به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج، افشین آور معاون بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن کردستان امروز در نحوه اعطای وام مسکن روستاییان بانه اظهار داشت: از سال ۸۴ در استان کردستان ۴۹ هزار و ۹۷ واحد را به بانکهای عامل معرفی کردیم و ۲ هزار و ۳۲۰ واحد نیز در بحث سیل و زلزله احداث شده تاکنون ۵۰ هزار و ۳۹۷ واحد روستایی در کردستان مقاوم سازی شد.
آور اضافه کرد: به لحاظ زلزله خیزی هر پنج تا هفت سال یکبار شاهد وقوع زلزلهای با بزرگی ۶ تا هفت ریشتری در کشور هستیم و به لحاظ زمین شناختی حدود ۹۷ درصد روستاها و شهرهای کشور در منطقه زلزله خیز قرار دارند با توجه به این موضوع بنیاد مسکن انقلاب اسلامی برنامه بهسازی و مقاوم سازی مسکن روستایی را اجرا کرد.
او ادامه داد: از ابتدای شروع اجرای برنامه بهسازی مسکن روستایی تا سال ۸۴ در استان کردستان پنج هزار واحد مسکونی مقاوم سازی شد و از سال ۸۴ یک برنامه مدون تدوین شدکه به صورت سالانه ۲۰۰ هزار واحد مسکونی در بخش مسکن روستایی کشور مقاوم سازی شد.
معاون بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن کردستان افزود: مقاوم سازی مسکن روستایی در بانه نسبت به متوسط استانی عقب است که باید مردم را برای نسبت به بحث مقاوم سازی واحدهای مسکونی تشویق کنیم.
آور اظهار داشت: گسل سیرجان- مریوان که از سیرجان شروع و شهرهای کامیاران، سنندج، مریوان، بانه و سروآباد و بخشی از خاک عراق میگذرد که بخش عمده زلزلهها مربوط به این گسل است.
او ادامه داد: تسهیلات مقاوم سازی واحدهای روستای ۲ میلیارد ریال با پنج درصد کارمزد و ۱۵۰ میلیون ریال نیز به صورت بلاعوض پرداخت میشود و مدت زمان بازپرداخت این تسهیلات ۲۰ ساله است.
۳۴ درصد واحدهای روستایی در شهرستان بانه بازسازی شد
رییس بنیاد مسکن شهرستان بانه نیز گفت: براساس آمار ۱۰ هزار و ۴۸۰ واحد مسکونی روستایی در شهرستان بانه وجود دارد که تاکنون سه هزار و ۶۰۹ واحد مسکونی معادل ۳۴ درصد واحدهای روستایی بازسازی و مقاوم سازی شده است.
بختیار خدری با بیان اینکه به لحاظ مقاوم سازی واحدهای روستای بانه در رده ۶ استانی قرار دارد افزود: ۴۲ درصد واحدهای مسکونی روستای در کردستان تاکنون مقاوم سازی و بازسازی شده که مقاوم سازی خانههای روستای شهرستان بانه نسبت به میانگین استانی کمتر است.
او اظهار داشت: در بخش مرکزی ۶۱ درصد واحدهای روستای نوسازی شده، در بخش نمیشیر۱۴ درصد، در بخش ننور ۲۳ درصد و در بخش آرمرده ۲۷ درصد نوسازی شده که انتظار داریم مقاوم سازی واحدهای مسکونی در روستاهای کمتر برخوردار زودتر انجام شود که در زمان وقوع بلایای طبیعی با فاجعه انسانی مواجه نشویم.
رییس بنیاد مسکن شهرستان بانه با بیان اینکه در روستاهای محروم شهرستان مقاوم سازی منازل مسکونی کمتر انجام شده اضافه کرد: منازل تعداد زیادی از مددجویان کمیته امداد امام خمینی (ره) و بهزیستی نیاز به بازسازی و مقاوم سازی دارد و فاقد مسکن هستند که باید در این زمینه اقدام شود و از تسهیلات بنیاد مسکن بهرهمند شوند.
خدری گفت: تعداد کمی از مردم شهرستان بانه برای دریافت تسهیلات بنیاد مسکن اقدام میکند که بخشی از این مشکل مربوط به مسائل فرهنگی و بخشی هم مربو به مسائل شرعی و مذهبی است که براساس اعتقاد برخی از ماموستایان دینی وامهای که سود دارند حرام است.
او با اشاره به اینکه قیمت مصالح ساختمانی و دست مزد کارگران در بانه نسبت به شهرداریهای دیگر استان حدود ۵۰ درصد گرانتر است افزود: افراد توان بازپرداخت وامهای مقاوم سازی را ندارد و با توجه به اینکه بافت منطقه جنگلی است با کمبود زمین مسکونی مواجه هستیم.
انتهای پیام/م