سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان:

تقابل آب و کشاورزی امنیت انسان ها را به خطر می اندازد

سپری گفت:اگر امنیت غذا را در تقابل با امنیت آب قرار بدهیم به نوعی امنیت بشر را به طور جدی به خطر انداخته ایم.

به گزارش  باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج،  امروز مراسم افتتاحیه دهمین کنفرانس بین المللی مجازی سامانه‌های سطوح آبگیر باران با همکاری، دانشگاه بین المللی تیشک، دانشگاه سلیمانیه، دانشگاه حلبچه، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی کردستان در تالار مولوی دانشگاه کردستان برگزار شد.

دراین همایش رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان اظهار کرد: فقدان هر کدام از این دو، بشر را با مشکل جدی مواجه می‌کند بنابراین باید برای نجات آب نگران کشاورزی وکشاورزان بود و برای نجات کشاورزی دنبال نجات آب و باز کشاورزان بود.

محم فرید سپری ادامه داد: باید بجای نجات آب و غذا به عنوان ورودی و خروجی بخش کشاورزی به فکر وضعیت معیشت کشاورزان یعنی کیفیت عملکرد بهره برداران باشیم و در این شرایط است که متوانیم به نجات هردو بخش به طور همزمان امید داشته باشیم.

او تاکید کرد: اگر امنیت غذا را در تقابل با امنیت آب قرار بدهیم به نوعی امنیت بشر را به طور جدی به خطر انداخته ایم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان با بیان اینکه، توجه به پدیده گرمتر شدن کره زمین برای ما خیلی مهم است افزود: تغییرات اقلیمی در جهان ۲ درجه گرمای سطح زمین را بالا برده است و این یعنی نیاز آبی بیشتر در دنیا.

سپری راهکار اساسی برای برون رفت از مشکلات کمبود آب و نجات کشاورزی را با این جمله تشریح کرد: «چشم‌ها را باید شست و جوری دیگر باید دید» باید تغیراتی در مدیریت و تلاش در جهت صرفه جویی در مصرف آب را با بهره گیری از توسعه سامانه‌های نوین آبیاری و بهره گیری از خاکورزی حفاظتی را افزایش بدهیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان تاکید کرد: مهمترین استراتژی برای استفاده حد اکثری از وضع موجود به کارگیری کشاورزی حفاظتی در اراضی است.

سپری با اشاره به اصول کشاورزی حفاظتی اضافه کرد: حذف شخم برگردان دار در اراضی، کم و بی خاکورزی و اجرای تناوب کشت در محصولات را به عنوان نسخه نجات بخش کشاورزی در شرایط کنونی باید به کار گرفته شود.

او یادآور شد: سالانه ۷۵۰ هزار هکتار از اراضی استان زیر کشت‌های زراعی قرار میگیرد که ما توانسته ایم در راستای اجرای کشاورزی حفاظتی در سال جاری ۵۵ هزار هکتار کم خاک ورزی و ۱۳ هزار هکتار هم بی خاک ورزی در دیمزار‌های استان اجرا کنیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان هزینه کردن در راستای توسعه و اجرای کشاورزی حفاظتی را بزرگترین سرمایه گذاری خواند و تاکید کرد: از عمده‌ترین راه نجات بخش کشاورزی از خشک سالی اجرای تمام و کمال کشاورزی حفاظتی در اراضی زراعی است.

گفتنی است مراسم افتتاحیه دهمین کنفرانس بین المللی مجازی سامانه‌های سطوح آبگیر باران در دانشگاه کردستان و با حضور مسئولین بخش کشاورزی، رئیس و اساتید دانشگاه کردستان، رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان و دیگر مسئولین مرتبط برگزارشد.

انتهای پیام/م

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.