سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

قصه مافیای زعفران تمامی ندارد

بازار طلای سرخ ایران دو رو دارد، بخشی از آن در فاز روز و از طرف کشاورزان است و در مقابل فاز دیگر آن مثل شب ظلمانی است.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، بازار طلای سرخ ایران دو رو دارد، بخشی از آن در فاز روز و از طرف کشاورزانی است که زعفران خوش رنگ و لعاب و برند ایرانی، حاصل دست‌های خالی پینه زده و کمر‌های خمیده و یک سال زحمت شبانه روزی آن هاست، در مقابل فاز دیگر آن مثل شب ظلمانی است که قاچاق زعفران، قیمت‌های پایین سوداگری و دلال بازی حاصل افکار مافیایی درآمد‌های دلاری است.

این بازی مافیایی مربوط به امروز و دیروز هم نیست و سال هاست تیر‌های مافیای زعفران یکی پس از دیگری به سمت کشاورزان ساده دل خراسانی نشانه می‌رود و دولت و دیگر نهاد‌های مسئول نیز هر بار با مسکن‌هایی موقتی و حرف‌هایی تکراری فصل زعفران را سرمی کنند و در نهایت پیروز همیشگی این بازی با ثروت ملی به نفع مافیا به پایان می‌رسد.

غلامرضا میری رئیس اتحادیه صادرکنندگان زعفران کشور درباره وضعیت بازار زعفران امسال گفت: هر سال عرضه زعفران بسیار زیاد بوده و به همین دلیل دلال‌ها و واسطه‌ها زیاد بودند و کشاورز در این بین نمی‌توانست زعفرانش را به طور مستقیم به فروش برساند، اما امسال چنین چیزی وجود ندارد و خوشبختانه واسطه‌ها کمتر هستند و زعفران کار هم به طور مستقیم در بازار خرید و فروش می‌کند البته هنوز فصل برداشت است و زعفران در این مرحله دست واسطه‌ها نیفتاده است پس اگر امسال کسی بگوید در بازار واسطه‌ها وجود داشته اند این چنین نبوده است.

او افزود: من صریح می‌گویم که اگر کسی ادعا می‌کند که اقدامات او یا مجموعه‌ای باعث شده قیمت زعفران امسال رشد پیدا کند مردود است و هیچ عاملی جز کاهش تولید در آن نقش ندارد. نماینده مجلس گفته باشد مردود است، شورای ملی زعفران یا صادرکننده گفته باشد مردود است، هرکس چنین ادعایی کرده باشد از طرف من صریح بنویسید که مردود است.

حنای دولت دیگر رنگی ندارد

 رئیس اتحادیه صادرکنندگان زعفران کشور ادامه داد: به هیچ وجه اصلا هیچ اصلاحی در فرایند‌های زعفران در تولید، خرید و فروش یا صادرات وجود ندارد. حتی خودتان هم دیدید که کمیسیون اصل ۹۰ مجلس به موضوع فروش زعفران‌های خرید حمایتی ورود کرده است. امسال، اما دیگر حنای دولت رنگی ندارد و با قیمتی که در بازار به وجود آمده با قیمت ۲۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان هیچ کس حاضر به فروش نیست و کشاورز به آن‌ها مراجعه نمی‌کند و از هیچ کس هم صدایی درنمی آید.


بیشتر بخوانید


میری بیان کرد: الان ثابت شد که حرف اول را عرضه و تقاضا می‌زند و این اقتصاددان‌هایی که ما با آن‌ها سر و کار داریم که می‌گویند عرضه و تقاضا تعیین کننده نیست فهمیدند اگر قیمت زعفران در سال‌های قبل کم بوده صادرکننده مقصر نبوده است و ما گفته بودیم که شما هر قیمتی که می‌خواهید روی زعفران بگذارید، صادرکنندگان می‌توانند بفروشند، ولی مشروط بر این که جلوی قاچاق گرفته شود و از کشاورز هم تا پایان حمایت کنند.

ماجرا از دید کمیسیون اصل ۹۰

پژمانفر عضو هیئت رئیسه کمیسیون اصل ۹۰ مجلس نیز با ارائه توضیحاتی گفت: این زعفران‌ها به تعاون روستایی با شرایطی مثل شرایط پرداخت و صادرات فروخته شود، اما درنهایت ورود افرادی در این موضوع وجود داشته و شخصی آن را در داخل خریده است، این که رعایت ضوابط انجام شده یا خیر هنوز مشخص نیست و من به هیچ جمع بندی نرسیده ام، معنای شکایت کردن این نیست که حتما تخلفی صورت گرفته، ممکن است هیچ تخلفی نباشد ممکن هم هست تخلف بوده باشد، اما بررسی جدی در این زمینه انجام می‌شود.

او افزود: نکته مهم این است که این پرونده در روند کار موارد دیگر تاثیر نگذارد و من درباره این که طرح چنین پرونده‌ای در بازار تاثیر بگذارد نگران و حساسم و ممکن است افرادی با طرح این موضوع کاری کنند که آن کشاورز زعفران کاری که حالا با این قیمت‌ها کمی به کار خود امیدوار شده و زعفرانش را نگه داشته است تا با قیمت خوبی بفروشد من نگرانم که این موضوعات به آن قیمت تاثیر منفی داشته باشد و من با این به شدت مخالفم.

 عضو هیئت رئیسه کمیسیون اصل ۹۰ مجلس ادامه داد: البته مهم این است که حتی یک گرم این زعفران وارد بازار نشده و قطعا ما نمی‌گذاریم این کار انجام شود و همه آن باید صادر شود، برخی به دنبال این هستند که این زعفران را وارد بازار کنند، اما مشخص است که اگر این زعفران‌ها به بازار وارد شود قیمت خواهد شکست و ما به هیچ عنوان چنین اجازه‌ای را نمی‌دهیم، اما اگر بدون رعایت شروط و توافق‌ها واگذاری و فروش به آن شخص انجام شده باشد تخلف است و در جای خود رسیدگی می‌شود، به هر حال تعاون روستایی این زعفران را به شخصی در داخل داده که نباید این کار را می‌کرده و تخلف است، اما روح تخلف این است که این زعفران وارد بازار شود که هنوز نشده است.

پژمانفر درباره آن فرد که زعفران تعاونی روستایی را خریده و کسانی که به عنوان مافیا از آن‌ها یاد می‌شود، بیان کرد: ما که خبر داریم آن فرد کیست و مافیا هم که مشخص است چه کسانی هستند.

 

منبع: خراسان

انتهای پیام//م.ج

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۸:۱۵ ۰۹ آذر ۱۴۰۰
ورزش با هیجانیه
ناشناس
۱۲:۵۰ ۰۷ آذر ۱۴۰۰
مافیای زعفران .خام فروشی و نبود شرکت های فعال برای بسته بندی مناسب و صادرات و عدم توجه دولت به این کالا عواقبش میشه فروش زعفران ایران با قیمت پایین به دلال و عرضه با دلار به کشورهای اطراف و بسته بندی به نام کشورهای اطراف و بعدش هم صادرات به کشورهای اروپایی و.. به نام کشور خودشون
این وسط هم کشاورز بدبخت ما باید ضرر کنه و....
ناشناس
۱۰:۰۹ ۰۷ آذر ۱۴۰۰
باید فکر اساسی برای این قضیه بشه
مریم
۰۹:۲۵ ۰۷ آذر ۱۴۰۰
مشکلات زعفران ایرانی تمامی ندارد
ناشناس
۰۹:۰۱ ۰۷ آذر ۱۴۰۰
معلوم نیست مشکلات زعفران کی میخواد تمام بشه