی است و با توجه به اهمیت این موضوع نباید معاینه چشم کودکان ۳ تا ۶ سال به تعویق بیفتد.
این مسئول با تأکید بر اینکه موضوع استانداردسازی میتواند در کاهش معلولیتها به ویژه پائین آمدن معلولیتهای ناشی از سوانح جادهای تأثیرگذار باشد، ادامه داد: همه ارگانها موظف به مناسبسازی در راستای در دسترس بودن خدمات برای افراد معلول همانند سایر افراد جامعه هستند.
او با بیان اینکه در موضوع توانمندسازی، تلاش شده که دانشآموزان و دانشجویان دارای معلولیت در اولویت قرار گرفته و کمکهزینه تحصیلی به این قشر اختصاص یابد، گفت: با ورزش میتوان گامهای بلندی در راستای توانمندسازی معلولان برداشت.
انتهای پیام/م