علی خضریان سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به نشست امروز (سه شنبه ۹ آذرماه) کمیسیون اصل ۹۰ بیان کرد: نشست امروز با حضور وزیر بهداشت و در کمیسیون اصل ۹۰ برگزار شد و سه موضوع محور بررسیها قرار گرفت.
وی ادامه داد: اولین موضوع بحث افزایش ظرفیت پذیرش رشته پزشکی هم در دوره عمومی و هم در دوره تخصص بود که مورد بحث قرار گرفت و جمعبندی این گونه بود که کمبود پزشک در کشور وجود دارد و لازم است تا وزارت بهداشت ظرفیتها را افزایش دهد. در این جلسه کمبود پزشک مورد تایید وزارت بهداشت قرار گرفت و مقرر شد برای جبران کمبود پزشک کشور، متناسب با امکانات کشور ظرفیتها دائما و به شکل تصاعدی افزایش پیدا کند.
در یک صد و پنجاه و پنجمین جلسه شورای ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور پیشنهاد افزایش حداقلی پذیرش سه هزار دانشجوی پزشکی به ظرفیت موجود کشور طی بازه زمانی حداقل پنج سال به تصویب رسید.
به گفتهی سخنگوی کمیسیون اصل نود، در ادامه جلسه قانون برقراری عدالت آموزشی نیز مورد بررسی قرار گرفت. مطابق این قانون میبایست ۳۰ درصد از ظرفیت رشته پزشکی عمومی و دستیاری به پزشکان تعهدی و مناطق محروم اختصاص پیدا میکرد، اما این سهمیه در سالهای اخیر رعایت نشده است. برای مثال در سال ۱۴۰۰ در پذیرش رشته پزشکی تنها ۶ درصد و در رشته دندانپزشکی تنها ۸ درصد از ظرفیت به دانشجویان بومی اختصاص یافته است. همچنین در آزمون دستیاری تخصص هم سهمیه ۳۰ درصد رعایت نشده است.
مسئله کمبود پزشک در کشور و آسیبهایی که این موضوع در دوران کرونا به مردم و نظام سلامت کشور وارد شده یکی از موضوعات مناقشه برانگیز چند سال اخیر بوده است.
خضریان همچنین درباره سایر مصوبات جلسه امروز کمیسیون توضیح میدهد، موضوع سومی که در کمیسیون مورد بحث قرار گرفت به آئین نامه جدید تاسیس داروخانهها بر میگردد، بعد از فراز و نشیبهای فراوان در خردادماه ۱۴۰۰ آیین نامه جدید تاسیس داروخانه تصویب شد، اما اجرایی نشد.
در این جلسه وزیر بهداشت و درمان اعلام کرد که آیین نامه جدید داروخانه را قبول دارد، وزیر بهداشت تاکید کرد با وجود همه موانع و شبهاتی که درباره اجرای این آییننامه وجود دارد، عزم وزارت بهداشت برای اجرای این آیین نامه قطعی است و هر جایی اشکالی وجود داشته باشد پیگیری کند تا موانع برطرف شود و مر آیین نامه مورد اجرا قرار گیرد.
انتهای پیام/
به جای این اقدامات پوپولیستی که کیفیت بهداشت و درمان رو نابود میکنه روی اقدامات واقعی به نفع ما مردم اقدام کنید
افزایش پوشش بیمه ها
ساخت ، توسعه و تجهیز امکانات پیشگیری و درمانی بهداشتی در مناطق محروم
تشویق کادر بهداشت و درمان با مشوق ها جهت حضور در مناطق محروم
طبق امار رسمی حدود هشت هزار پزشک در کار غیر طبابت مشغول بکار هستند. چرا انان را به کار نمیگیرند ؟؟
چه شده که هشت هزار پزشک شغل خود را رها کرده اند ؟؟
این در حالی است که چندهزار پزشک دیگر نیز به طور نصف نیمه طبابت کرده و اصل کارشان در مشاغل دیگر است !! چرا ؟؟؟!! دهها و شاید صدها پزشک هم به کشورهای دیگر رفته اند.چرا ؟؟؟!!!!
اما شاید هدف از افزایش تعداد پزشک این باشد که همانطور که الان راننده آژانس و اسنپ با مدرک لیسانس و حتی فوق لیسانس فراوان داریم ، مملکت و مردم به راننده آژانس و اسنپ با مدرک دکتری حرفه ایی یعنی همان پزشک نیاز دارند!
اما اگر هدف تامین نیروی متخصص در مناطق محروم ( ببخشید !! مناطق کمتر توسعه یافته!!) است ، این هدف راهکار خاص خود را دارد و راهش صرفا افزایش تعداد پزشک نیست.
لطفا مسائل کشور را با هیاهو و جنجال و رفتار نمایشی حل نکنید. مانند همان باغ سیب و گلابی برجام !! که قرار بود میوه دهد و ما چند صندوق خالی هم در ماشین گذاشتیم و چند سال منتظر بودیم اما خبری از سیب و گلابی که نشد هیچ ، حتی برگ خشک هم نصیبمان نگردید !