به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، جلیل حسنی فرماندار ویژه لارستان در جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران لارستان، ویژگیهای اساسی در زمان بحران را آمادگی کامل، هماهنگی و سرعت عمل و دقت عمل برشمرد و تاکید کرد: در زمان حادثه یا وقوع بحران، نباید منتظردستورات بالادستی ماند.
او بیان کرد: هر دستگاهی دارای ماهیت شغلی خاص و وظایف سازمانی خود است، البته اعتقاد داریم که اگر این وظایف به نحو مطلوب در هر دستگاهی انجام شود، خودبه خود کارها و فعالیتها خوب و رو به جلو حرکت میکند و قطعاً بازخورد خوبی داشته و رضایتمندی مردم را نیز به همراه دارد، اما هدف از تشکیل کمیتهها، به ویژه در حوزه بحران، ایجاد هماهنگی و استفاده از پتانسیل و ظرفیت همه دستگاهها برای رفع مشکل فرا دستگاهی است.
فرماندار ویژه لارستان با بیان اینکه هم افزایی و همراهی دستگاههای اجرایی شهرستان موقع بحران نتیجه بخش و تاثیر مثبت وبهتری میتواند بر روند فعالیتها داشته باشد، تصریح کرد: زمان وقوع بحران یک وضعیت عادی و متعادل نیست، چون در همان موقع نمیشود یکباره تصمیم گیری کرد، بنابراین از قبل وطبق ضوابط و دستورالعمل مربوطه، وظایف هر دستگاه مشخص و نحوه عمل و همکاریها نیز هماهنگ شود، چراکه مهمترین کاری که لحظه حادثه جواب میدهد، سرعت عمل و دقت عمل در کار است.
حسنی ادامه داد: رئیس یک اداره در موقع بحران نباید صرفاً معطل و منتظر دستورات بالادستی بماند و یا به یک بندی از یک دستورالعمل اشاره و خدمات رسانی را معطل کند، بلکه باید خود و همه امکانات و تجهیزات لجستیکی اداری را در همان لحظه و در همان دقایق اولیه بحران به محل حادثه اعزام و برای نجات جان انسانها و کاهش هزینهها و آسیبها در کوتاهترین زمان ممکن اقدام کند.
معاون استاندار فارس اطلاع رسانی و اخبار بموقع و بروز در زمان بحران و جلوگیری از نشر اخبار متناقض و شایعات را مهم برشمرد و گفت: دستگاههای خدماترسان باید با تعامل خوب، واقعیت موضوع را در اسرع وقت از طریق رسانهها به افکار عمومی منعکس کنند تا موجبات سردرگمی و سوء استفاده و یا اخبارکذب، دروغ و شایعات نشود.
حسنی به بارندگیهای احتمالی در فصل پاییز و زمستان هم اشاره کرد و گفت: شهرداریهای تابعه نسبت به لایروبی رودخانهها و مسیلهای شهری اقدام کنند و دستگاههای خدمات رسان هم این موضوع را مدنظر داشته باشند و این مهم صرفا مختص مرکز شهرستان هم نباشد، بلکه باید در تمام شهرها، روستاها و مناطق عشایرنشین اقدامات اساسی انجام شود و در این خصوص دستگاههای اجرایی به هیچعنوان کوتاهی نکنند.
او عنوان کرد: حوادث قابل پیشبینی نیست، بنابراین اولاً دستگاههای اجرایی زیرساختهای لازم را در شهرها و روستاها تقویت کنند، همچنین هماهنگی و همافزایی بین اعضای ستاد مدیریت بحران شهرستان بیشتر از قبل شود و پیشگیریهای لازم نیز انجام شود.
فرماندار ویژه لارستان در پایان نبود آب و باران های سیل آسا را هر دو بحران دانست و گفت: ستاد مدیرت بحران و تنش آبی شهرستان نیز باید در این خصوص جلسات مستمر خود را برگزار کنند و مدیریت و برنامه ریزی جامع کنند تا در این خصوص مواجه با کمبود آب و یا سیل نشویم.
انتهای پیام/