سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

عینکی از جنس استخوان که صدها سال قبل در آلاسکا رایج بود + عکس

ساکنان بومی آلاسکا از سال‌های دور برای زنده و در امان ماندن از سرمای بی رحمانه این منطقه دست به ابتکار‌های هوشمندانه‌ای می‌زدند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از smithsonianmag، یک عینک خاص و هدفمند در آلاسکا، توسط ساکنان بومی این منطقه ساخته میشده است. در آلاسکای برفی، اگر ساعت‌ها را به برف ها خیره شوید در اثر نور فرابنفش دچار آسیب قرنیه و حتی کوری می شوید. هزاران سال پیش، مردمان بومی در سرتاسر آن منطقه برای این مسئله یک راه‌حل داشتند؛ عینک‌های برفی می‌ساختند که از استخوان، چوب عاج یا مواد دیگر تشکیل می‌شد، و شکافی را به عنوان جای چشم در آن ایجاد می‌کردند که از چشم‌ها در برابر آسیب محافظت می‌کرد.

مدت‌ها قبل از اختراع عینک‌های شیشه‌ای یا پلاستیکی، ساکنان بومی آلاسکا، از جمله قوم یوپیک، این عینک‌های اصلاحی خود را ابداع کردند. فیلیپ موزس، یکی از اعضای قبیله در خلیج توکسوک، آن‌ها را "عینک آفتابی نسخه‌ای یوپیک" می‌نامند. مردم یوپیک درک دقیقی از فیزیک، زیست شناسی و شیمی دارند که جهان طبیعی را پیش می‌برد. آن‌ها از هر ماده‌ای که به دستشان می‌رسد برای ساخت ابزار و لباس‌هایی استفاده می‌کنند که به آن‌ها کمک می‌کند در این محیط سرد زنده بمانند. یکی از بزرگان یوپیک به نام ویلی کامکف گفت: اجداد ما در ساخت ابزار‌های شکار بسیار باهوش بودند. این مسئله در سازه‌های دستی آن‌ها مشهود است.

برخی از بزرگان یوپیک نگران هستند که اتکا به کالا‌های مدرن غربی و زندگی شهری، سنت‌های خلاقانه را کمرنگ کند. اما هنوز افراد کافی برای حفظ تکنیک‌های ضروری شکار و ماهیگیری می‌کنند. با این حال موضوع جدیدی در حال ظهور است، موضوعی که الگو‌های فصلی نسل‌ها را مختل می‌کند. مثلا اقیانوس مانند گذشته یخ نمی‌زند و انجماد در اواخر پاییز اتفاق می‌افتد.


بیشتربخوانید


انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۸:۱۵ ۱۰ آذر ۱۴۰۰
الان که عینک های افتابی جدید اومده .
استفاده از اون استخوان ها یا پارچه ها باعث کاهش دید میشه و برای یه شکارچی دید خوب یک اصل مهمه .
ناشناس
۱۲:۱۲ ۰۹ آذر ۱۴۰۰
احسنت