سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رئیس انستیتو پاستور ایران در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان خبر داد:

امکان باز طراحی واکسن پاستوکووک پلاس برای مقابله با کرونای امیکرون

بیگلری گفت: امکان باز طراحی واکسن پاستوکووک پلاس برای مقابله با کرونای امیکرون ظرف ۲ تا ۴ ماه وجود دارد.

علیرضا بیگلری رئیس انستیتو  پاستور ایران در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، درباره امکان تغییر واکسن «پاستوکووک پلاس» مطابق با کرونای امیکرون که به عنوان دوز یادآور همه واکسن‌ها استفاده می‌شود، اظهار کرد: طراحی دوز یادآور واکسن پاستوکووک به گونه‌ای انجام شده است که بتوانیم به راحتی آن را تغییر بدهیم و این واکسن اکنون به صورتی است که به راحتی با دو جهش دیگر بتواند سازگار باشد.

رئیس انستیتو پاستور ایران در پاسخ به این سوال که چه مدت طول می‌کشد تا واکسن مطابق کرونای امیکرون تولید شود، اظهار کرد: با توجه به طراحی واکسن‌ها این تغییر ممکن است از دو ماه تا حدود پنج ماه طول بکشد، ولی در این بازه زمانی تغییر واکسن جهت پوشش جهش‌های جدید امکانپذیر خواهد بود.

بیگلری در مورد تاثیر واکسن‌ها بر کرونای امیکرون اظهار کرد: نظرات علمی به طور کامل نشان می‌دهد، حتی در جهش‌های جدید ممکن است که تاثیر واکسن کاهش پیدا کند ولی کسانی که واکسن تزریق کرده اند در حاشیه امن بیشتری قرار می گیرند و به طور قطع یقین با شیوع جهش‌های جدید توانایی تشخیص جهش در دنیا بیشتر خواهد شد و اگر هم نیاز به تغییر واکسن‌ها باشد در جهت تقابل و ایجاد آمادگی برای پوشش جهش‌های جدید اقدام خواهد شد.

رئیس انستیتو پاستور ایران بیان کرد: باید دانست سرعت شیوع واریانت های جدید مانند کرونای امیکرون در کشورهایی بیشتر خواهد بود که درصد واکسیناسیون پایین است زیرا یک راه مهم برای پیشگیری از جهش‌ها، تزریق واکسن است اما باید دانست که بعد از مدتی اثر ایمنی زایی واکسن کاهش پیدا می‌کند، به همین دلیل باز دوزهای بوستر یا تقویت کننده پس از ۶ تا ۹ ماه یا حتی کمتر استفاده می کنیم و باید توجه داشت نکته مهم این است که در طراحی دوزهای یادآور دقت کنیم تا واکسن‌هایی تولید شوند که بتواند جهش های جدید را هم پوشش دهند.

آماده باش شبکه آزمایشگاهی ایران در تشخیص کرونای امیکرون 

بیگلری اظهار کرد: در اوج تحریم‌ها و در دل یک تهدید بزرگ و عالم گیر کووید۱۹ انستیتو پاستور ایران اقدام به راه اندازی شبکه ملی تشخیص آزمایشگاهی کرد و در حال حاضر ۵۰۰ آزمایشگاه تشخیصی در سراسر کشور با محوریت انستیتو پاستور ایران کار تشخیص آزمایشگاهی کووید ۱۹ را انجام می‌دهند و وجود این شبکه یک فرصت خوب است تا علاوه بر اینکه کارهای معمول تشخیص کووید ۱۹ را انجام دهیم و بتوانیم جهش‌های کرونا را هم شناسایی کنیم.

رئیس انستیتو  پاستور ایران در پاسخ به سوال دیگری باشگاه خبرنگاران درباره آماده باش شبکه آزمایشگاهی ایران در تشخیص کرونای امیکرون بیان کرد: در مورد سویه کرونای امیکرون هم در سایر جهش‌های قبلی، همیشه اقدامات لازم جهت شناسایی هرچه زودتر جهش‌ها و پایش آنها در کشور در دست اقدام بوده و اکنون شبکه آزمایشگاهی تشخیص کووید ۱۹ آماده تشخیص کرونای امیکرون است. باید دانست که کرونای امیکرون به زودی در تمام کشورها مشاهده خواهد شد و اکنون با توجه به تدابیری که برای شناسایی امیکرون داریم با اقدامات و نمونه‌گیری هایی مختلف از استان‌ها داریم می‌توانیم بیشتر شانس یافتن ویروس جهش یافته جدید را داشته باشیم.

رئیس انستیتو  پاستور ایران  با تشریح نحوه تشخیص کرونای سویه جهش یافته جدید امیکرون در ایران بیان کرد: یکی از مهم‌ترین نکاتی که وجود دارد این است که نمونه های آزمایش‌های کرونا از استان‌ها به صورت کاملا دوره ای و معمول جمع آوری می شود و این نمونه ها برای مراکزی ارسال می‌شوند که کار توالی‌یابی و سکانسینگ را انجام می‌دهند.

