سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تبعات سیل پلدختر همچنان ادامه دارد

تبعات ادامه دار سیل سال ۹۸ پلدختر سبب شده که پایه پل تاریخی این شهر که جاده ترانزیتی تهران _جنوب از زیر آن عبور می‌کند تَرک برداشته و در معرض تخریب قرار بگیرد.

به گزارش  باشگاه خبرنگاران جوان از خرم آباد،  سیلاب پنجم و دوازدهم فروردین ماه سال ۹۸ علاوه بر خسارت پنج هزار میلیارد تومانی به زیرساخت‌های شهرستان پلدختر، خسارت هفت میلیارد تومانی به پل‌ها و آثار تاریخی این شهرستان وارد کرد و پل‌های تاریخی از جمله پل دختر که نماد این شهر است، پل تاریخی کلهرت به عنوان بلندترین پل جهان، پل گاومیشان و پل افرینه در این سیلاب خسارت جدی دیدند، ولی با گذشت ۳۱ ماه از سیل ویرانگر ۹۸ این پل‌ها هنوز بازسازی نشده تا خسارت سیل و بارش‌های پیش روی پاییزه و زمستانه این پل‌ها را در معرض تخریب قرار دهد.

پل تاریخی کُر و دختر متعلق به دوره ساسانیان و قبل از اسلام است و حدود ۱۷۰۰ سال قدمت دارد این پل به عنوان نماد شهر پلدختر در ورودی شمالی این شهر و بر روی رودخانه کشکان قرار دارد و بنای آن در قرن چهارم هجری قمری مورد مرمت قرار گرفته این اثر تاریخی به شماره ۱۶۷۸ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

حال پل تاریخی «دختر» که نماد شهر پلدختر است این روز‌ها ناخوش است و در وضعیت بدی به سر می‌برد به طوری که یک قسمتی از تنها طاق باقی مانده آن که جاده ترانزیتی تهران_جنوب از زیر آن عبور می‌کند ۲۰ سانتی متر تَرک برداشته و طبق گفته رئیس میراث فرهنگی شهرستان پلدختر در صورتی که سیلی کمتر از سیل ۹۸ در پاییز و یا زمستان پیش رو اتفاق بیفتد باید منتظر اتفاق ناگوار برای این پل که نماد این شهر است باشیم.

تَرک ۲۰ سانتی متری بر پیکره پل دختر

علی محمد عزیزی رئیس میراث فرهنگی و گردشگری پلدختر به خسارت سیلاب ۹۸ به ابنیه و پل‌های تاریخی پلدختر اشاره کرد و گفت: تخصیص‌های قطره چکانی پاسخگوی حجم خرابی‌ها نیست و با این روند پل‌های این شهرستان در معرض تهدید دوباره سیل قرار دارند.
وی با بیان اینکه پلدختر ۱۳ پل تاریخی ثبت شده در دوره‌های مختلف دارد اظهار داشت: شاخص‌ترین این پل‌ها پل کلهرت معمولان، پل پلدختر، پل گاومیشان و پل افرینه است که این پل‌ها بر روی رودخانه کشکان احداث شده‌اند که متاسفانه در سیل ۹۸ خسارت بسیار جدی به آن‌ها وارد شد و علی‌رغم پیگیری‌ها اعتبارات سیل به دلیل کمبود اعتبار تخصیص پیدا نکرده و مرمت کامل این پل‌ها انجام نشده است.

وی با اشاره به اینکه قسمتی از پایه‌های بیرونی طاق باقی مانده پل تاریخی دختر که در سیلاب سال ۹۸ دچار خسارت شده بین ۱۰ تا ۲۰ سانتی متر تَرک برداشته است افزود:با رئیس پایگاه پل‌های تاریخی استان در رابطه با خسارت پل تاریخی دختر نامه نگاری و صحبت شده است و برای مرمت و بازسازی آن منتظر تامین اعتبار از طرف استان هستیم.

تخصیص‌های قطره چکانی پاسخگوی حجم خرابی‌های سیل نیست

عزیزی با بیان اینکه سیلاب ۹۸ حدود هفت میلیارد تومان به پل‌های تاریخی استان لرستان خسارت وارد کرد گفت: از سرفصل‌های اعتبارات استانی کار‌های مرمتی از پل‌های کلهرت معمولان و پل دختر انجام شده، ولی کافی نیست و اگر سیلی مشابه و خیلی کمتر از سیل ۹۸ اتفاق بیفتد آسیب جدی‌تری به پل‌های پلدختر وارد می‌کند و شاید سبب تخریب پل‌ها شود.

رئیس میراث فرهنگی و گردشگری پلدختر عنوان کرد: پل‌های کلهرت معمولان، پل دختر، پل افرینه و پل گاومیشان که ثبت مشترک بین استان‌های لرستان و ایلام است در معرض تهدید سیل قرار دارند و پل گاومیشان به دلیل قرار گرفتن در مسیر رودخانه‌های کشکان و سیمره در معرض تهدید و خطرات بیشتری قرار دارد.

وی با اشاره به اینکه پنج میلیارد تومان برای مرمت پل‌ها و کاروانسرا‌های پلدختر نیاز است بیان کرد: تقاضا داریم که اعتبار لازم برای مرمت پل‌ها، کاروانسرا‌ها و قلعه‌های شهرستان پلدختر در نظر بگیرند، از طرف میراث فرهنگی پلدختر و استان اعتبار پیشنهاد شده، ولی تخصیص‌های قطره چکانی پاسخگوی حجم خرابی‌ها نیست.

امیدواریم تا پیش از اینکه پل‌های تاریخی چندین هزار ساله پلدختر طعمه خروش رودخانه کشکان شوند بازسازی این پل‌ها در دستور کار میراث فرهنگی و گردشگری لرستان قرار بگیرد.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/ب

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.