سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

غم انگیزترین سناریو‌ها درباره همه گیری کرونا در جهان

دانشمند برجسته آمریکایی می‌گوید سرنوشت همه گیری کرونا در جهان در نهایت شاهد ۳ سناریوی مختلف خواهد بود.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از فورچن، همه گیری کرونا در جهان در حال نزدیک شدن به دومین سال خود است. علی رغم پیشرفت‌ها برای کنترل این فاجعه، اما هنوز سوالات بسیاری درباره چگونگی پایان یافتن آن وجود دارد.

دکتر مارک دیبول، استاد دانشگاه جرج تاون و کسی که به درستی شدت یافتن همه گیری کووید ۱۹ در پاییز سال جاری میلاری را پیش بینی کرده بود اکنون سه سناریو برای پایان یافتن همه گیری مطرح می‌کند.

سناریوی اول: تزریق کامل واکسن کرونا و استفاده از دارو‌های تایید شده

خوشبختانه هم اینک جهان شاهد استفاده گسترده از واکسن‌های موثر برای مهار کروناست. از طرفی، شرکت فایزر، غول داروسازی آمریکا موفق به رونمایی از قرص درمانی کووید ۱۹ شده است که می‌تواند به میزان ۹۰ درصد خطر بستری شدن و مرگ و میر ناشی از ابتلا به کرونا را کاهش دهد.

این موضوع خبر خوبی است، زیرا گرچه هستند افرادی که در مقابل دریافت واکسن کرونا مقاومت می‌کنند، اما رونمایی فایزر از قرص می‌تواند خطر مرگبار بودن ویروس را کاهش دهد. با این حال، واکسن و قرص تا زمانی که افراد از دریافت آن امتناع کنند، مانع از قطع زنجیره انتقال نخواهد شد.

سناریوی دوم: ادامه همه گیری

سناریوی نه چندان مناسب این است که همه گیری کرونا در کشور‌های ثروتمند تبدیل به بیماری‌های فصلی مانند آنفلوآنزا شود، ولی در کشور‌های فقیر همچنان به کشتار مردم ادامه دهد. کشور‌های ثروتمند هم اینک به میزان کافی دارو و واکسن برای انتقال آن به مناطق بحرانی و فقیر دارند، اما از این کار امتناع می‌کنند.

شاید این سناریو عجیب به نظر برسد، اما فراموش نکنید که هم اینک مالاریا و سل هنوز در مناطقی از آفریقا به صورت گسترده وجود دارد درحالی که در کشور‌های ثروتمند دیده نمی‌شود. در حالی که فلج اطفال در بسیاری از کشور‌ها ریشه کن شده است، اما افغانستان و پاکستان هنوز درگیر این بیماری هستند.

سناریوی سوم: جهش ویروس

سناریوی غم انگیزتر این است که شاهد جهش‌های سریع ویروس باشیم به طوری که واکسن و روش‌های درمانی فعلی نتواند بر آن اثر موثری داشته باشد. این موضوع بدان معناست که همه گیری همچنان ادامه خواهد یافت و تمامی کشور‌ها شاهد جان باختن شهروندانشان خواهند بود.

استاد دانشگاه جورج تاون ابراز امیدواری کرد سناریوی نخست رخ دهد و جهان شاهد دو سناریوی دیگر که می‌تواند منجر به یک تراژدی شود نباشد.


بیشتر بخوانید

تشخیص کمبود ویتامین D از روی زبان

مصرف ویتامین D مانع از ابتلا به کرونا نمی‌شود


انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۰:۲۴ ۰۶ آذر ۱۴۰۰
کاش مسئولین ما بجای خواستن مرگ برای این کشورهاکمی ازشون یادمیگرفتندوبفکرجان مردمشون بودن جون مردم روباسیاست کثیف قاطی نمیکردن داروهایی که به دردمردم میخوردوتآییدشده بودواردمیکردن..جای تآسف که جون مردم تواین کشورازهمه چیزبی اهمیت تره براشون
محمد
۱۰:۲۱ ۰۶ آذر ۱۴۰۰
قبل از توصیه ها برای رفع مسئله کرونا و اقدامات مورد نیاز، بهتره به فکر این باشیم که امید به زندگی رو در جوامع بالا ببریم ، با این نا امیدی برای ادامه زندگی که در جوامع شاهد آن هستیم این توصیه ها فایده ای ندارد.
ناشناس
۰۸:۲۵ ۰۶ آذر ۱۴۰۰
این دنیا دیگه به درد موندن نمیخوره...
ناشناس
۰۷:۳۲ ۰۶ آذر ۱۴۰۰
کرونا = جهش های دائمی