وی درباره اینکه چگونه شک بر وجود کرونای امیکرون در یک استان می کنید، افزود: اگر در یک استانی  به یکباره تعداد مبتلایان به کرونا افزایش پیدا کرد یا فرم شدید بیماری بروز کرد یا به شرایطی رسیدیم که دیدیم علائم بیماری تغییر کرده است شک می‌کنیم که ویروس در آن استان در حال تغییر است و در نتیجه این احتمال وجود دارد که با یک ویروس جهش یافته جدید مواجه باشیم که در این صورت حتی اگر نوبت نمونه‌گیری آن استان برای توالی یابی و پیدا کردن جهش نباشد، اقدام  برای اخذ نمونه کووید ۱۹ از آن استان صورت می گیرد تا جهش جدید را شناسایی کنیم.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۹
در انتظار بررسی: ۰
حسین مکرمی
۱۳:۵۱ ۱۴ آذر ۱۴۰۰
پاستور زدم خوب بود
محمد رضا
۲۲:۵۲ ۰۹ آذر ۱۴۰۰
سلام صد آفرین به دانشمندان ایرانی تولید واکسن برای مردم تلاش می کنند خیلی متشکریم ما فکر می کنیم فقط واکسن خارجی بهتره نمی دانیم واکسن دانشمندان ایرانی خیلی بهتره.
ناشناس
۰۸:۳۴ ۱۰ آذر ۱۴۰۰
اگر ستاد کرونا و وزارت بهداشت بخاطر خودشیرینی خارجیها این را هم مثل برکت تعطیل نکنند
ناشناس
۱۳:۱۷ ۰۹ آذر ۱۴۰۰
بعد دو سال و هزارتا وعده دروغ و نادرست در مورد واکسن های تولید داخل حالا تولید کنندگان واکسن به بهانه ویروس با سویه جدید باز می خواهند از بیت المال پول به جیب بزنند؟
ناشناس
۰۵:۰۱ ۱۱ آذر ۱۴۰۰
بیا پایین بچه سرمون درد گرفت
ناشناس
۱۳:۱۳ ۰۹ آذر ۱۴۰۰
اگه اعتماد به نفس اینا را کاکتوس بداشت هرسال چندین بار آناناس میداد
مردم
۱۰:۵۶ ۰۹ آذر ۱۴۰۰
منتظر پیک ششم کرونا با سویه جدید امیکرون باشیم، نتیجه بازگشایی مدارس در دوران شیوع و همگیری ویروس کشنده کرونا یعنی همین
کمدین احمد مرادی
۱۰:۵۴ ۰۹ آذر ۱۴۰۰
این ویروس دست ساز بشره به همین راهتی نمی شه براش واکست ساخت بهتره برای تحقیق و ازمایش زمان بشتری بزاری تا اینکه با عجله واکسن بسازید
علی
۱۰:۴۵ ۰۹ آذر ۱۴۰۰
چه جورم آماده باشند ، من که کرونا گرفتم چهار تا دکتر رفتم که دوتاشون تو بخش کرونایی بودن ، حرف چهارتاشون مثل هم نبود ، یکی میگفت رامدسیور باید روزهای دوم و سوم بزنی ، یکی میگفت باید صبر کنی یه هفته بگذره بریزه تو سینه بعد بزنی ، اون یکی میگفت اثر نداره دگزا بزن! یکی دیگه هم گفت برو دکتر ریه اینها همش کشکه
ناشناس
۰۵:۰۲ ۱۱ آذر ۱۴۰۰
باشه
ناشناس
۰۹:۳۶ ۰۹ آذر ۱۴۰۰
این آقا را من 20 سال میشناسم و 4سال رئیس علوم پزشکی زنجان بود . همش حرف از روی احساساات میزنه و آبروی دکتر نمکی را هم مینا بردن با وعده های سر خرمن هاشون. یه بلایی سر زنجان اورده که تا 40 سال دیگه درست بشو نیست
ناشناس
۰۰:۲۷ ۱۰ آذر ۱۴۰۰
من هم در تائید فرماشات گواهی میدم که یک باند ی را تو زنجان بنا نهاد که تا الان دارن میبرن و میخورن . دلمان خوش بود با امدن آقای رئیس اینها برگردن برن همون انگلیسشان . ولی حالا حالا ها باید پوند جمع کنن تا ببرن
ناشناس
۰۹:۲۰ ۰۹ آذر ۱۴۰۰
دوباره شروع شد
ناشناس
۰۹:۱۳ ۰۹ آذر ۱۴۰۰
یه چند تا آپشن دیگه هم بزارین روش مثل زه بغل بازار بهتر میبره
ناشناس
۰۹:۰۱ ۰۹ آذر ۱۴۰۰
مثل اینکه این واکسنام عین آچار میمونه و برا هر پیچی یکی آچار همون پیچ رو میسازن
ناشناس
۰۵:۰۳ ۱۱ آذر ۱۴۰۰
آنتی ژن های بدن هم همین شکلی هستند مثل قفل و کلید
ناشناس
۰۸:۲۲ ۰۹ آذر ۱۴۰۰
جناب دکتر تا آنموقع اریکسون کار خودشه کرده.
ناشناس
۰۷:۵۲ ۰۹ آذر ۱۴۰۰
هیچ پروتوکل در مدارس شهرهای بزرگ عملا رعایت نمیشه چه برسد به روستاها محروم و فقط وقتی بازدید و بازرس بهداشت دارند همه ماسک می‌زنند ، فاصله ها خیلی کمتر از چيزی که داخل اخبار از بعضی مدارس خاص بالاشهر میبنیم و بزودی شاهد بزرگترین پیک خواهیم بود تا دیر نشده پیشگیری کنید.
ناشناس
۰۹:۳۸ ۰۹ آذر ۱۴۰۰
اینا سرشون به تهشون پنالت میزنه . چـه انتظاری داری؟