سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اعتراض ترک های جوزجان به کوچ اجباری بدست طالبان

شماری از شهروندان ترک‌تبار ولسوالی «قوش‌تپه» جوزجان مدعی شده‌اند که زمین‌ها و خانه‌هایشان توسط طالبان و کوچی‌ها غصب شده است.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان،ساکنان قوش‌تپه در ولایت جوزجان در برابر طالبان دست به تظاهرات زده‌اند.‬

‫آنان گفته‌اند که کوچی‌ها و طالبان زمین ها، خانه ها و موتر و تراکتور‌های مردم محل را گرفته‌اند و آنهایی‌که مخالفت کرده‌اند از سوی طالبان زندانی و شکنجه شده‌اند.‬

انعام الله سمنگانی، معاون سخنگوی طالبان در صفحه تویترش نگاشته است که فرمانده امنیه جوزجان اطمینان می دهد که هیچ واقعه در این ولایت رخ نداده است.

او می نویسد: "قومندان امنیه جوزجان سراج الدین احمدی اطمینان می‌دهد هیچ واقعه کوچ اجباری در قریه ترکمن‌قدوق ولسوالی قوش‌تپه رخ نداده و نه هم فیصله‌ای علیه کسی صورت گرفته است" .

در همین حال رئیس پیشین کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان در مورد گزارش‌ها درباره کوچ اجباری اوزبیک‌ها و ترکمن‌ها در ولایت جوزجان با حمایت گروه طالبان ابراز نگرانی کرده‌است.

شهرزاد اکبر در توییتی نوشته‌است که گزارش‌های نگران‌کننده‌ای در این مورد به او رسیده است.

اکبر به موارد قبلی کوچ اجباری هزاره‌ها در ولایت دایکندی نیز اشاره کرده است.

رییس پیشین کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان که طالبان به نهاد تحت امرش اجازه ادامه فعالیت نداد،‌ می‌گوید به این جابه‌جایی‌های اجباری باید پایان داده شود و هیچ گروهی از مردم نباید در ترس زندگی کنند.

حدود سه ماه قبل ولسوالی پاتو صدها خانواده شیعه هزاره از مناطق اصلی شان به کوچ اجباری مجبور شده بودند.

در آن زمان، دیدبان حقوق بشر در گزارشی گفت: «طالبان هزاره‌ها و دیگران را براساس قومیت یا عقاید سیاسی به اجبار بیرون می‌کنند تا به حامیان طالبان پاداش دهند.»

این اخراج‌ها با تهدید و زور و بدون هیچ‌گونه روند قانونی، سوء‌استفاده جدی است که به مجازات جمعی می‌انجامد.

پس از رسانه‌ای شدن این موضوع و فشار گروه‌های سیاسی، طالبان در پنجم عقرب اعلام کردند که کوچ دادن مردم این مناطق تا بهار سال آینده به تعویق افتاده است و تا زمانی‌ که قوه قضایی به کار آغاز نکند، کسی کوچ داده نمی‌شود.

دادگاه مرافعه طالبان در دایکندی، در هفدهم عقرب مکتوبی را به ولسوالی گیزاب این ولایت نوشت و خواهان برگرداندن مردم به مناطق‌شان شد. با وجود حکم دادگاه، تا هنوز بی‌جا شدگان به مناطق اصلی‌شان برگردانده نشده‌اند و آوارگان در فصل سرما در بی‌پناهی به سر می‌برند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۹:۰۲ ۰۹ آذر ۱۴۰۰
رفتار نژادی دلیل بر ترس و مردمی نبود ن و عوامل وابسته به غربی آن است که قبلا با داعش یاغی و هرج ومرج طلب نشد حال با دولتی بظاهر موجه ظاهر شده تنها راه ورود سازمان ملل و برگزاری یک رفراندم عمومی با ناظر بین المللی است